Κυριακή 29 Ιουλίου 2018

Νεκρή η ηθοποιός Χρύσα Σπηλιώτη – Ταυτοποιήθηκε η σορός της


Γράφτηκε ο τραγικός επίλογος για την αγαπημένη ηθοποιό, Χρύσα Σπηλιώτη - Ταυτοποιήθηκε η σορός της - Την ανακοίνωση έκανε κολλητή της φίλη - Την Παρασκευή, 27.07.2018, είχε ταυτοποιηθεί και η σορός του
συζύγου της, Δημήτρη Τουρναβίτη - Οι δυο τους συγκαταλέγονταν στην μακρά λίστα των αγνοουμένων από την φονική πυρκαγιά στο Μάτι - Πλέον, συγκαταλέγονται δυστυχώς στην επίσης μακρά λίστα των 91 νεκρών

«Αγαπημένοι μου φίλοι σήμερα η εδώ και 32 χρόνια κολλητή μου φίλη, Χρύσα Σπηλιώτη ταυτοποιήθηκε και είναι πια επίσημα νεκρή».

Με αυτά τα λόγια, κολλητή φίλη της αγαπημένης ηθοποιού ανακοίνωσε μέσω Facebook την τραγική είδηση.

Δείτε την ανάρτηση της ηθοποιού, Αννέτας Παπαθανασίου


Τραγικό τέλος για την Χρύσα Σπηλιώτη και τον Δημήτρη Τουρναβίτη


Στην τεράστια λίστα με τους αγνοοούμενους από την φωτιά που σάρωσε το Μάτι ήταν και η ηθοποιός Χρύσα Σπηλιώτη, με τον σύζυγό της, δάσκαλο μουσικής και αθλητή Δημήτρη Τουρναβίτη.
Από την Δευτέρα, 23.07.2018, η οικογένειά τους, τους αναζητούσε, με τον αδερφό του Δημήτρη Τουρναβίτη να μην σταματά ν’ αναζητά τους δικούς του ανθρώπους. Τόσο ο ίδιος όσο και η υπόλοιπη οικογένεια, είχαν δώσει δείγμα DNA ώστε να γίνει η ανάλογη ταύτιση. Κάτι το οποίο έγινε, με τον τραγικό επίλογο να γράφεται για το ζευγάρι…
Η σορός του ταυτοποιήθηκε, μέσω DNA, το πρωί της Παρασκευής (27.07.2018), όταν κλήθηκε να μεταβεί στο νεκροτομείο στου Γουδή, όπου μεταφέρονται οι σοροί των θυμάτων από τη φωτιά στην Αττική, ο αδερφός του, Κώστας.
Ο Κώστας Τουρναβίτης δεν είχε σταματήσει εδώ και πέντε μέρες να αναζητά τον αδερφό του και τη νύφη του. Το ζευγάρι έμενε μόνιμα στο Μάτι και το μοιραίο απόγευμα είχε προσπαθήσει να ξεφύγει από την πύρινη λαίλαπα. Είχαν μαζί τους ένα από τα σκυλιά τους, το οποίο βρέθηκε στην παραλία στο Μάτι και γι’ αυτό οι έρευνες του Κώστα Τουρναβίτη είχαν επικεντρωθεί στη θάλασσα.


Ο Δημήτρης Τουρναβίτης

Τα τραγικά νέα

Το πρωί της Παρασκευής, 27.07.2018, οι έρευνες συνεχίζονταν. Όταν έγινε το τηλεφώνημα από το νεκροτομείο. Ο Κώστας Τουρναβίτης ειδοποιήθηκε να μεταβεί εκεί. Η σορός του αδερφού του είχε ταυτοποιηθεί μέσω του DNA που είχε δώσει πριν μερικές μέρες. Έφτασε εκεί μαζί με έναν φίλο φίλο του. Έμαθε το τραγικό νέο συγκλονισμένος. «Ταυτοποιήθηκε η σορός του αδερφού μου. Για τη Χρύσα δεν ξέρουμε ακόμα» ήταν το μόνο που κατάφερνε τότε να πει στο tlife.gr.



Η Χρύσα Σπηλιώτη

Η προσπάθεια να ξεφύγουν από τη φωτιά

Η Χρύσα Σπηλιώτη και ο Δημήτρης Τουρναβίτης ζούσαν χρόνια στο Μάτι Αττικής. Όταν το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας (23.07.2018) ξέσπασε η φωτιά, ήταν ανάμεσα σε εκείνους που προσπάθησαν να φτάσουν στη θάλασσα για να σωθούν.
Τα αυτοκίνητά τους βρέθηκαν καμένα στο οικόπεδο του θανάτου, στο χώρο όπου εντοπίστηκαν τα 26 θύματα, ανάμεσά τους πολλά παιδιά. Χρύσα Σπηλιώτη
Η Χρύσα Σπηλιώτη, όπως ανέφερε ο ιδιοκτήτης σπιτιού που βρίσκεται στο σημείο και άνοιξε την πόρτα για να περάσει ο κόσμος και να κατέβει τα σκαλιά προς την παραλία, κατάλαβε ότι είχε χάσει τον σύζυγό της και επέστρεψε για να τον αναζητήσει.
Από εκείνη τη στιγμή, τα ίχνη της χάθηκαν…

Χρύσα Σπηλιώτη: Ποια είναι η ηθοποιός που βρήκε τραγικό τέλος στη φωτιά

Το χειρότερο σενάριο επιβεβαιώθηκε. Η σορός της ηθοποιού Χρύσας Σπηλιώτη ταυτοποιήθηκε κι έτσι γράφεται ο τραγικός επίλογος όλων αυτών των ημερών. Την είδηση επιβεβαίωσε η κολλητή της φίλη και σκηνοθέτις Αννέτα Παπαθανασίου, μέσα από τα social media.

Το Μάτι ακόμα μετρά τις πληγές του από την πύρινη λαίλαπα που το σάρωσε τη Δευτέρα. Οι ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν, τα ζώα, οι δασικές εκτάσεις αλλά και οι περιουσίες των κατοίκων του είναι οι πληγές που παραμένουν ανοιχτές. Ανάμεσα στους νεκρούς και η Χρύσα Σπηλιώτη. Η ηθοποιός ήταν στο σπίτι της στην περιοχή όταν ξεκίνησε ο πύρινος εφιάλτης. Παρέμεινε για αρκετές ώρες αγνοουμένη με τους συγγενείς της να μιλούν γεμάτοι αγωνία στο TLIFE.

“Έμεναν στο Μάτι με τα δυο σκυλιά τους. Έφυγαν με το αυτοκίνητο και τα σκυλιά για να σωθούν… Δεν έχω κανένα δείγμα τους. Έχω σχηματίσει την άποψή μου, αλλά θα μιλήσω όταν θα έχω στοιχεία. Αυτό που ξέρω είναι ότι το αυτοκίνητο του αδερφού μου, βρέθηκε στο οικόπεδο που βρέθηκαν και οι 26 νεκροί. Κατέβηκα πάλι και στη θάλασσα, τίποτα… Χθες βράδυ ακόμη έβγαζαν κόσμο από το νερό. Ζωντανούς και νεκρούς. Βρήκα και πέντε πεθαμένα σκυλιά αλλά δεν μπορώ να καταλάβω αν ήταν ανάμεσα τα δυο, του Δημήτρη και της Χρύσας”, περιέγραφε ο αδερφός του συζύγου της Δημήτρη Τουρναβίτη. Ήταν μαζί μέχρι την τελευταία στιγμή. Μέχρι που η αγαπημένη ηθοποιός άφησε την τελευταία της πνοή.

Αργότερα ο ένας σκύλος βρέθηκε ζωντανός και οι ελπίδες παρέμεναν ζωντανές. Αφού όμως ταυτοποιήθηκε η σορός του συζύγου της και οι μέρες πέρασν, όλοι περίμεναν απλά την ταυτοποίηση του DNA.

Ποια ήταν η Χρύσα Σπηλιώτη

Ηθοποιός, σκηνοθέτης και συγγραφέας. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, παρακολούθησε μαθήματα αυτοσχεδιασμού στη Γαλλία και εργάστηκε για πολλά χρόνια ως ηθοποιός.

Το 1997, η Χρύσα Σπηλιώτη έκανε την παρθενική της τηλεοπτική εμφάνιση στη σειρά του Mega, «Καρέ της ντάμας». Από εκεί έγινε ευρύτερα γνωστή στο κοινό. Τα επόμενα συμμετείχε σε πολλές τηλεοπτικές αλλά και κινηματογραφικές παραγωγές. Απ’ το 1996 στράφηκε κυρίως στη συγγραφή θεατρικών κειμένων. Το έργο της «Ποιος ανακάλυψε την Αμερική;» έχει ανέβει σε 30 διαφορετικές παραστάσεις, έχει μεταφραστεί σε επτά γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, πολωνικά, γερμανικά, κροατικά, ολλανδικά, πορτογαλικά) και εμπεριέχεται στα πολωνικά στην επίτομη ανθολογία ελληνικών κειμένων «Z Parnasu I Olimpu» ενώ το Φωτιά και Νερό έχει μεταφραστεί στα αγγλικά και παρουσιαστεί στο Tristan Bates Theatre στο Λονδίνο.

Έχει εργαστεί για χρόνια στο ραδιόφωνο σαν παραγωγός εκπομπών λόγου και κειμενογράφος, κυρίως στο κρατικό ραδιόφωνο της ΕΡΤ, αλλά και στην ιδιωτική ραδιοφωνία.

Έχει γράψει σενάρια για τηλεοπτικές σειρές και εκπομπές για την τηλεόραση της ΕΡΤ καθώς και τα κείμενα πολλών παιδικών εκπομπών της ΕΡΤ.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, στη Φιλοθέη. Έζησε όμως και κάποια παιδικά χρόνια στην Εύβοια γιατί ο πατέρας της δούλευε για ένα διάστημα εκεί. Της άρεσε που ζούσε στη φύση και για αυτό και επέλεξε μεγαλώνοντας να μείνει στο Μάτι.

Η Χρύσα Σπηλιώτη σε μία από τις πρόσφατες συνεντεύξεις της με αφορμή την παράσταση «Ο γιος μου Νικόλαος Μάντζαρος» στην οποία πρωταγωνιστούσε:


https://www.newsit.gr/ & https://www.tlife.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom