Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018

Στον τελικό η Εθνική πόλο Γυναικών (φωτο & βίντεο)


Τι κι αν έπαιζε κόντρα στην διοργανώτρια Ισπανία που στο πρώτο μισό του αγώνα έπαιζε κυριολεκτικά με εννέα παίκτριες. Τι κι αν όλοι θεωρούσαν φαβορί την αντίπαλό της Εθνικής μας ομάδας; 

Τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση πέτυχαν έναν άθλο επικρατώντας με 11-9 στον ημιτελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Βαρκελώνης και βάζουν πλώρη για τον τίτλο!

Όλες οι παίκτριες βρέθηκαν σε εξαιρετική ημέρα και με τρομερή συγκέντρωση καθήλωσαν τις Ισπανίδες που έμοιαζαν να τα έχουν χαμένα. Επόμενος αντίπαλος η Ολλανδία τη Παρασκευή (27/7, 23:15). Τα κορίτσια της Εθνικής μας ομάδας φορούσαν μαύρα περιβραχιόνια στην έναρξη του αγώνα εις ένδειξη πένθους για τα θύματα των φονικών πυρκαγιών στην Ανατολική Αττική.

Τα στιγμιότυπα της τεράστιας πρόκρισης της Εθνικής Γυναικών


Η Εξέλιξη του Αγώνα

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Ισπανία να κερδίζει αποβολές στις δύο πρώτες της επιθέσεις, οι οποίες όμως απέβησαν άκαρπες χάρη στην πολύ καλή άμυνα των παικτριών της Εθνικής. Οι Ελληνίδες βρέθηκαν για πρώτη φορά με παραπάνω 2:35 μετά την έναρξη του αγώνα με το σουτ της Χυδηριώτη να αποκρούεται από την Λάουρα Έστερ. Δε συνέβη όμως το ίδιο στην επόμενη επίθεση όταν η Τσουκαλά σκόραρε και άνοιξε το σκορ για την ομάδα μας.

Στη συνέχεια οι Ισπανίδες έπαιξαν και πάλι με παίκτρια παραπάνω με αποβολή της Πάτρα, όμως και πάλι Χυδηριώτη και Διαμαντοπούλου είπαν «όχι» στα σουτ των Ισπανίδων. Οι γηπεδούχες ισοφάρισαν με πεντάμετρο της Μπεατρίθ Ορτίθ και στη συνέχεια οι δύο ομάδες έχασαν από μία επίθεση με αριθμητικό πλεονέκτημα.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο η Εθνική ήταν χάρμα ιδέσθαι με την Ασημάκη να σκοράρει ένα τρομερό γκολ από φουνταριστό και την Χυδηριώτη να πετυχαίνει μεγάλο γκολ από θέση 1. Η άμυνα στο λιγότερο βγήκε και όταν κερδήθηκε η αποβολή η Μαργαρίτα Πλευρίτου σκόραρε από το δεύτερο δοκάρι για το 4-1. Η Διαμαντοπούλου κάλυψε το τέρματ σε σουτ της Ορτίθ στον παραπάνω, και τη σκυτάλη στο σκοράρισμα πήρε η αδερφή της Μαργαρίτας, Ελευθερία Πλευρίτου που σκόραρε ένα εντυπωσιακό γκολ από το 2. Η Χυδηριώτη δέχθηκε τη δεύτερή της ποινή 2:53 πριν τη λήξη του ημιχρόνου με τους διαιτητές να χρεώνουν με πέναλτι την Ελευθεριάδου που επανήλθε στο παιχνίδι, 2:31 πριν το τέλος του ημιχρόνο…Αυτήν η απόφαση εξόργισε το Γιώργο Μορφέση που δέχθηκε κίτρινη κάρτα. Η Άννα Έσπαρ μείωσε σε 5-2 με το οποίο βγήκε το ημίχρονο αφού το σουτ της Φόρκα στον παραπάνω αποκρούστηκε από το μπλοκ της Τσουκαλά.

Στην τρίτη περίοδο η Μπεατρίθ Ορτίθ κατάφερε να μειώσει νωρίς σε 5-3 και έκανε τους συμπατριώτες τη να πιστέψουν στην ανατροπή. Αυτές που δεν τους άφησαν ήταν οι παίκτριες του Γιώργου Μορφέση, αφού με τρομερό γκολ της Μαργαρίτας Πλευρίτου και με όμορφη προσπάθεια της Ξενάκη σε γρήγορο παραπάνω έκαναν το 7-3 δίνοντας πολύ σημαντικό προβάδισμα.

Η Αβραμίδου σκόραρε και πάλι σε παραπάνω για την Ελλάδα με την Μάικα Γκαρσία να σκοράρει από φουνταριστό για το 8-5. Όμως, η Ελευθερία Πλευρίτου σκόραρε στον παραπάνω και έδωσε εκ νέου διαφορά τεσσάρων γκολ στην Ελλάδα. Μάλιστα η «γαλανόλευκη» είχε την ευκαιρία να μπει με διαφορά πέντε γκολ στην τελευταία περίοδο, όμως το σουτ της Ασημάκη στον παραπάνω μπλοκαρίστηκε.

Οι Ισπανίδες πήραν τάιμ άουτ 0:05 πριν την τελευταία κόρνα της γραμματείας για το τρίτο οκτάλεπτο και κατάφεραν να σκοράρουν στη λήξη της περιόδου με την Πάολα Λέιτον μετά την αποβολή της Τσουκαλά (9-6). Το 9-6 και με τον τρόπο που προήλθε έδωσε ελπίδες και πάλι στις Ισπανίδες.

Στην τελευταία περίοδο Χριστίνα Τσουκαλά και Βασιλική Διαμαντοπούλου δέχθηκαν την τρίτη τους ποινή, με την Ορτίθ να σκοράρει και πάλι μειώνοντας σε 9-7 με 4:32 να απομένουν. Η Ελευθερία Πλευρίτου όμως πήρε και πάλι το όπλο της σκοράροντας για το 10-7 με την Γκαρσία να σκοράρει από φουνταριστό στην αμέσως επόμενη φάση (3:55 για το τέλος, 10-8).

Η ελληνική ομάδα κέρδισε αποβολή και έπαιξε με υπομονή. Η Νικολέτα Ελευθεριάδου βρέθηκε σε θέση βολής και δεν έχασε την ευκαιρία σκοράροντας για το 11-8. Στη συνέχεια η Ξενάκη και Χυδηριώτη δέχθηκαν από μία αποβολή στην ίδια φάση (3η της Χυδηριώτη) με την Ορτίθ να πετυχαίνει το πέμπτο της γκολ.

Στη συνέχεια χάθηκε παίκτρια παραπάνω για την Ελλάδα, όμως η ελληνική άμυνα και η Χρυσή Διαμαντοπούλου κράτησαν μακριά από το γκολ τις Ισπανίδες χαρίζοντας τη μεγάλη πρόκριση στην ελληνική ομάδα!

Οι Ισπανίδες είχαν 4/13 σε παραπάνω και 1/1 πέναλτι και η Ελλάδα είχε 5/10 σε παραπάνω.

Τα γκολ της Ελλάδας προήλθαν ως εξής: 5 σε παραπάνω, 5 στα ίσα και ένα από φουνταριστή

Τα γκολ της Ισπανίας προήλθαν ως εξής: 4 σε παραπάνω, 2 από φουνταριστή, 2 στα ίσα και 1 με πέναλτι.

Ελλάδα – Ισπανία 11-9 (1-1, 4-1, 4-4, 2-3)

Ελλάδα (Γιώργος Μορφέσης): Διαμαντοπούλου Χ., Τσουκαλά 1, Διαμαντοπούλου Β., Ελευθεριάδου 1, Πλευρίτου Μ. 2, Αβραμίδου 1, Ασημάκη 1, Χυδηριώτη 1, Πάτρα, Πρωτοπαπά, Πλευρίτου Ελ. 3, Ξενάκη 1, Σταματοπούλου

Ισπανία (Μίγκελ Όκα): Έστερ, Πασκουάλ, Α. Έσπαρ 1, Μπ. Ορτίθ 5, Ρέγιες, Γιορέ Γκόμες, Κ. Έσπαρ, Καράσκο, Φόρκα, Χουάλ, Γκαρσία 2, Λέιτον 1, Σάντσεζ

https://www.waterpolonews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom