Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

Κόλαφος για την Κυβέρνηση: Γνώριζαν για δεκάδες νεκρούς από τη Δευτέρα το βράδυ - Καταγγελίες και μαρτυρίες (βίντεο & ηχητικό)


Το κέντρο επιχειρήσεων του υπουργείου Υγείας ζητούσε σάκους για περισυλλογή νεκρών - Το ΕΚΑΒ είχε παραλάβει τέσσερις νεκρούς πριν τη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό - Είχε ήδη δοθεί εντολή σε μεγάλο νοσοκομείο για διαμόρφωση ειδικού χώρου για τους νεκρούς.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτης Πουλής ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΙ ότι ήδη πριν τη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό τη Δευτέρα το βράδυ, από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Υπουργείου Υγείας (ΕΚΕΠΥ) στις 23:20 επικοινωνούσε και ζητούσε από το ΚΕΕΛΠΝΟ 40 σάκους για περισυλλογή πτωμάτων.

Μάλιστα όπως ανέφερε οι υπάλληλοι του ΕΚΕΠΥ έστελναν μηνύματα προς τους υπαλλήλους του ΚΕΕΛΠΝΟ γράφοντας “σας παρακαλούμε βοηθήστε μας”.

Ο διοικητής του ΕΚΕΠΥ είπε ότι ήταν σε επιχειρησιακή ετοιμότητα, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πουλής.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΚΕΕΛΠΝΟ πέρα από τις μαρτυρίες κατοίκων, φορέων και δημοσιογράφων για νεκρούς, υπάρχει και μια αλληλουχία γεγονότων που δείχνει ότι οι αρχές γνώριζαν για τα θύματα:
20:40 πρώτη κλήση στο ΕΚΑΒ για 2 νεκρούς
22:30 το ΕΚΑΒ έχει παραλάβει 4 νεκρούς
22:30 δόθηκε εντολή στο Σισμανόγλειο για διαμόρφωση ειδικού χώρου για νεκρούς
23:20 ζητείται μεγάλος αριθμός ειδικών σάκων συλλογής νεκρών




Και ο ανεξάρτητος βουλευτής Δημήτρης Καμμένος αναφέρθηκε σε αίτημα για μεταφορά σάκων περισυλλογής σορών πριν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας.



Και από τον πρόεδρο των εργαζομένων του ΕΚΑΒ επιβεβαιώνεται το γεγονός ότι επίσημα το ΕΚΑΒ είχε ήδη παραλάβει 4 νεκρούς από το σημείο της πυρκαγιάς.



https://www.newsit.gr

Παρόμοια (χρονική) εικόνα έδωσε στο ΘΕΜΑ 104,6 και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία Μιχάλης Γιαννάκος. Όπως είπε «το βράδυ της Δευτέρας 23 Ιουλίου ήμουν στο Σισμανόγλειο που από τις 10:30-11 παρα είχε προετοιμάσει χώρο για να υποδεχθεί μεγάλο αριθμό νεκρών». «Αυτό μου το επιβεβαιώσε μια ημέρα μετά ο αναπληρωτής διοικητηής της 1ης Υγειονομικής περιφέρειας όταν βρέθηκα ξανά στο Σισμανόγλειο». πρόσθεσε ο κ. Γιαννάκος

«11 παρά είχαν ήδη ετοιμάσει χώρο για υποδοχή μεγάλο αριθμού νεκρών» είπε ξανά ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ παραθέτοντας και όσα του είπαν γιατροί που βγήκαν από το χώρο του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών το μοιραίο βράδυ. «Μου είπαν πρόεδρε ετοιμάζουμε το χώρο γιατί περιμένουμε μεγάλο αριθμό νεκρών» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Αναρωτήθηκε, μάλιστα, «πώς ήταν δυνατόν να μην γνώριζε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ότι ετοιμάζονταν να υποδεχθούν ένα κοντέινερ ψυγείο για πολλούς νεκρούς;».


Μαρτυρίες Αστυνομικού,Μπαλτάκου και ΕΚΑΒ και κυνική ομολογία Κουρουμπλή 

Για εντοπισμό των πρώτων νεκρών πριν πέσει το σκοτάδι είχε μιλήσει την Κυριακή και ο επικεφαλής της ομάδας των 40 ανδρών της Ομάδας Υποβρυχίων Αποστολών που έσωσαν εκατοντάδες ανθρώπους από το Μάτι διευκρινίζοντας αργότερα ότι «τη στιγμή που εμείς τους εντοπίσαμε, οι άνθρωποι αυτοί ήταν σε μια κατάσταση η οποία δεν ήταν αναγνωρίσιμη».

Στην παραδοχή ότι είχε ενημερωθεί για τον πρώτο νεκρό της φωτιάς στο Μάτι το απόγευμα της Δευτέρας, πριν νυχτώσει, αλλά δεν αξιολόγησε αυτήν την πληροφορία ως «ασφαλή» προχώρησε, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΘΕΜΑ 104,6 και στον Αντώνη Λιάρο, ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ωστόσο στην περιβόητη αυτή σύσκεψη κανείς δεν είπε στον Αλέξη Τσίπρα ότι υπάρχουν θύματα καθώς αυτό που ειπώθηκε στον πρωθυπουργό από τους υπουργούς και των αρχηγούς των Σωμάτων Ασφαλείας ήταν για λίγους τραυματίες και κάποιους εγκλωβισμένους σε ένα λιμανάκι.

«Είναι τέτοιος ο αριθμός των καταγεγραμμένων μαρτυριών που όσες πιέσεις και να ασκηθούν στους διασώστες ή σε όσους συμμετείχαν στην επιχείρηση να βάλουν νερό στο κρασί τους η επιχείρηση συγκάλυψης θα πέσει στο κενό» υποστηρίζουν παράγοντες της αντιπολίτευσης και διαβεβαιώνουν ότι σύντομα θα αναληφθούν και όλες οι απαραίτητες κοινοβουλευτικές διαδικασίες προς αυτή την κατεύθυνση.

Είναι δεδομένο ότι θα ζητηθούν όλες οι επικοινωνίες από και προς το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο και τους θαλάμους επιχειρήσεων όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών. Προκειμένου να διαπιστωθεί ποιος έλεγε τι και ποια ώρα. Γιατί υπάρχουν υποψίες ότι κάποιοι τραυματίες μπορεί να έμειναν να έμειναν αβοήθητοι ή να καθυστέρησε η παροχή υπηρεσιών είτε λόγω κακών επιχειρησιακών εκτιμήσεων, είτε (το χειρότερο) στο πλαίσιο επικοινωνιακών χειρισμών.

Ταυτόχρονα θα κλιμακωθούν και οι πιέσεις για παραιτήσεις, καθώς στην αντιπολίτευση και σε ακαδημαϊκούς κύκλους είναι δεδομένη ότι η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης πρέπει να οδηγεί σε πρακτικά αποτελέσματα, όπως η παραίτηση υπουργών ή και ολόκληρης της κυβέρνησης. Αυτή την κατεύθυνση έδειξε ο Ανδρέας Λοβέρδος, όπως και ο λέκτορας Συνταγματικού και Ευρωπαϊκού Δικαίου Παναγιώτης Δουδώνης, ο οποίος μίλησε στο «ΘΕΜΑ 104,6».

https://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom