Κυριακή 29 Ιουλίου 2018

Πυρκαγιά στο Μάτι: Επισήμως 91 νεκροί και 25 αγνοούμενοι! - Δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμα 28 σοροί


Χρειάστηκε να περάσουν έξι ολόκληρες ημέρες από την τραγωδία, για να αναφερθεί επισήμως πόσοι είναι οι αγνοούμενοι - Με έκτακτη ενημέρωση, η Πυροσβεστική αποκάλυψε πως αγνοούνται μέχρι και σήμερα 25 ακόμη
άνθρωποι! - Αυτό, όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, μπορεί να σημαίνει πως οι νεκροί ίσως ξεπεράσουν τους 100, αν τυχόν βρεθούν σοροί που μέχρι στιγμής δεν έχουν μεταφερθεί στο νεκροτομείο, στο Γουδί - 28 σοροί ακόμη δεν έχουν ταυτοποιηθεί - Πιθανό σε αυτές να συγκαταλέγονται και κάποιοι από τους 25 αγνοούμενους - Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ο αριθμός των νεκρών έχει ήδη φτάσει τους 91

Σε 25 άτομα ανέρχονται οι αγνοούμενοι από τη φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της εκπροσώπου Τύπου της Πυροσβεστικής.
Μια ενημέρωση που ήρθε έξι ολόκληρες ημέρες μετά τις φονικές πυρκαγιές που προκάλεσαν τον θάνατο τόσων ανθρώπων. 91, σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση.
Χρειάστηκε να προηγηθεί κι ένα μπρα ντε φερ μεταξύ Κυβέρνησης και Νέας Δημοκρατίας για τον ακριβή αριθμό των αγνοουμένων, πριν η Πυροσβεστική (μας κάνει την τιμή) να ενημερώσει για τον αριθμό των ανθρώπων που ακόμη δεν έχουν βρεθεί…
Κι όλα αυτά ενώ δεν σταματούν να έρχονται στο «φως» οικογενειακές τραγωδίες, μετά τις ταυτοποιήσεις των σορών που βρέθηκαν στα καμένα…
Για να γίνουν όλα αυτά τα… μακάβρια, κατανοητά:
– 59 είναι οι ταυτοποιημένες σοροί και 28 οι σοροί που δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη. Συνεπώς 87 νεκροί.
– Αν προσθέσουμε και τους τέσσερις που σύμφωνα με την πυροσβεστική πέθαναν σε δημόσια νοσοκομεία, ο αριθμός των νεκρών είναι συνολικά 91.
– Όπως προαναφέραμε, οι μη ταυτοποιημένες σοροί είναι 28 και οι αγνοούμενοι 25. Αν όλοι οι αγνοούμενοι (και οι 25) συμπεριλαμβάνονται στις 28 αταυτοποίητες σορούς, τότε μιλάμε για τρεις επιπλέον νεκρούς, εκτός από τους 91.
Συνεπώς η μοναδική περίπτωση να υπάρχουν περισσότεροι από 100 νεκροί, είναι αν υπάρχουν σοροί που ακόμη δεν έχουν βρεθεί (σ.σ. για παράδειγμα μέσα σε σπίτια, ή στην θάλασσα).

Αγνοούμενοι: Αναλυτικά η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής

«Σχετικά με την καταστροφική πυρκαγιά στις πληγείσες περιοχές της Ανατολικής Αττικής, από τη διαδικασία και τη διασταύρωση των στοιχείων προκύπτει ότι, οι αγνοούμενοι ανέρχονται σε 25 άτομα, οι οποίοι έχουν δηλωθεί επισήμως από οικεία τους πρόσωπα στην υπηρεσία μας και για τα οποία οι έρευνες συνεχίζονται.
Η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών (Δ.Ε.Ε.) έχει ολοκληρώσει μέχρι στιγμής την ταυτοποίηση 59 σορών, ενώ εκκρεμεί η ταυτοποίηση για άλλες 28. Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας κατέληξαν 4 άτομα, τα οποία νοσηλεύονταν σε νοσοκομεία της Αττικής.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, για άλλη μια φορά, εκφράζει τη βαθειά της θλίψη στις οικογένειες των θυμάτων».
https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom