Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

Bροχές και καταιγίδες πάλι σήμερα


Βροχές και καταιγίδες αναμένονται και σήμερα, Παρασκευή 27/7, σε πολλές περιοχές της χώρας.Συγκεκριμένα, η ημέρα θα ξεκινήσει με καταιγίδες ή μπουρίνια τοπικού χαρακτήρα στα κεντρικά, ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά και στο Αιγαίο.

Κατά τις θερμές όμως ώρες της ημέρας βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλωθούν και πάλι κυρίως στα ηπειρωτικά, στις Σποράδες και σε νησιωτικά τμήματα του Ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν στις Κυκλάδες και στα ορεινά της Κρήτης.

Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη, κυρίως στη Νότια Ελλάδα και στο Αιγαίο, όπου δεν αποκλείεται να σχηματιστούν τοπικές ομίχλες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 15 έως 27 βαθμούς, στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα από 17 έως 32, στην Ήπειρο από 19 έως 31 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 31 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 19 έως 33 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 19 έως 32 και στα νησιά του Αιγαίου από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ, στο υπόλοιπο Αιγαίο δυτικοί νοτιοδυτικοί με ίδιες εντάσεις και στα νοτιότερα πελάγη δυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 5 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως μετά το μεσημέρι. Τα φαινόμενα στα δυτικά και βόρεια ενδέχεται να είναι τοπικά έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι. Η θερμοκρασία στην πόλη της Αθήνας θα κυμανθεί από 25 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν παροδικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι και από το μεσημέρι νότιοι με ίδιες εντάσεις. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 25 έως 31 βαθμούς.

meteo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom