Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

Πειραιάς: Πάνω από 120 επιβάτες του «Ελευθέριος Βενιζέλος» θετικοί στον ιό

Το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» εξακολουθεί να βρίσκεται από τις 21 Mαρτίου αρόδου,δηλαδή στο αγκυροβόλιο του λιμανιού του Πειραιά,ενώ τα κρούσματα κορονοϊού αυξήθηκαν επικίνδυνα.

Περισσότεροι από 120 από τους συνολικά 385 επιβαίνοντες του πλοίου είναι φορείς του κορονοϊού, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, όπως προέκυψε από τα αποτελέσματα στα δείγματα που πήραν από όλους,τους επιβάτες και το πλήρωμα, τα στελέχη του ΕΟΔΥ που βρέθηκαν στο πλοίο, το οποίο έχει νοικιάσει η τουρκική εταιρεία.

Οι τουρκικές Αρχές δεν δέχονται επιστροφή του πλοίου σε τουρκικό λιμάνι, ενώ υπάρχει από ημέρες αίτημα για να δέσει το πλοίο σε ελληνικό λιμένα, χωρίς να του έχει δοθεί τέτοια άδεια.

Μέχρι χθες υπήρχε σκέψη να φιλοξενηθούν σε ξενοδοχείο όσοι επιβάτες και μέλη πληρώματος δεν νοσούν από τον κορονοϊό, καθώς χθες το μεσημέρι ο αριθμός των κρουσμάτων ανερχόταν σε 40.

Οι αρμόδιοι φορείς συνεδριάζουν υπό την σκιά των νέων δεδομένων για να αποφασιστεί τι μέλλει γενέσθαι με τους πολλών εθνικοτήτων επιβαίνοντες στο κρουαζιερόπλοιο, μεταξύ των οποίων 36 Έλληνες, μέλη πληρώματος, από τους οποίους δύο φέρονται να νοσούν βαρύτερα από άλλους ασθενείς επί του πλοίου.

Όπως ενημέρωσε κατά την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου το απόγευμα της Τετάρτης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, το πλοίο ξεκίνησε από το Τσεσμέ της Τουρκίας στις 7 Μαρτίου για την Ισπανία, ενώ προοριζόταν για πλωτό ξενοδοχείο, με την Τουρκία να αρνείται την επιστροφή του στις 23 Μαρτίου.

Έτσι στις 21 Μαρτίου κατέληξε στον Πειραιά,όπου η Πολιτική Προστασία μαζί με αρμόδια μονάδα διαχείρισης του Υπουργείου Εξωτερικών είχε ξεκινήσει τη διαδικασία επαναπατρισμού για τους επιβάτες του.

Στις 29 Μαρτίου όμως, μία μέρα πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας του επαναπατρισμού των επιβατών, υπήρξε ενημέρωση από το Ινστιτούτο Παστέρ για το θετικό κρούσμα κορονοϊού σε έναν 73χρονο Ελβετό, μέλος του πληρώματος, που εμφάνισε συμπτώματα στις 26/3 και λόγω της επιβάρυνσης της κατάστασής του μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

Οι 385 συνολικά επιβαίνοντες στο πλοίο είναι 13 διαφορετικών εθνικοτήτων, ειδικότερα 36 Έλληνες, 150 Τούρκοι, 82 Ουκρανοί, 83 Ινδονήσιοι, όπως επίσης από Βουλγαρία, Καζακστάν κ.λπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom