Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

Στους 88 οι νεκροί της πυρκαγιάς στην Αττική


Στους 88 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, καθώς στις 2 τα ξημερώματα κατέληξε στο ΚΑΤ γυναίκα 42 ετών η οποία ήταν διασωληνωμένη και σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ.

Χθες, είχε γνωστοποιηθεί ότι η ιατροδικαστική έρευνα επί των σορών που είχαν μεταφερθεί στο νεκροτομείο Αθηνών έχει ολοκληρωθεί και αφορούσε 86 σορούς.

Λίγο αργότερα, ανακοινώθηκε ότι ο 62χρονος, που νοσηλευόταν διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού, άφησε την τελευταία του πνοή, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων στους 87.

Η διαδικασία ταυτοποίησης των νεκρών θα συνεχιστεί από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της Αστυνομίας.

Στο μεταξύ, άλλοι εννέα εγκαυματίες νοσηλεύονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας των νοσοκομείων της Αττικής. Συνολικά 46 ενήλικες παραμένουν στα νοσοκομεία, ενώ δύο παιδιά παραμένουν νοσηλευόμενα στο Αγία Σοφία. Σύμφωνα με πρόσφατη ενημέρωση τα παιδιά δεν διατρέχουν κίνδυνο.

Η προσοχή στρέφεται πλέον στο έργο των ιατροδικαστών για αναγνώριση και ταυτοποίηση των θυμάτων, ώστε να υπάρξει σαφέστερη εικόνα για τον πραγματικό αριθμό των όσων αγνοούνται. Αποθαρρυντική, ωστόσο, ήταν η χθεσινή τοποθέτηση της προϊσταμένης της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. Υποστρατηγου Πηνελόπης Μηνιάτης, η οποία δήλωσε ότι «είναι πιθανό κάποια από τα θύματα της τραγωδίας στο Μάτι να μην ταυτοποιηθούν ποτέ».

Στο μεταξύ, τραγική κατάληξη είχε το η αναζήτηση των 9χρονων δίδυμων κοριτσιών που αγνοούνταν από την ημέρα της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, καθώς ταυτοποιήθηκαν οι σοροί τους αργά το βράδυ της Παρασκευής.

Ως προς τους αγνοουμένους, η σχετική ενημέρωση είναι ελλιπής με την καθ’ ύλην αρμόδια για τον συντονισμό Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να παραπέμπει σε άλλες υπηρεσίες. Η σύγχυση που έχει προκύψει, με αποτέλεσμα ο αριθμός τους να παραμένει άγνωστος, είναι πολυπαραγοντική.

Οπως εξηγούν στην «Κ» αρμόδιες πηγές, το πρώτο 48ωρο καταρτίστηκαν διάφοροι κατάλογοι με αγνοούμενους, με αποτέλεσμα οι καταγραφές για τα ίδια πρόσωπα να είναι διπλές και τριπλές, ενώ δεν υπήρχε σωστή πληροφόρηση για το πού θα πρέπει να απευθυνθούν οι συγγενείς τους, με συνέπεια κάποιοι να καλούν την αστυνομία η οποία ξεκινούσε επιτόπου ανεξάρτητες έρευνες για τον εντοπισμό τους. Αρμόδια για τη δήλωση αγνοουμένου είναι η Πυροσβεστική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom