Δευτέρα 20 Απριλίου 2020

Σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό: 116 οι νεκροί, 10 τα νέα κρούσματα, 2245 συνολικά (βίντεο)


Ξανάρχισε από σήμερα η επίσημη ενημέρωση από τηλεοράσεως για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας,Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη,Νίκο Χαρδαλιά.

10 τα νέα κρούσματα από τον κορονοϊό και 2245 συνολικά στη χώρας μας,το 56% είναι άνδρες,ενώ οι νεκροί έφτασαν τους 116 (30 εξ' αυτών γυναίκες)!

Σε ΜΕΘ νοσηλεύονται διασωληνωμένοι 61 άνθρωποι,ενώ 44 έχουν πάρει εξιτήριο.


Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας ανέφερε επίσης ότι διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 61 ασθενείς, εκ των οποίων οι 14 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 84% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Ο κ. Τσιόδρας είπε επίσης πως μέχρι στιγμής έχουν γίνει στη χώρα συνολικά 54.344 τεστ για τον νέο κοροναϊό.

«Έχουμε περιορίσει δραστικά τη διασπορά και το Ρ0 είναι σε επίπεδα 0,6 και κάτω» είπε ο κ. Τσιόδρας.

«Θεωρώ ότι είμαστε σε πάρα πολύ κατάσταση», πρόσθεσε, χωρίς ωστόσο να παραλείψει να τονίσει αρκετές φορές ότι τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένο και μη αναστρέψιμο.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Νίκος Χαρδαλιάς

Τα μέτρα ισχύουν στο ακέραιο ως τις 27 Απριλίου


Κάναμε ένα σημαντικό βήμα ακόμη και τις μέρες του Πάσχα, δείχνοντας αξιοζήλευτη πειθαρχία, ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Αυτό το Πάσχα θα το θυμόμαστε αν όχι για πάντα, τουλάχιστον για πολλά χρόνια, ως υπόδειγμα κοινωνικής υπευθυνότητας, σημείωσε ακόμη ο κ. Χαρδαλιάς, προσθέτοντας πως οι ελάχιστες εξαιρέσεις επιβεβαίωσαν τον κανόνα. Ανέφερε μάλιστα ω παράδειγμα το γεγονός ότι δεν χρειάστηκε η παρέμβαση της Αστυνομίας, πλην λίγων περιπτώσεων.

Ο κ. Χαρδαλιάς επανέλαβε ωστόσο πως τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν στο ακέραιο ως τις 27 Απριλίου.

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται με σχέδιο και μέθοδο για την άρση των μέτρων, κάτι που -όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς θα γίνουν βήμα-βήμα και προσεκτικά, όταν ξέρουμε ότι δεν θα ισχύουν όσα επέβαλαν τα μέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom