Κυριακή 29 Ιουλίου 2018

Το αργυρό μετάλλιο η Εθνική πόλο γυναικών στο Πανευρωπαϊκό - Το χρυσό στο Παγκόσμιο η Εθνική Γυναικών του beach handball (φωτο & βίντεο)!

Δύο σπουδαίες διακρίσεις από δύο Εθνικές ομάδες γυναικών της χώρας μας

Η Εθνική πόλο γυναικών της Ελλάδας κατέκτησε χθες τη δεύτερη θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βαρκελώνης και πήρε το αργυρό μετάλλιο καταχειροκροτούμενη από τον κόσμο που βρέθηκε στο κολυμβητήριο.

Για τρίτη φορά σε τελικό Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος η Ελλάδα έφτασε στην πηγή αλλά δεν ήπιε νερό κατακτώντας τη δεύτερη θέση αφού ηττήθηκε από την Ολλανδία με 6-4. Τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση ανέβηκαν στο δεύτερο σκαλί του βάθρου και πήραν τα μετάλλια τους.

Δείτε σε βίντεο την απονομή:


Τα κορίτσια της Εθνικής ομάδας πόλο δεν τα κατάφεραν στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Βαρκελώνης καθώς ηττήθηκαν αργά το βράδυ της Παρασκευής με 6-4 από τις Ολλανδέζες και κατέκτησαν το αργυρό μετάλλιο.

Η Ολλανδία πήρε από την αρχή το προβάδισμα στο σκορ και δεν το έχασε μέχρι και το φινάλε, απέναντι σε μια ελληνική ομάδα που σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια της στο τουρνουά δεν βρήκε λύσεις στην επίθεση.

Από δύο γκολ για την «γαλανόλευκη» είχαν οι Τσουκαλά και Ελευθεριάδου.

Αυτός είναι ο τρίτος χαμένος Ευρωπαϊκός τελικός για την Εθνική ομάδα πόλο που αξίζει ωστόσο πολλά συγχαρητήρια για την εκπληκτική πορεία που έκανε στην φετινή διοργάνωση.

Από την άλλη οι Ολλανδία έφτασε τα πέντε χρυσά ευρωπαϊκά μετάλλια, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ της Ιταλίας.

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 2-2, 1-0, 1-1

Ολλανδία (Χάβενγκα): Άαρτς, Μέγκενς 2, Χένε 1, Φαν Ντερ Σλουτ 2, Γούλβες, Στόμχορστ 2, Ρόγκε, Σέβενιτς, Γιούστρα, Κούλχαας, Βουρβέλτ, Σλίκινγκ, Βίλεμς.

Ελλάδα (Μορφέσης): Διαμαντοπούλου Χ., Τσουκαλά, Διαμαντοπούλου Β., Ελευθεριάδου 1, Πλευρίτου Μ., Αβραμίδου, Ασημάκη, Χυδηριώτη, Πάτρα, Πρωτόπαπα, Πλευρίτου Ε., Ξενάκη, Σταματοπούλου.

*Νωρίτερα στον μικρό τελικό η Ισπανία κέρδισε την Ουγγαρία με 12-6 και πήρε την τρίτη θέση.

Λίγο μετά τις 02:00 τα ξημερώματα της Κυριακής (29/7) αφίχθη στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας η αποστολή της Εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης των Γυναικών.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επέστρεψε από τη Βαρκελώνη, όπου μετείχε στο 33ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης, κατακτώντας το τρίτο αργυρό μετάλλιο της ιστορίας του.

Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Εθνική Γυναικών του beach handball!

Την κορυφή του κόσμου κατέκτησε σήμερα η Εθνική Γυναικών του beach handball. Η "γαλανόλευκη" επικράτησε με 2-1 (18-14, 15-24, 5-2) της Νορβηγίας στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του Καζάν και πήρε το χρυσό μετάλλιο για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Να σημειωθεί ότι η Εθνική Ελλάδας έχει εξασφαλίσει την απευθείας πρόκριση για πρώτη φορά στην ιστορία της στα World Games που θα διεξαχθούν το καλοκαίρι του 2019 στο Σαν Ντιέγκο των ΗΠΑ.

ΝΟΡΒΗΓΙΑ- ΕΛΛΑΣ 1-2 (14-18, 24-15, 2-5)

ΝΟΡΒΗΓΙΑ (Έσκι Αντρέασεν): Χάλτβικ 4, Χαμερσταντ, Βέφλερ 12, Μάρτινσεν 6, Άαρνταχλ 2, Σάετρε, Πέτερσεν, Τζ. Μπέργκ, Ούγκλαντ 16, Βικ. Μπέργκ.

ΕΛΛΑΔΑ (Καραντώνη/Δημητρίου): Σαμολαδά, Ποιμενίδου 6, Καλοϊδη, Κερλίδη 6, Σκάρα, Μούρνου 3, Μ. Κεπεσίδου, Α. Δημητρίου 18, Μάστακα 5, Ν. Κεπεσίδου.
Διαιτητές: Μαρτίνεζ- Μονίκο (Ουρουγουάη)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom