Κυριακή 29 Ιουλίου 2018

Εξοργιστικές αποκαλύψεις! Με γκαζάκια μέσα σε λάστιχα αυτοκινήτων έβαλαν φωτιές – 11 εμπρηστικοί μηχανισμοί έχουν βρεθεί


Αποκαλυπτικά είναι τα όσα έρχονται στο φως για τις μεγάλες πυρκαγιές της Αττικής - Σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας έχουν βρεθεί 11 εμπρηστικοί μηχανισμοί σε ύποπτα σημεία - Και άνδρες της
Αντιτρομοκρατικής στις έρευνες - Εκτιμάται ότι οι δράστες είναι "έμπειροι και αποφασισμένοι" εμπρηστές - Μαρτυρίες για συγκεκριμένο πρόσωπο που ευθύνεται για πυρκαγιά - Το δημοσίευμα για ενδεχόμενο ανθρώπινης αμέλειας, η "έκρηξη" του Παύλου Πολάκη και οι 88 ανθρώπινες ψυχές που χάθηκαν τόσο άδικα

Μετρώντας 88 νεκρούς μέχρι τη στιγμή που γράφεται αυτό το κείμενο, οι αποκαλύψεις έρχονται η μία μετά την άλλη, για το πώς μπορεί να ξεκίνησαν οι φονικές πυρκαγιές της Αττικής.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ, μέχρι αργά χθες το απόγευμα, είχαν εντοπιστεί 11 εμπρηστικοί μηχανισμοί σε διάφορα σημεία των περιοχών που κάηκαν.
Μάλιστα, στις έρευνες, εκτός από τους άνδρες της Πυροσβεστικής, συμμετέχουν και από την Αντριτρομοκρατική και ομάδα του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών.
Φιάλες υγραερίου ή αλλιώς, γκαζάκια, βρέθηκαν τοποθετημένα μέσα σε λάστιχα αυτοκινήτων, έτσι ώστε να «λαμπαδιάσει» αμέσως η φωτιά και να πάρει μεγάλη έκταση. «Φαίνεται ότι ήταν έμπειροι και αποφασισμένοι» είπαν στην εφημερίδα, άνθρωποι που συμμετέχουν στην προανάκριση για τα αίτια των φονικών πυρκαγιών. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι ειδικοί «βλέπουν» οργανωμένο σχέδιο, ειδικά στην περιοχή της Κινέτα, όπου –όπως παρουσιάστηκε και στην προχθεσινή συνέντευξη τύπου- μισή ώρα μετά την εκδήλωση της πρώτης φωτιάς, είχαν ξεσπάσει παράλληλα 13 άλλες εστίες, σε απόσταση 1.100 μέτρων μεταξύ τους.

Ιδιώτης έβαλε κατά λάθος τη φωτιά της Πεντέλης;

Την ίδια ώρα, η φωτιά της Πεντέλης, ίσως να προκλήθηκε από ανθρώπινο λάθος. Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, η πρώτη σπίθα ίσως να άναψε από αμέλεια ιδιώτη που προσπάθησε να κάψει ξερά κλαδιά και ξύλα.
Σε αυτό το συμπέρασμα φαίνεται, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, να έχουν καταλήξει τα στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού που ανέλαβαν από την πρώτη στιγμή την έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας.
Μιλώντας, χθες, στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» αρμόδιος κυβερνητικός αξιωματούχος διευκρίνισε ότι τα έως τώρα ευρήματα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η πυρκαγιά στις 5 το απόγευμα της 23ης Ιουλίου είναι αποτέλεσμα εγκληματικής αμέλειας ιδιώτη, η ταυτότητα του οποίου είναι ήδη γνωστή στις Αρχές.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ταυτότητα του εξ αμελείας εμπρηστή είναι γνωστή στις ανακριτικές αρχές, καθώς αυτόπτες μάρτυρες τον κατονόμασαν στο πλαίσιο της έρευνας. Μάλιστα, ο ύποπτος, μόλις κατάλαβε τι είχε συμβεί, φαίνεται ότι τοποθέτησε πλάκες και πέτρες για να εξαφανίσει τα ίχνη της καύσης, ενώ στη συνέχεια έριξε μεγάλη ποσότητα νερού για να απομακρύνει τα υπολείμματα των καμένων κλαδιών και ξύλων.
Πηγή: ΕΘΝΟΣ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom