Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2018

Απέσυραν την σκανδαλώδη τροπολογία αυξήσεων στις ΔΕΚΟ μετά την κατακραυγή


Κακή διατύπωση επικαλέστηκε η Κατερίνα Παπανάτσιου για να δικαιολογήσει την κυβερνητική οπισθοχώρηση μετά τα πυρά κομμάτων και πολιτών για την κατάθεση της τροπολογίας εν μέσω εθνικού πένθους.

Χ. Δήμας (ΝΔ): "Ντροπή! Οφείλετε να ζητήσετε συγγνώμη".

Στην άρον άρον απόσυρση της τροπολογίας για την κατά 60% αύξηση των μισθών ανώτατων στελεχών των ΔΕΚΟ του ΤΑΙΠΕΔ, προχώρησε η κυβέρνηση μετά την κατακραυγή από κόμματα και πολίτες για την κατάθεσή της εν μέσω εθνικού πένθους για τα θύματα των φονικών πυρκαγιών της Αττικής.

Τα "κάστανα από τη φωτιά" ανέλαβε να βγάλει η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, η οποία επιχειρώντας να αμβλύνει τις αρνητικές εντυπώσεις, επικαλέστηκε "κακή διατύπωση" η οποία δεν ικανοποιεί την κυβέρνηση και γι' αυτό θα την επαναφέρει σε καλύτερη μορφή.

Σφοδρή κριτική άσκησε ο Χρήστος Δήμας εκ μέρους της ΝΔ, καλώντας την υφυπουργό και την κυβέρνηση να ζητήσουν συγγνώμη.

"Η μόνη λέξη που έχουμε να πούμε πραγματικά είναι ντροπή! Να συζητάμε σήμερα υπό αυτές τις συνθήκες αυτή την τροπολογία. Παρότι αποσύρατε το άρθρο, γιατί τη φέρατε για να δώσετε τέτοιες μέρες αυξήσεις στους δικούς σας ανθρώπους στις ΔΕΚΟ. Και την αποσύρατε μετά τη γενική κατακραυγή", σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Δήμας.

Τι προέβλεπε η τροπολογία

Η τροπολογία προβλέπει αυξήσεις έως και 60% στους μισθούς τους.

Η τροπολογία προβλέπει πως θα εξαιρούνται πλέον από το ανώτατο όριο αποδοχών των 4.631 ευρώ που ισχύει σήμερα οι πρόεδροι, οι διευθύνοντες σύμβουλοι και οι εντεταλμένοι σύμβουλοι των δημοσίων επιχειρήσεων και των θυγατρικών τους, οι μετοχές των οποίων έχουν μεταβιβαστεί στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας και οι οποίες είτε απασχολούν περισσότερους από 3.000 εργαζόμενους, είτε ο κύκλος εργασιών τους υπερβαίνει τα 100 εκατ. ευρώ.

Οι αποδοχές και οι εν γένει πρόσθετες αμοιβές, απολαβές και αποζημιώσεις των εν λόγω πρόσωπον θα καθοριστούν με κοινή υπουργική απόφαση και σε κάθε περίπτωση δεν θα μπορούν να υπερβαίνουν το 90% των μηνιαίων αποδοχών και επιδομάτων του Προέδρου του Αρείου Πάγου.

Ο μισθός του Προέδρου του Αρείου Πάγου είναι στα 8.314,56 ευρώ, το 90% ισοδυναμεί με μισθό 7.483,10 ευρώ και με τη διάταξη το υπουργείο Οικονομικών αυξάνει τις αποδοχές των εν λόγω διοικητικών στελεχών έως και 60%.

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Ειθελαν να δωσουν αυξηση σ αυτους που ξεπουλανε την κρατικη περιουσια
Αφου πεταξαν και το τελευταιο φυλλο συκης απο πανω τους Ειναι ξετσιπωτοι
τοσο οσο κανενας πριν απ αυτους