Κυριακή 15 Ιουλίου 2018

Αγρόκτημα άντρο διακίνησης κοκαΐνης και ηρωίνης στην Κάλυμνο


Στο σπίτι του «εγκέφαλου» της σπείρας, κατασχέθηκαν 1.865 ευρώ και διάφορα παραστατικά τραπεζικών συναλλαγών και ταχυμεταφοράς χρημάτων που έχουν μπει στο μικροσκόπιο της έρευνας.

Μέρες τώρα, οι αστυνομικοί του τμήματος Καλυμνίων παρακολουθούσαν χωρίς να γίνονται αντιληπτοί τις κινήσεις ενός 49χρονου και ενός 36χρονου, που γνώριζαν ότι ήταν «βαποράκια» και διακινούσαν ποσότητες ηρωίνης και κοκαΐνης στο νησί, περιμένοντας να τους οδηγήσουν στον προμηθευτή τους.

Το μεσημέρι της Πέμπτης, τους είδαν να πηγαίνουν με μηχανάκι στο περιφραγμένο αγρόκτημα ενός 65χρονου και στην επιστροφή τους σταμάτησαν και βρήκαν πάνω τους δυο «φιξάκια» ηρωίνης.

Όπως αποδείχθηκε, τα είχαν προμηθευτεί από τον ιδιοκτήτη του κτήματος, ο οποίος ήταν και το αρχηγικό μέλος της σπείρας και το χρησιμοποιούσε ως χώρο απόκρυψης και άντρο διακίνησης των ναρκωτικών. Έτσι, συνελήφθη και αυτός.

Κατά τις έρευνες που έγιναν στο αγρόκτημα του 65χρονου, βρέθηκαν θαμμένα σε διάφορα σημεία συσκευασίες με ηρωίνη βάρους 693 γραμμάριων, «φιξάκια» έτοιμα για πώληση, κοκαΐνη βάρους 9,5 γραμμάριων, καθώς και 305 γραμμάρια μιας ουσίας άγνωστης χημικής σύστασης που χρησιμοποιείται για τη νόθευση των ναρκωτικών και μια ζυγαριά ακρίβειας.

Στο σπίτι του «εγκέφαλου» της σπείρας, κατασχέθηκαν 1.865 ευρώ και διάφορα παραστατικά τραπεζικών συναλλαγών και ταχυμεταφοράς χρημάτων που έχουν μπει στο μικροσκόπιο της έρευνας, ενώ κατασχέθηκαν δυο δίκυκλα και έξι κινητά τα οποία χρησιμοποιούσαν οι δράστες.

Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω, που τους απήγγειλε κατηγορίες για σύσταση συμμορίας, αποθήκευσης, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και απείθεια.
https://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom