Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

Κρήτη: Ένοχοι και οι δύο αδερφοί για την δολοφονία του κτηνοτρόφου - Ποιες ποινές τους επιβλήθηκαν


Ένοχοι σύμφωνα με το κατηγορητήριο κρίθηκαν από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων οι δύο αδερφοί που κάθισαν στο εδώλιο για την δολοφονία του 63χρονου κτηνοτρόφου στο Άνω Μέρος Ρεθύμνου, τον Ιούλιο του 2018.

Στον 25χρονο βασικό κατηγορούμενο επιβλήθηκε η ποινή της ισόβιας κάθειρξης για την ανθρωποκτονία του κτηνοτρόφου και 14 έτη κάθειρξη κατά συγχώνευση για την απόπειρα ανθρωποκτονίας στον Αλβανό εργάτη και για τις κατηγορίες της παράνομης οπλοφορίας, οπλοχρησίας και οπλοκατοχής.

Στον αδερφό του, ο οποίος κρίθηκε ένοχος κατά πλειοψηφία για άμεση συνέργεια, επιβλήθηκε συνολική ποινή κάθειρξης 19 ετών και τριών μηνών.

Ο εκ των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής κ. Διονύσης Βέρρας τόνισε ότι στους κατηγορούμενους επιβλήθηκαν ποινές με βάση την πραγματική τους συμμετοχή στην δολοφονία του άτυχου κτηνοτρόφου και στην απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του Αλβανού εργάτη.

Η ποινική τους μεταχείριση, είπε, ότι είναι ανάλογη της απόφασης ενοχής τους. "Ήταν μία μεθοδικά προσχεδιασμένη δολοφονία που παραπέμπει σε πρακτικές εγκληματικών οργανώσεων. Μία δολοφονία που φωτίστηκε πλήρως στο ΜΟΔ Χανίων και για το λόγο αυτό ακολούθησαν και οι ποινές  αυτές".

Δολοφονία στο Αμάρι: “Του έστησαν παγίδα θανάτου” 

Το πρωί της Τετάρτης στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων εκδικάστηκε η υπόθεση της δολοφονίας του 63χρονου κτηνοτρόφου στο Άνω Μέρος Ρεθύμνου, τον Ιούλιο του 2018.

Η διαδικασία, που διεξήχθη παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, ξεκίνησε με τις αγορεύσεις των συνηγόρων. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθησαν δύο αδέρφια, 25 και 26 ετών αντίστοιχα.

Ο εισαγγελέας είχε προτείνει για τον πρώτο κατηγορούμενο να κηρυχθεί ένοχος για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με δόλο και ότι είχε προσχεδιάσει την πράξη του. Για τον δεύτερο κατηγορούμενο ότι βοήθησε τον πρώτο κατηγορούμενο στην δολοφονία του 63χρονου

Την αρχή έκανε ο συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορίας κ. Διονύσης Βέρρας που είπε μεταξύ άλλων πως οι δυο κατηγορούμενοι είχαν στήσει παγίδα θανάτου στο θύμα, ζητώντας την ενοχή και των δύο κατηγορουμένων.

Από την πλευρά του ο κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης, έκανε λόγο για εν ψυχρώ δολοφονία του 63χρονου. Τόνισε χαρακτηριστικά πως οι κατηγορούμενοι ήταν η μάστιγα της περιοχής, ενώ σημείωσε ότι ευθύνη για τον θάνατο του θύματος φέρνει και η πολιτεία που δεν πήρε τα απαιτούμενα μέτρα.

Θυμίζουμε ότι από την πρώτη στιγμή την ευθύνη για την ανθρωποκτονία έχει αναλάβει ο μικρότερος αδερφός. Αν και κατά την σύλληψη του αρνήθηκε κάθε εμπλοκή στην δολοφονία του συγχωριανού του, στην πορεία ισχυρίστηκε ότι αναγκάστηκε να πυροβολήσει για να προστατεύσει την ζωή του καθώς απειλήθηκε.

Στην προανακριτική του απολογία ο 25χρονος ισχυρίστηκε ότι γλύτωσε από του χάρου τα δόντια καθώς το θύμα έστρεψε κατά πάνω του την καραμπίνα. «Τον είδα να οπλίζει, ενστικτωδώς πυροβόλησα τρεις φορές προς το μέρος του. Είμαι συντετριμμένος, μακάρι να ήμουν εγώ στην θέση του». Ο 26χρονος αδερφός του έχει ισχυριστεί ότι όταν έφθασε στο σημείο, το συμβάν είχε γίνει.

Πηγή:zarpanews.gr

https://www.cretalive.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom