Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018

«Σκάσε επιτέλους»! Η αποστομωτική απάντηση παπά από την Καλαμάτα στον Αμβρόσιο

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Και οι προσωπικές απόψεις έχουν όριο

Την ώρα που η Ελλάδα θρηνεί τουλάχιστον 74 νεκρούς – ανάμεσα τους και πολλά παιδιά – από την φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική και ο πρωθυπουργός κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος, ο Μητροπολίτης
Καλαβρύτων Αμβρόσιος αποδίδει την τραγωδία σε «Θεία δίκη» εξαιτίας του «άθεου πρωθυπουργού» που είναι «ο υπεύθυνος για την απομάκρυνση του Νεοέλληνα από το δρόμο του Θεού»!

Ο… άνθρωπος του Θεού, ο ιεράρχης Αμβρόσιος, με νέα ανάρτησή του στο προσωπικό του μπλογκ μεταξύ άλλων μιλάει για «άθεους πρωθυπουργούς και επιτελεία που με την αθεΐα τους διεγείρουν την οργή του Θεού!».

Την ίδια στιγμή ένας νέος παπάς από την Καλαμάτα, ο πατήρ Νεόφυτος, με ανάρτησή του στο Facebook απαντά με τον πιο αποστομωτικό τρόπο στις αθλιότητες του μητροπολίτη Καλαβρύτων: «Σεβόμαστε τους πάντες ιδιαιτέρως δε τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας , όμως σε έναν συγκεκριμένο υπερήλικα πρέπει κάποιος να του πει ένα… «ΣΚΑΣΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ» σταμάτα να πονάς και να σκανδαλίζεις τον ορθόδοξο και μη κόσμο δεν σου φταίει ο Χριστός και η Εκκλησία σε τίποτε σταμάτησε να τους βάζεις μπροστά για να βγάζεις την κακία σου . Είμαστε παπάδες και τα λόγια μας πρέπει να είναι ΑΜΒΡΟΣΙΑ και ΝΕΚΤΑΡ στις ψυχές των ανθρώπων όχι ΧΟΛΗ και ΞΥΔΙ».


http://messiniapress.gr/

Σημείωση Ζείδωρον: Ψάχνοντας σήμερα το πρωί στη σελίδα του πατέρα Νεόφυτου δεν βρήκαμε τη συγκεκριμένη ανάρτηση.....

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για Αμβρόσιο: Και οι προσωπικές απόψεις έχουν όριο

«Είναι λυπηρό το φαινόμενο. Ο Θεός είναι αγάπη, ο Θεός δεν εκδικείται. Και προτρέπει όλους μας να αγαπάει ο ένας τον άλλον. Βέβαια συνηθίζουμε να λέμε ότι είναι προσωπικές οι απόψεις αυτές. Αλλά και οι προσωπικές απόψεις έχουν ένα όριο» ανέφερε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών, Ιερώνυμος, σχετικά με τις δηλώσεις του μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιου.

Μιλώντας στην ΕΡΤ μετά την επιμνημόσυνη δέηση στη Μητρόπολη Αθηνών υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των θυμάτων των πυρκαγιών στην Αττική, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, ανέφερε ότι «το γενικότερο διάγραμμα, η εικόνα του Θεού μας, είναι ότι ο Θεός είναι αγάπης, δεν είναι τιμωρός, δεν είναι εκδικητής αλλά αγαπάει όλους μας. Και συνιστά και σε εμάς και στον καθένα μας, αυτή την αγάπη να έχουμε».

Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος τόνισε ότι «όλοι μας ζούμε τραγικές ώρες και αυτό που κάπου διάβασα ότι πενθεί όλη η Ελλάδα, αυτό είναι πραγματικότητα» και συμπλήρωσε: «Εμείς ήρθαμε σήμερα στον ναό να προσευχηθούμε για τις ψυχές αυτών των ανθρώπων, αλλά και συγχρόνως να παρηγορήσουμε και εκείνους που βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση.

Και κάτι πέρα από αυτό, ότι αυτές τις δύσκολες ώρες, τις τραγικές ώρες, είναι ανάγκη να είμαστε όλοι ενωμένοι. Όλοι να προσπαθούμε και να προσπαθούμε, χωρίς να θέλουμε, να ρίξουμε ο ένας ευθύνες στον άλλο. Ο καθένας ξέρει τι μπορεί να κάνει αυτή την ώρα. Γι' αυτό πρέπει να συστρατευθούμε και να σταθούμε στο πλευρό αυτών των ανθρώπων που έχουν πάρα πολύ ανάγκη τις ώρες αυτές.

2 σχόλια:

Befaios είπε...

O Αμβρόσιος δεν είπε δικά του λόγια.

ΚΑΤΑ ΛΟΥΚΑΝ 13



Λουκ. 13,1 Παρῆσαν δέ τινες ἐν αὐτῷ τῷ καιρῷ ἀπαγγέλλοντες αὐτῷ περὶ τῶν Γαλιλαίων, ὧν τὸ αἷμα Πιλᾶτος ἔμιξε μετὰ τῶν θυσιῶν αὐτῶν.

Λουκ. 13,1 Κατά την ώραν δε που ωμιλούσε ο Κυριος, παρουσιάσθησαν μερικοί και του ανήγγειλαν δια τους Γαλιλαίους, των οποίων το αίμα ο Πιλάτος, όταν με τους στρατιώτας του τους έσφαξε μέσα εις την αυλήν του ναού, το ανέμιξε με τας θυσίας, που εκείνοι προσέφεραν την ώραν αυτήν.

Λουκ. 13,2 καὶ ἀποκριθεὶς ὁ Ἰησοῦς εἶπεν αὐτοῖς· δοκεῖτε ὅτι οἱ Γαλιλαῖοι οὗτοι ἁμαρτωλοὶ παρὰ πάντας τοὺς Γαλιλαίους ἐγένοντο, ὅτι τοιαῦτα πεπόνθασιν;

Λουκ. 13,2 Και αποκριθείς ο Ιησούς τους είπε· “εκ του γεγονότος ότι έπαθαν αυτά, βγάζετε σστο συμπέρασμα ότι οι Γαλιλαίοι αυτοί υπήρξαν αμαρτωλοί περισσότερον από όλους τους Γαλιλαίους;

Λουκ. 13,3 οὐχί, λέγω ὑμῖν, ἀλλ᾿ ἐὰν μὴ μετανοῆτε, πάντες ὡσαύτως ἀπολεῖσθε.

Λουκ. 13,3 Οχι σας λέγω· διότι και οι άλλοι Γαλιλαίοι είναι επίσης αμαρτωλοί. Εάν δε δεν μετανοήσετε και σεις όλοι, κατά τον ίδιο τρόπον θα χαθήτε.(Τα ρωμαϊκά στρατεύματα είναι έτοιμα να ορμήσουν και να σας κατασφάξουν).

Λουκ. 13,4 ἢ ἐκεῖνοι οἱ δέκα καὶ ὀκτώ, ἐφ᾿ οὓς ἔπεσεν ὁ πύργος ἐν τῷ Σιλωὰμ καὶ ἀπέκτεινεν αὐτούς, δοκεῖτε ὅτι οὗτοι ὀφειλέται ἐγένοντο παρὰ πάντας τοὺς ἀνθρώπους τοὺς κατοικοῦντας ἐν Ἱερουσαλήμ;

Λουκ. 13,4 Η νομίζετε ότι οι δέκα οκτώ, επάνω στους οποίους έπεσε ο πύργος του Σιλωάμ και τους εθανάτωσεν, αυτοί υπήρξαν ενώπιον του Θεού αμαρτωλοί και χρεώσται περισσότερον από όλους τους ανθρώπους, που κατοικούν εις την Ιερουσαλήμ;

Λουκ. 13,5 οὐχί, λέγω ὑμῖν, ἀλλ᾿ ἐὰν μὴ μετανοήσητε, πάντες ὁμοίως ἀπολεῖσθε.

Όταν παραβαίνει ένας άνθρωπος μια εντολή του Ευαγγελίου, ευθύνεται μόνον αυτός. Όταν όμως κάτι που αντίκειται στις εντολές του Ευαγγελίου γίνεται από το κράτος νόμος, τότε έρχεται η οργή του Θεού σε όλο το έθνος, για να παιδαγωγηθεί (σ. 76—78).

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΙΟΣ
Ειπώθηκε το 1989.
Απόσπασμα από τθς σελίδες 76-78 του βιβλίου:
ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ – ΛΟΓΟΙ Δ΄ -ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗ

zeidoron dtsoukas είπε...

Οι φράσεις "Αγνοεί, βλέπετε ο Τσίπρας, ότι αυτός και το Επιτελείο του, οι άθεοι του ΣΥΡΙΖΑ, είναι οι αίτιοι της γενικής καταστροφής! Με την αθεΐα τους διεγείρουν την οργή του Θεού!" και "Ο ΑΘΕΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΛΕΞΙΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ.... ......ΕΠΙΣΥΡΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ!" δεν είναι λόγια του Λουκά,αλλά του Αμβρόσιου σας αρέσει δεν σας αρέσει. Και είναι γραμμένα στο προσωπικό του μπλογκ με την υπογραφούλα του...

Διαβάστε κι αυτά που του λέει ο Ιερώνυμος και στείλτε τη διαφωνία σας στον Αρχιεπίσκοπο....

Read more: Go to TOP and Bottom