Κυριακή 29 Ιουλίου 2018

Μαρτυρίες Αστυνομικού,Μπαλτάκου και ΕΚΑΒ για τους πρώτους νεκρούς της τραγωδίας εκθέτουν την κυβέρνηση! - Κυνική ομολογία Κουρουμπλή: Ξέραμε πριν τις 21:00! (βίντεο)

Πρόεδρος Εργαζομένων ΕΚΑΒ: Μας κάλεσαν για τον πρώτο νεκρό στις 20:40 το βράδυ - Ενημερώσαμε τους πάντες!

Την αποκάλυψη έκανε το πρωί της Κυριακής ο Πρόεδρος των εργαζομένων ΕΚΑΒ, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή...

Την ώρα που γίνονται πολλές συζητήσεις για το πόσο γρήγορα έμαθαν την τραγική αλήθεια η αρμόδιοι, ότι δηλαδή, οι φονικές πυρκαγιές είχαν νεκρούς, ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ, μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ με τον Γιώργο Αυτιά, ξεκαθαρίζει:

«Το ΕΚΑΒ έχει δεχτεί στις 18:30 τις πρώτες κλήσεις για τραυματίες. Το ξέρουν οι πάντες. Η πρώτη κλήση για νεκρό έγινε στις 20:40 και παραλαμβάνουμε περιστατικά περίπου στις 21:50. Άρα οι πάντες ξέρουν ότι υπάρχουν νεκροί στο σημείο αυτό! Το συντονιστικό κέντρο στο Χαλάνδρι είχε ενημερωθεί. Ο γιατρός ενημέρωσε τους πάντες στο συντονιστικό κέντρο. Το συντονιστικό κέντρο ήξερε για τον πρώτο νεκρό… Εμείς μιλάμε με γεγονότα.


Την ώρα λοιπόν, που έγινε η περίφημη ενημέρωση του πρωθυπουργού για τις φωτιές, στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, στο Χαλάνδρι, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, όλοι γνώριζαν ότι υπήρχε νεκρός!

Αλλά και πριν από τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ, ένας αστυνομικός, που πήγε εκείνη την ημέρα στον τόπο της τραγωδίας, επιβεβαίωνε ότι πολύ πριν τα μεσάνυχτα -και άρα και την ενημέρωση του πρωθυπουργού- βρέθηκε ο πρώτος νεκρός. Μεταξύ άλλων είπε στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά:

«Κλείσαμε τη Μαραθώνος και όλα τα αυτοκίνητα τα στέλναμε με αναστροφή προς Αθήνα. Μαζί με τον διοικητή μου, μπήκαμε μέσα στα Καμμένα από την πλευρά της Ραφήνας… Μπαίναμε στα καμμένα με τη μηχανή μου και διώχναμε τον κόσμο. Μαζί με τον διοικητή μου είδαμε τον πρώτο νεκρό. Από την κάπνα δε βλέπαμε αν ήταν μέρα ή νύχτα… Εκείνη τη στιγμή δε βλέπεις ρολόι. Αν μπορώ να βάλω το χρόνο σε μία σειρά, πρέπει να ήταν 20.30 με 21.30…»


Στο ίδιο μήκος κύματος, είναι και η μαρτυρία του Δ. Μπαλτάκου, επικεφαλής των 40 ανδρών της Ομάδας Υποβρυχίων Αποστολών που επιχείρησαν εκείνη την μαύρη μέρα -και νύχτα- στο Μάτι. Σύμφωνα με τον ίδιο, πριν βραδιάσει, είχαν βρεθεί οι πρώτοι νεκροί…


Πηγή: ΣΚΑΪ

Κυνική ομολογία Κουρουμπλή: Ξέραμε ότι υπήρχαν νεκροί στο Μάτι από το απόγευμα της Δευτέρας

Στην κυνική ομολογία ότι η κυβέρνηση είχε ενημερωθεί για τον πρώτο νεκρό στο Μάτι από το απόγευμα της Δευτέρας προχώρησε ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Όπως είπε ο ίδιος, μετά και τη δήλωση του επικεφαλής της Ομάδας Υποβρυχίων Αποστολών που έσωσαν εκατοντάδες ανθρώπους στο Μάτι, δεν αξιολόγησαν αυτή την πληροφορία ως ασφαλή. Ο υπουργός, δηλαδή, θεώρησε ότι η γνώμη των ανθρώπων που έβλεπαν μπροστά τους νεκρούς στο Μάτι δεν ήταν ασφαλής, έτσι ώστε να ληφθούν μέτρα από την πρώτη κιόλας στιγμή.

Εξάλλου, ο υπουργός δεν μπόρεσε να απαντήσει και στο ερώτημα που αφορούσε την απουσία ενημέρωσης από τον Αλέξη Τσίπρα προς τον ελληνικό λαό το βράδυ της ίδιας ημέρας. Ο πρωθυπουργός είχε κάνει λόγο για «λίγα άτομα σε ένα λιμανάκι» και όχι για νεκρούς.

«Η ομάδα αυτή δούλευε στη θάλασσα, έτσι η πληροφορία δεν νομίζω ότι ήταν ασφαλής» ανέφερε ο υπουργός και πρόσθεσε πως «δεν είναι αυτό το ζητούμενο».«Τα ζητήματα που πρέπει να κρίνουμε, είναι οι αδυναμίες που μπορεί να υπήρχαν στην επιχείρηση και πώς το στρεβλό σύστημα οικοδόμησης δημιουργεί παγίδες» δήλωσε ο κ. Κουρουμπλής

Σε ό,τι αφορά την πολιτική ευθύνη που ανέλαβε ο Τσίπρας, είπε ότι «το πιο εύκολο είναι να καμουφλάρουμε το πρόβλημα με μια παραίτηση» και χαρακτήρισε «πολιτική γενναιότητα» την απόφασή του να πάρει την ευθύνη πάνω του.

«Ο ίδιος ο πρωθυπουργός ανέλαβε προσωπικά την πολιτική ευθύνη, κάτι που σημαίνει και πολιτική συγγνώμη. Ουδέποτε δεν έχει ξανασυμβεί αυτό στα χρονικά της πολιτικής ζωής της χώρας», υπογράμμισε ο κ. Κουρουμπλής.

Πηγή: parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom