Κυριακή 29 Ιουλίου 2018

"Φωνή της Πάρου"=> Αυθαιρεσία: Τον λόγο έχει ο εισαγγελέας


Η Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου σχετικά με την υπόθεση αυθαίρετης κατασκευής στη Χρυσή Ακτή, δημοσιοποίησε στις 22/7/2018 το παρακάτω δελτίο Τύπου:

«Κοντεύει μήνας από τότε που ιδιωτική εταιρεία, επικαλούμενη ιδιωτικό συμφω-νητικό μίσθωσης τμήματος παραλίας στη Χρυσή Ακτή, με την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. (ΕΤ.Α.Δ.) προχώρησε:
- Σε παράνομη κατασκευή πέργκολας εντός παλιού αιγιαλού και τοποθέτηση αυτοκινούμενης καντίνας κάτω από αυτήν.
- Στην παράνομη λειτουργία της καντίνας και με δεδομένο ότι ο Δήμος Πάρου και το τμήμα Υγείας Πάρου έχουν αρνηθεί να χορηγήσουν άδεια λειτουργίας.
- Στην παράνομη τοποθέτηση ομπρελοκαθισμάτων από τη συγκεκριμένη αλλά και άλλη εταιρεία στον χαρακτηρισμένο υγροβιότοπο της περιοχής.

Μετά από τόσες ημέρες και διαπιστωμένες τις παραπάνω παράνομες πράξεις, από τις υπηρεσίες του Δήμου Πάρου, την πολεοδομία Νάξου, το Αστυνομικό Τμήμα Πάρου και το Λιμεναρχείο, η κατασκευή παραμένει αγέρωχη, και ο «επιχειρηματίας» ανενόχλητος, συνεχίζει το έργο της «ανάπτυξης», όπως αυτός το ονειρεύεται για τον εαυτό του.

- Αυτό είναι το αποτέλεσμα του ξεπουλήματος παραλιών, λιμνών, ποταμών, βουνών, δασών και της υπόλοιπης δημόσιας γης από αυτή και τις προηγούμενες κυβερνήσεις στο όνομα της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας.
- Αυτή είναι και η δυνατότητα της λεγόμενης «αυτοδιοίκησης» να προστατεύει τον τόπο της από κάθε είδους «αρπακτικά», που εκμεταλλευόμενοι την αυξημένη τουριστική κίνηση καταλαμβάνουν τμήματα παραλίας αυθαίρετα ή όχι, με πολλα- πλάσια ομπρελοκαθίσματα.

Φέραμε το θέμα προ ημερήσιας διάταξης στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, ενώ κάτι τέτοιο όφειλε να κάνει η δημοτική αρχή από τη πρώτη στιγμή, πολύ περισσότερο που όπως λέει ο Δήμαρχος «δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του». Τώρα γιατί τα πεζοδρόμια τείνουν να είναι είδος προς εξαφάνιση στο νησί μας, είναι προφανώς «αλλουνού παπά ευαγγέλιο».

Καλούμε τις παριανές και τους παριανούς να αντισταθούν και να μην επιτρέψουν σε όλους αυτούς που επιχειρούν για τα προσωπικά τους συμφέροντα να οικειο- ποιούνται τη δημόσια γη και να καταστρέφουν την περιβαλλοντική κληρονομιά του τόπου μας.

Μετά και την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που ζητά την παρέμβαση της εισαγγελικής αρχής, αναμένουμε τις ενέργειες από μέρους της, για την άμεση κατεδάφιση της παράνομης κατασκευής, τη διακοπή της παράνομης λειτουργίας και την απομάκρυνση της καντίνας και των παράνομα τοποθετημένων ομπρελοκαθισμάτων».

Διαβάστε ολόκληρη τη "Φωνή της Πάρου" που κυκλοφορεί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom