Πέμπτη 16 Απριλίου 2020

Σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό: 105 οι νεκροί, 15 τα νέα κρούσματα, 2207 συνολικά (βίντεο)

Νέα μέτρα από την Κυβέρνηση

Εγινε και σήμερα η καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορονοϊό στην χώρα μας, με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, καθηγητή λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.



15 τα νέα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες,με το 56% εξ αυτών να αφορά σε άνδρες.Τα κρούσματα στη χώρα μας είναι 2207 συνολικά και εξ' αυτών 105 έχουν χάσει μέχρι σήμερα τη ζωή τους εκ των οποίων 29 αφορούν γυναίκες και οι υπόλοιποι είναι άνδρες.

9 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι με μέση ηλικία τα 68 έτη. 13 είναι γυναίκες και όλοι οι υπόλοιποι άνδρες, ενώ το 83% έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ηλικία άνω των 70 ετών.

Ακόμη τόνισε πως 33 συμπολίτες μας πήραν εξιτήριο από τα νοσοκομεία.


Πρέπει ν’ αντέξουμε”, συνέχισε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, περιγράφοντας στην συνέχεια μια προσωπική του εμπειρία από το Άγιο Όρος.

Τόνισε συγκεκριμένα: “Όταν πριν 30 χρόνια πήγα σαν φοιτητής στο Άγιο Όρος, ένας μοναχός μου είπε πως η αρετή του ανθρώπου δεν είναι πλυμένα ρούχα που τα κρεμάμε στο μπαλκόνι. Η πίστη είναι εσωτερικό βίωμα, στάση ζωής. Πρέπει να ευχαριστήσουμε την Εκκλησία και τους πιστούς, που αδελφωμένοι ακολουθούν τις υποδείξεις των Αρχών για την προστασία της υγείας όλων μας.

Αποδεικνύεται πως όλη η προσπάθεια αξίζει τον κόπο. Εγώ σ’ αυτές τις περιστάσεις παίρνω το παράδειγμά μου από τα μικρά παιδιά. Που κι αυτά υπομένουν μαζί μας και ζουν με τις δικές μας εμπάθειες. Ένα από αυτά, ο Νίκος, έγραψε πως θα μας συγχωρέσει ακόμη κι αν πάνε στραβά τα πράγματα. Γι’ αυτά τα παιδιά που ξέρουν να συγχωρούν, μπορούν να μας δώσουν μια χρήσιμη συμβουλή”.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Νίκος Χαρδαλιάς

Νέα μέτρα από την Κυβέρνηση - Διπλασιασμός προστίμων και αφαίρεση πινακίδων μέσα στην πόλη

Η πρωτόγνωρη κατάσταση που αντιμετωπίζουμε έχει αλλάξει τα πάντα γύρω μας. Οι 9 στους 10 δηλώνουν ότι θα γιορτάσουν με βάση τους κανόνες που επιβάλλουν οι συνθήκες. Τους ευχαριστούμε και τους ευγνωμονούμε, είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς.


Ο κ.Χαρδαλιάς είπε όμως ακόμα ότι οι λίγοι που λένε ότι δεν θα ακολουθήσουν τις οδηγίες θα πάρουν στο λαιμό τους τους υπόλοιπους. Λένε ότι θα κάνουν ετοιμασίες και ότι δεν θα ακολουθήσουν κανέναν κανόνα. Την ημέρα του Πάσχα ισχύουν όλα τα μέτρα που έχουμε πάρει. Για να προασπίσουμε την προσπάθεια είμαστε υποχρεωμένοι να ανακοινώσουμε δυο επιπλέον μέτρα.

Το πρώτο είναι ότι από το Μ. Σάββατο στις 9 το βράδυ και έως την Κυριακή του Πάσχα και την Δευτέρα τα μεσάνυχτα προς Τρίτη διπλασιάζεται το πρόστιμο και αφαιρούνται οι πινακίδες.

Ο κωδικός Β4 (παροχή βοήθειας σε άτομα που έχουν ανάγκη) θα ελέγχεται σαρωτικά σε όλη την χώρα. Αλλιώς 300 ευρώ πρόστιμο και αφαίρεση πινακίδων και 150 ευρώ πρόστιμο στον συνοδηγό.

Επανέλαβε ότι θα είναι κλειστές οι εκκλησίες για τους πιστούς, όπως και τα κοιμητήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom