Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

Πύρινη "Λερναία Ύδρα" κατακαίει Κινέτα και Πεντέλη! - Αναφορές για φωτιές σε Ξυλόκαστρο, Ζούμπερι και Κάλαμο! (φωτο & βίντεο)


Αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι πραγματικά δραματικό! - Μαίνεται η μεγάλη φωτιά στην Κινέτα - Έχει φτάσει μέχρι την θάλασσα! Κάποιοι προσπαθούν να φύγουν με σκάφη - Κάθε λίγο "ξεπηδούν" και νέες πυρκαγιές!

Στις φλόγες Ν. Βουτζάς, Άγ. Ανδρέας, Μάτι - Σε Κάλαμο και Ζούμπερι τα νέα μέτωπα, με τους άνδρες της πυροσβεστικής να σπεύδουν στα σημεία! - Άνθρωποι προσπαθούν να σώσουν τις περιουσίες τους από την κόλαση φωτιάς

Τρομακτικές διαστάσεις έχει πάρει η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στο δάσος πάνω από την Κινέτα και τώρα καίει σπίτια σε οικισμούς! Οι εικόνες που έρχονται από το σημείο είναι συγκλονιστικές με σπίτια να έχουν παραδοθεί στις φλόγες! Ο αέρας άλλαξε φορά με αποτέλεσμα να «κατέβει» η φωτιά από το βουνό και να έχει φτάσει σε κατοικημένες περιοχές. Κάηκαν και σπίτια. Λόγω των δυνατών ανέμων που πνέουν στην περιοχή οι φλόγες έχουν φτάσει και στην κατοικημένη περιοχή Μαρούλα βόρεια της Κινέτας, αλλά και στον οικισμό Πανόραμα, ενώ το έργο των εναέριων μέσων δυσχεραίνουν οι πυκνοί καπνοί που έχουν φτάσει ακόμη και σε πολλές περιοχές της Αττικής.
Εκφράζονται φόβοι ότι η φωτιά ενδεχομένως να κινηθεί προς το Αλεποχώρι! Κάτοικοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους όπως – όπως και οι εικόνες από το σημείο δείχνουν σπίτια να έχουν τυλιχθεί στις φλόγες.  Οι αρχές ζητούν από τους πολίτες να ακούν τις οδηγίες της αστυνομίας και της πυροσβεστικής. Πολλοί από τους κατοίκους της περιοχής με λάστιχα στα χέρια προσπαθούν όπως – όπως να σβήσουν την φωτιά. Ήδη, εκκενώθηκαν, οι οικισμοί Γαλήνη, Πανόραμα 1 και Πανόραμα 2. Αυτή την ώρα επιχειρούν 70 πυροσβέστες με τριάντα οχήματα, δύο πεζοπόρα τμήματα, πέντε αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.
 Updating...
 07/23/2018 19:48
Απίστευτες εικόνες! Έφτασε στην θάλασσα η φωτιά στην Κινέτα!
Κάποιοι προσπαθούν να φύγουν με βάρκες, ενώ οι φλόγες στην Κινέτα έφτασαν μέχρι τις παραλίες!
Δείτε τις δραματικές εικόνες που μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Epsilon TV

  •  
07/23/2018 19:54
Εικόνες από την Νέα Μάκρη

  •  
07/23/2018 19:54
Δραματικές στιγμές με καμένα σπίτια και αυτοκίνητα!

Ο Ευάγγελος Μπουρνούς, δήμαρχος Ραφήνας, μιλώντας στην ΕΡΤ, κάνει λογο για ανεξέλεγκτη φωτιά σε Νέο Βουτζά, Άγιο Ανδρέα, Μάτι και Κόκκινο Λιμανάκι! Μίλησε για εκατοντάδες καμένα σπίτια και αυτοκίνητα!
  •  
07/23/2018 19:49
Εκκενώθηκαν οι παιδικές ανακοινώσεις στον Άγιο Ανδρέα
Μετά από συνεννόηση με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και το Κέντρο Συντονισμού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, εκκενώθηκαν προληπτικά για λόγους ασφαλείας οι παιδικές Κατασκηνώσεις του δήμου Αθηναίων, στον Άγιο Ανδρέα.
Τα 621 παιδιά, όπως και παιδιά από άλλες κατασκηνώσεις, έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία στην παραλία του Αγίου Ανδρέα και όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες θα μετακινηθούν με μέσα του δήμου Αθηναίων στο κέντρο της Αθήνας.
  •  
07/23/2018 19:37
Φωτιές κοντά σε κατοικημένες περιοχές σε Λουτράκι και Κάλαμο
  •  
07/23/2018 19:37
Δηλώσεις Τσίπρα για τις φωτιές
Ο Αλέξης Τσίπρας, από την Βοσνία - Ερζεγοβίνη όπου βρίσκεται για επίσημη επίσκεψη, έκανε τις εξής δηλώσεις:
"Πληροφορήθηκα ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια πολύ δύσκολη κατάσταση στην Αττική με τρία παράλληλα μέτωπα. Είμαι σε ανοιχτή επικοινωνία με τους αρμόδιους υπουργούς.
Όλες οι επίγειες δυνάμεις επιχειρούν. Παρά τις αντίξοες συνθήκες κάνουμε ό, τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να αντιμετωπιστούν οι φωτιές. Με προβληματίζουν οι παράλληλες εστίες. Η σκέψη μου βρίσκεται εκεί".
  •  
07/23/2018 19:34
Εκτροπή της κυκλοφορίας σε σημεία της λεωφόρου Μαραθώνος λόγω πυρκαγιάς

Εκτροπή της κυκλοφορίας διενεργείται, εδώ και λίγα λεπτά, σε σημεία της λεωφόρου Μαραθώνος, λόγω πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή της Ραφήνας.
 Ειδικότερα, η εκτροπή γίνεται στη λεωφόρο Μαραθώνος, από το ύψος της οδού Φλέμινγκ στο ρεύμα προς Μαραθώνα, στη συμβολή με τη Χροσοστόμου Σμύρνης, στο ρεύμα προς Μαραθώνα, στη συμβολή με την Αγίας Μαρίνας, στο ρεύμα προς Αθήνα και στην οδό Ποσειδώνος, από το Κόκκινο Λιμανάκι, στο ρεύμα προς Μαραθώνα.
  •  
07/23/2018 19:28
Νέα φωτιά στον Κάλαμο!
Και νέο μέτωπο φωτιάς! Διαβάστε αναλυτικά εδώ
  •  
07/23/2018 19:22
Πληροφορίες για δυο νέα πύρινα μέτωπα
Νέες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν δυο νέες φωτιές έχουν ξεσπάσει σε Ξυλόκαστρο και Κάλαμο! Στο μεταξύ η φωτιά που ξέσπασε στην Πεντέλη κατευθύνεται προς Ζούμπερι και Μάτι ενώ έχει κάψει ένα κομμάτι της περιοχής του Νέου Βουτζά.
  •  
Η φωτιά έχει επεκταθεί με γρήγορους ρυθμούς και όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες είναι ορατή σχεδόν σε όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής. Οι καπνοί είναι ορατοί έως το Νέο Φάληρο αλλά και το Χαλάνδρι, ακόμα και στην Αργυρούπολη και στο κέντρο της Αθήνας! Οι εικόνες κάνουν το γύρο του κόσμου και από το Reuters.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom