Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018

Πνίγηκε το Μαρούσι! Απίστευτες εικόνες πίσω από την λεωφόρο Κηφισίας! ηχητικό & (βίντεο)

Καραμέρος: Μην βγαίνετε στην Αμαρουσίου Χαλανδρίου ούτε με αυτοκίνητο, ούτε με τα πόδια!

Άνοιξαν πάλι οι ουρανοί για δεύτερη συνεχόμενη μέρα στην Αττική - Αυτή την ώρα βρέχει καταρρακτωδώς στα βόρεια προάστια - Πολλοί κεντρικοί δρόμοι έχουν πλημμυρίσει, όπως η Αμαρουσίου Χαλανδρίου και όλα τα γύρω στενά - Πρωτόγνωροι όγκοι νερού και στην Κηφισιά!




Έκκληση στους πολίτες να μην κυκλοφορούν πεζή στην Αμαρουσίου – Χαλανδρίου και την Κονίτσης, λόγω της έντονης βροχόπτωσης απηύθυνε μέσω του Realfm ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Γιώργος Καραμέρος. «Υπάρχουν τεράστιοι όγκοι νερού στην Αμαρουσίου – Χαλανδρίου στο ύψος της εκκλησίας του Αγίου Ελευθερίου. Υπάρχει ένα παλιό αμαξοστάσιο του δήμου Αμαρουσίου πάνω στο ρέμα της Σαπφούς, έχει βγει το νερό..» είπε.

Aκούστε το ηχητικό:


Όπως φαίνεται στο βίντεο του enikos.gr έντονη βροχόπτωση πλήττει αυτή την ώρα την περιοχή.


Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ. Σύμφωνα με αυτό, οι βροχές και οι καταιγίδες που εκδηλώνονται από την αρχή της εβδομάδας σε αρκετές περιοχές της χώρας θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες και θα είναι κατά τόπους ισχυρές, ενώ δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους.

Πιο αναλυτικά σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο καιρού θα επηρεαστούν:
2. Σήμερα Πέμπτη (26-07-18)

Α. Κατά διαστήματα μέχρι και το βράδυ η κεντρική Μακεδονία (κυρίως η Χαλκιδική), η Θεσσαλία, οι Σποράδες και η Εύβοια.

Β. Κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα τα υπόλοιπα ηπειρωτικά, περιλαμβανομένης και της Αττικής.

3. Την Παρασκευή (27-07-18)

Κατά διαστήματα κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα τα ηπειρωτικά, περιλαμβανομένης και της Αττικής και πιθανώς οι Σποράδες και το βόρειο Αιγαίο.

Οδηγίες προς τους πολίτες από την Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Εσωτερικών έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:

· Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

· Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

· Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους.

· Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.

· Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

· Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κ.λπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

· Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κ.λπ.

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom