Κυριακή 29 Ιουλίου 2018

Αγρίνιο: Εξαρθρώθηκε σπείρα που διακινούσε ναρκωτικά σε ανήλικους μέσα σε σχολεία - 20 συλλήψεις (φωτο & βίντεο)


«Μεγάλο βήμα για να καθαρίσει το Αγρίνιο από ναρκωτικά», χαρακτηρίζουν αστυνομικές πηγές την εξάρθρωση της πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά στην Αιτωλοακαρνανία.

Πρόκειται για μια επιτυχία της τοπικής αστυνομίας καθώς το προανακριτικό έργο και τις έρευνες, οι οποίες συνεχίζονται, διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου.

Ωστόσο οι πτυχές της υπόθεσης είναι συγκλονιστικές. Η εγκληματική οργάνωση διακινούσε ναρκωτικά σε τουλάχιστον εκατό χρήστες της περιοχής, ενώ από τα αρχηγικά στελέχη είχαν στρατολογηθεί και τρεις ανήλικοι, δυο από τους οποίους έχουν συλληφθεί, οι οποίοι διακινούσαν ναρκωτικά σε συνομηλίκους τους, ενώ αρκετές αγοραπωλησίες πραγματοποιήθηκαν και μέσα σε σχολικές μονάδες.

Η σπείρα διακίνησε σε λιγότερο από ένα χρόνο περισσότερα από ένα κιλό κοκαΐνη και πενήντα κιλά κάνναβης, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος μεγαλύτερο των 500.000 ευρώ.

Πολυμελής η σπείρα που διακινούσε ναρκωτικά στο Αγρίνιο -Όλες οι εξελίξεις

Σοκαριστικές οι λεπτομέρειες της εξάρθρωσης κυκλώματος που διακινούσε ναρκωτικά στην Αιτωλοακαρνανία. Ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν στρατολογηθεί από τα αρχηγικά στελέχη και τρεις ανήλικοι, οι οποίοι είχαν το ρόλο του διακινητή σε ανήλικα και νεαρά άτομα.

-Εξαρθρώθηκε δομημένη πολυμελής εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά στην Αιτωλοακαρνανία.


-Συνελήφθησαν σε ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις στο Αγρίνιο, στην Αθήνα και στην Κεφαλλονιά, είκοσι μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.
-Κατά τις αστυνομικές επιχειρήσεις συνελήφθησαν τα τρία ηγετικά  μέλη της οργάνωσης, ενώ το τέταρτο αρχηγικό μέλος βρίσκεται ήδη προφυλακισμένο σε σωφρονιστικό κατάστημα της Χώρας.   
-Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης κατείχαν, μετέφεραν, αποθήκευαν και εμπορεύονταν συστηματικά μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης και κάνναβης, τις οποίες διακινούσαν σε εκατό τουλάχιστον χρήστες της περιοχής.
-Ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν στρατολογηθεί από τα αρχηγικά στελέχη και τρεις ανήλικοι, οι οποίοι είχαν το ρόλο του διακινητή σε ανήλικα και νεαρά άτομα.  
-Η εγκληματική οργάνωση διακίνησε σε λιγότερο από ένα χρόνο περισσότερα από ένα κιλό κοκαΐνη και πενήντα κιλά κάνναβης, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος μεγαλύτερο των (500.000) ευρώ
Εξαρθρώθηκε, μετά από μεθοδική και συστηματική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, πολυμελής εγκληματική οργάνωση, που δραστηριοποιούταν στην κατοχή, στην μεταφορά, στην αποθήκευση και στην εμπορία μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών, κυρίως κοκαΐνης και κάνναβης, στην Αιτωλοακαρνανία.
Η εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης είναι απότοκος πολύμηνων ενδελεχών ερευνών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, κατά τις οποίες οι αστυνομικοί αξιοποίησαν στοιχεία, που συνέλεξαν με φυσικές, αλλά και με ειδικές ανακριτικές μεθόδους.
Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν χθες (27.7.2018) το απόγευμα, σε ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις, που οργάνωσαν και υλοποίησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, στην Αιτωλοακαρνανία, στην Αττική και στη Κεφαλλονιά, είκοσι συνολικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ηλικίας από 17 έως 39 ετών, ενώ αναζητούνται οκτώ ακόμα συνεργοί τους, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.
Η εγκληματική οργάνωση απαρτιζόταν συνολικά από είκοσι οκτώ μέλη, όλοι άνδρες (είκοσι επτά ημεδαποί και ένας αλλοδαπός), ενώ στις έρευνες για την εξάρθρωση της, συνέδραμαν και οι αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής.
Κατά τις χθεσινές αστυνομικές επιχειρήσεις, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, τα τρία αρχηγικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ το τέταρτο είχε συλληφθεί πριν τέσσερις μήνες, κατά τη μεταφορά 160 γραμμαρίων κοκαΐνης, από την Αθήνα στο Αγρίνιο και βρίσκεται προφυλακισμένος σε σωφρονιστικό κατάστημα της Χώρας.
narkotika-organosi-aitoloakarnania (4)Tετράδα αρχηγών, αδέρφια οι δύο 
Αναφορικά με τους τέσσερις αρχηγούς, πρόκειται για τέσσερις ημεδαπούς άνδρες, δυο από τους οποίους είναι αδέρφια, ηλικίας 29, 27, 27 και 23 ετών, οι οποίοι είχαν συγκροτήσει την εγκληματική οργάνωση και συντόνιζαν αδιάλειπτα την διακίνηση των ναρκωτικών.
Η εγκληματική οργάνωση είχε δομημένη και διαρκή δράση, λειτουργώντας με συγκεκριμένη ιεραρχική δομή και σύνθεση, αναπτύσσοντας  προκαθορισμένους διακριτούς ρόλους ανάμεσα στα μέλη της (όπως αρχηγός, προμηθευτής, μεταφορέας, αποθηκάριος και διακινητής), ενώ προμηθευόταν  τα ναρκωτικά από την Αττική και την Αλβανία, διαθέτοντάς τα σε πολλούς  χρήστες, ακόμα και ανηλίκους, στην Αιτωλοακαρνανία και κυρίως στην πόλη του Αγρινίου.
Επισημαίνεται ότι, η εγκληματική οργάνωση διακινούσε ναρκωτικά σε τουλάχιστον εκατό χρήστες της περιοχής, ενώ από τα αρχηγικά στελέχη, είχαν στρατολογηθεί και τρεις ανήλικοι, δυο από τους οποίους έχουν συλληφθεί, οι οποίοι διακινούσαν ναρκωτικά σε συνομηλίκους τους, ενώ αρκετές αγοραπωλησίες πραγματοποιήθηκαν και μέσα σε σχολικές μονάδες.
Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ελάμβαναν ιδιαίτερες προφυλάξεις κατά την μεταφορά και εμπορία των ναρκωτικών, χρησιμοποιώντας  συγκεκριμένη φρασεολογία, τηλεφωνικές συνδέσεις που ανήκαν σε τρίτα πρόσωπα (αχυρανθρώπους), ενώ κατά τις συνομιλίες τους, εκμεταλλεύονταν κυρίως  συγκεκριμένες εφαρμογές του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
Από τις εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου προέκυψε ότι η εγκληματική οργάνωση είχε διακινήσει από τον Νοέμβριο του έτους 2017 έως και σήμερα, τουλάχιστον ένα κιλό κοκαΐνη και πενήντα κιλά κάνναβη, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος, το οποίο ξεπερνά τις 500.000 ευρώ.
Έρευνες σε 19 σπίτια 
Κατά τη διάρκεια των χθεσινών στοχευμένων και εκτεταμένων αστυνομικών επιχειρήσεων σε Αττική, Αιτωλοακαρνανία και Κεφαλληνία, πραγματοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου,  δεκαεννέα κατ΄ οίκον έρευνες, σε οικίες μελών της εγκληματικής οργάνωσης, κατά τις οποίες κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων :
  • Ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους 428 γραμμαρίων,
  • Ένα λειτουργικό πυροβόλο όπλο (πιστόλι), το οποίο περιείχε τρία φυσίγγια στο γεμιστήρα του,
  • Δυο αρχαία χάλκινα νομίσματα, ρωμαϊκών και βυζαντινών χρόνων,
  • Ένα σπαθί τύπου ματσέτα,
  • Ένα στιλέτο,
  • Ένα γκλοπ,
  • Μια σιδερογροθιά,
  • Το χρηματικό ποσό των 4.860 ευρώ,
  • Έξι ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,
  • Ιδιόχειρες σημειώσεις που αφορούσαν αγοραπωλησίες ναρκωτικών
  • Τριάντα πέντε κινητά τηλέφωνα και πληθώρα καρτών ενεργοποίησης τους SIM.
Επίσης, κατασχέθηκαν έξι οχήματα (πέντε αυτοκίνητα και μια μοτοσικλέτα), τα οποία χρησιμοποιούσαν οι δράστες ως μέσα για την τέλεση των εγκληματικών τους πράξεων.
Σε βάρος των μελών της εγκληματικής οργάνωσης έχει σχηματιστεί, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία που περιλαμβάνει τα κατά περίπτωση, αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της εμπορίας, μεταφοράς και κατοχής ναρκωτικών ουσιών, καθώς και της παράβασης των νόμων περί όπλων και αρχαιοτήτων.
Οι συλληφθέντες, πολλοί από τους οποίους έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αστυνομικές Αρχές, οδηγούνται σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.
Το προανακριτικό έργο και τις έρευνες, οι οποίες συνεχίζονται, διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου.
Οχήματα που κατασχέθηκαν:
narkotika-organosi-aitoloakarnania (1)
narkotika-organosi-aitoloakarnania (3)
narkotika-organosi-aitoloakarnania (2)
Φωτογραφίες από τα κατασχεθέντα:
narkotika-organosi-aitoloakarnania (5)
Αύριο απολογούνται οι συλληφθέντες για το κύκλωμα που διακινούσε ναρκωτικά στο Αγρίνιο

Συνεχείς είναι πλέον οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της εξάρθρωσης εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά στην Αιτωλοακαρνανία.

Όπως είναι γνωστό συνελήφθησαν 20 άτομα και αναζητούνται οκτώ ακόμη εμπλεκόμενοι. Κάποιοι έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου και όλοι πλέον κρατούνται προκειμένου τη Δευτέρα να απολογηθούν στον Ανακριτή Αγρινίου.

Σε βάρος τους έχουν σχηματιστεί, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία που περιλαμβάνει τα κατά περίπτωση, αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της εμπορίας, μεταφοράς και κατοχής ναρκωτικών ουσιών, καθώς και της παράβασης των νόμων περί όπλων και αρχαιοτήτων.

Βίντεο από τις έρευνες της Αστυνομίας:


https://www.agrinionews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom