Κυριακή 29 Ιουλίου 2018

Χάος στην Αττική: Βούλιαξαν αυτοκίνητα από τις σφοδρές καταιγίδες! - Πλημμυρισμένοι δρόμοι, διακοπές ρεύματος και δεκάδες προβλήματα (φωτο & βίντεο)


Τα βίντεο και οι φωτογραφίες από τους δρόμους της Αττικής είναι συγκλονιστικά - Μπορεί οι καταιγίδες να μην διήρκεσαν πολλή ώρα, ωστόσο τα αποτελέσματα στους δρόμους είναι... ορατά - Αυτοκίνητα...
επιπλέουν στο νερό - Δρόμοι πλημμυρισμένοι - Ανακοινώσεις από ΓΓ Πολιτικής Προστασίας και Περιφέρεια Αττικής - Ποιοι κεντρικοί δρόμοι παραμένουν κλειστοί - Σχεδόν 200 κλήσεις έχει δεχτεί η Πυροσβεστική! - Εκκενώθηκαν οι σταθμοί του Μετρό Νομισματοκοπείο και Πανόρμου! - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες - Ο καιρός τις επόμενες ημέρες - Αναλυτική πρόγνωση

Από χθες, Σάββατο 28.07.2018, υπήρχαν προειδοποιήσεις πως ο καιρός μας επεφύλασσε… εκπλήξεις. Κάτι που επιβεβαιώθηκε, με σφοδρές καταιγίδες να «μαστιγώνουν» την Αττική, δημιουργώντας προβλήματα.
Κλειστοί παραμένουν οι σταθμοί του μετρό στο Νομισματοκοπείο, λόγω διακοπών ρεύματος και Πανόρμου, λόγω συσσώρευσης υδάτων και στις δύο αποβάθρες.
Ο σταθμός μετρό «Νομισματοκοπείο» εκκενώθηκε καθώς δεν υπήρχε φωτισμός από αλλεπάλληλες διακοπές ρεύματος. Επίσης ο σταθμός μετρό «Πανόρμου» εκκενώθηκε» διότι υπήρξε έντονη συσσώρευση νερού στις αποβάθρες. Οι συρμοί διέρχονται από αυτούς τους σταθμούς χωρίς να κάνουν στάση.
Οι εικόνες από τους δρόμους είναι πραγματικά συγκλονιστικές. Στον κεντρικό δρόμο, δίπλα στον σταθμό του Περισσού, αυτοκίνητα έχουν βουλιάξει μέσα στο νερό!
Ο Ιλισσός «φουσκώνει»!
Απίστευτη εικόνα από την Λεωφόρο Μεσογείων
Πλημμυρισμένοι δρόμοι στους Αμπελόκηπους
Δρόμοι στο Μενίδι μετατράπηκαν σε ποτάμια…
Το ίδιο και στον Δήμο Ιλίου

«Μαστιγώνει» ο καιρός, προειδοποιούν οι Αρχές

Από το Πυροσβεστικό Σώμα, ανακοινώθηκε μέσω Twitter, ότι λόγω της έντονης βροχόπτωσης στην Αττική, η Υπηρεσία δέχθηκε μέχρι στιγμής περίπου 200 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και παροχές βοήθειας!
Οι περισσότερες κλήσεις έγιναν από περιοχές των Δυτικών προαστίων, το κέντρο της Αθήνας, το Γαλάτσι και το Μαρούσι, ενώ οι 16 από αυτές αφορούσαν σε πολίτες που είχαν εγκλωβιστεί στο αυτοκίνητο ή στο σπίτι τους. Πάντως, σε αυτές τις περιπτώσεις δεν χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής αφού είχαν βγει εγκαίρως μόνοι τους.
Νωρίτερα, η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας κάλεσε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοίκατά τις μετακινήσεις τους, να αποφεύγουν να μετακινούνται στις περιοχές που εκδηλώνονται τα έντονα καιρικά φαινόμενα και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των Αρχών.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με ενημέρωση της αστυνομίας, οι εξής δρόμοι είναι κλειστοί:
– Η Πειραιώς, από την Χαμοστέρνας μέχρι την Πέτρου Ράλλη και στα δύο ρεύματα.
– Η Μεσογείων από το νοσοκομείο Σωτηρία μέχρι την Βασιλίσης Σοφίας, επίσης στα δύο ρεύματα.
– Η Μιχαλακοπούλου, από τον Πύργο των Αθηνών προς την Μεσογείων.
– Η Αγίου Αθανασίου στο Μαρούσι.
– Η Καυκατζόγλου κοντά στην Αχαρνών.

Αυτά «δημιούργησε» ο καιρός το μεσημέρι της Κυριακής

Δείτε περισσότερες εικόνες από την επέλαση των καταιγίδων
Νωρίτερα, πλημμύρισαν μεγάλα κομμάτια της Λεωφόρου Φιλαδέλφειας, στα σύνορα με τον Κόκκινο Μύλο.
Δείτε το βίντεο
Συγκλονιστικές οι φωτογραφίες που έστειλε αναγνώστης στο newsit.gr 
Δείτε τις εικόνες του newsit.gr από το Μαρούσι
Εικόνα από Κολωνό καιρός
Εικόνες από το Καματερό

Συγκλονιστικές εικόνες από το Γαλάτσι


Εικόνα από την εθνική Οδό, στα Οινόφυτα, στο ύψος των διοδίων
Ακούστε την πρόβλεψη του μετεωρολόγου Γιάννη Καλλιάνου, στο newsit.gr
Ήδη από χθες, ο Γιάννης Καλλιάνος, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, προειδοποιούσε για τις καταιγίδες που τελικά… ήρθαν. Διαβάστε αναλυτικά εδώ.
ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές, κυρίως στα δυτικά και βόρεια.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στην Κεντρική, την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως μέχρι αργά το απόγευμα. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 33 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι πιθανώς κατά τόπους έντονα, κυρίως στη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες κυρίως μέχρι το απόγευμα. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στις Σποράδες κυρίως τις πρωινές ώρες, και πιθανώς και στις υπόλοιπες περιοχές. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Ανατολική Στερεά και την Ανατολική Πελοπόννησο.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος. Βαθμιαία τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων ή μεμονωμένων καταιγίδων κυρίως στην Κρήτη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 32 και στην Κρήτη κατά τόπους 34 βαθμούς.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα βόρεια μέχρι το απόγευμα. Στα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ρεπορτάζ: Ειρήνη Μιλή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom