Κυριακή 29 Ιουλίου 2018

Καλλιάνος: Πολύ ισχυρές καταιγίδες και την Κυριακή - Στο στόχαστρο πάλι η Αττική


Στα βόρεια και δυτικά προάστια της Αθήνας ο μεγαλύτερος κίνδυνος για πολύ ισχυρές καταιγίδες από το μεσημέρι και το απόγευμα της Κυριακής. 

Όπως προβλέπει, με ανάρτηση στο προσωπικό του χρονολόγιο στο Facebook,
ο Γιάννης Καλλιάνος, και την Κυριακή, στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας θα επικρατήσουν συνθήκες εξαιρετικά ασταθείς, με αποτέλεσμα να εκδηλωθούν από το μεσημέρι μέχρι και αργά το απόγευμα πολύ ισχυρές κατά τόπους καταιγίδες. Το ίδιο θα ισχύσει όμως και για την Αττική

ΣΤΟ “ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ” ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΙ Η ΑΤΤΙΚΗ

Ασφαλώς, στο επίκεντρο των καταιγίδων θα βρεθεί και η περιοχή της Αττικής με κατά τόπους έντονα φαινόμενα ή ακόμη και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Υπάρχει σαφώς ορατός ο κίνδυνος πλημμυρών για άλλη μια μέρα.

ΟΙ ΔΕΙΚΤΕΣ ΑΣΤΑΘΕΙΑΣ “ΔΕΙΧΝΟΥΝ” ΤΑ ΚΕΝΤΡΟΔΥΤΙΚΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, οι δείκτες αστάθειας, δηλαδή οι δείκτες εκείνοι που “μαρτυρούν” ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο για κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα, δείχνουν ότι σε συγκεκριμένες περιοχές του νομού Αττικής οι καταιγίδες θα είναι ιδιαίτερα ισχυρές.
Σύμφωνα λοιπόν με τον προγνωστικό χάρτη αστάθειας πάνω από την Αττική, στο εσωτερικό της κόκκινης καμπύλης βρίσκονται εκείνες οι περιοχές που θέτουν σοβαρή υποψηφιότητα για έντονες τοπικά βροχοπτώσεις ή και καταιγίδες με ιδιαίτερη δυναμική.
Οι περιοχές είναι από το κέντρο της Αθήνας και βορειότερα έως και τα βόρεια προάστια.
Αλλά και οι δυτικότερες περιοχές του νομού όπως χαρακτηριστικά βλέπετε στον προγνωστικό χάρτη.

ΣΤΙΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

Στις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές, ναι μεν υπάρχει το ενδεχόμενο (γύρω στο 40-45%) ακόμη και για δυνατές κατά τόπους μπόρες αλλά τα φαινόμενα αν τελικά εκδηλωθούν δεν θα έχουν τη δυναμική που θα έχουν στα κεντροδυτικά ή βόρεια του νομού Αττικής.

Η ΑΣΤΑΘΕΙΑ ΘΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΛΗ ΤΗΣ ΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Φαίνεται ότι οι μπόρες ή και οι τοπικές καταιγίδες ιδιαιτέρως από το μεσημέρι έως και το απόγευμα, θα διατηρηθούν και την ερχόμενη εβδομάδα για την Αττική. Ωστόσο, δεν φαίνεται κάτι ανησυχητικό τουλάχιστον για τις περισσότερες περιοχές του νομού. Τα φαινόμενα θα είναι κατά βάση τοπικά, έως και μέτριας εντάσεως και μικρής χρονικής διάρκειας.
Για οποιαδήποτε αλλαγή θα σας ενημερώσω εγκαίρως. Καλή Κυριακή σε όλες και όλους σας και υπομονή στους ανθρώπους που έχασαν τους δικούς τους. Τι άλλο να πω. Ο πόνος δεν έχει τέλος…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom