Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018

Αντιμέτωπος με την οργή των πολιτών ο Καμμένος: Κάηκε ο κόσμος τζάμπα (βίντεο)


«Μας αφήσατε στο έλεος του Θεού» - «Γιατί δεν έγινε εκκένωση, γιατί έκλεισε η Μαραθώνος;» τα αμείλικτα ερωτήματα - Τις πληγείσες περιοχές επισκέπτεται ο υπουργός Άμυνας - Σύσκεψη με τον Δήμαρχο Ραφήνας

Αντιμέτωπος με την οργή των πολιτών βρέθηκε πριν από λίγα λεπτά στο Μάτι ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, που επισκέπτεται τις πληγείσες περιοχές. Με οργή και απελπισία μια κάτοικος της περιοχής , η κ.Κατερίνα Σαμιώτη, του διατύπωσε τα αμείλικτα ερωτήματα: «Αφήσατε να καεί κόσμος τζάμπα. Μας αφήσατε στο έλεος του Θεού», του είπε και ρώτησε: «Γιατί έκλεισε η Μαραθώνος, γιατί δεν έγινε εκκένωση, οι κατασκηνώσεις πώς εκκενώθηκαν;»

Η κ.Σαμιώτη είδε το σπίτι της να γίνεται στάχτη, ενώ μόλις τις τελευταία στιγμή κατάφεραν να σωθούν ο γιος και ο σύζυγός της. «Ολη η γειτονιά μου χάθηκε», είπε απελπισμένη και συνάμα οργισμένη στο protothema.gr.

Λίγα λεπτά αργότερα, ο Πάνος Καμμένος βρέθηκε αντιμέτωπος με άλλους πολίτες: Μας αφήσατε μόνους μας, δεν υπήρχε κανείς, του είπε ένας πυρόπληκτος πριν ξεσπάσει σε κλάμματα, ενώ μια κοπέλα, κλαίγοντας φώναξε στον υπουργό: «δεν μας έμεινε τίποτα», «καήκαμε». «Μας είπαν "βουτήξτε να σωθείτε". Πώς να βουτήξουν οι ηλικιωμένοι;» Αμήχανος ο κ.Καμμένος ψέλισε «θα ανοίξουμε τους δρόμους προς τη θάλασσα. Αυτά έγιναν, τώρα θα υπάρξει πρόσβαση στην παραλία».

«Ηταν εδώ οι βάρκες, οι βατραχάνθρωποι, το λιμενικό...» ξεκίνησε να λέει ο υπουργός Αμυνας. «Δεν ήταν κανείς», απάντησε ο πολίτης για να ακούσει εμβρόντητος τον κ.Καμμένο να του λέει: «δεν σε πιστεύω. Τα παιδιά σου ποιός τα έβγαλε;». «Εγώ τα έβγαλα», απάντησε κλαίγοντας ο άνθρωπος.

Μετά τον έντονο διάλογο με τους πολίτες, ο υπουργός, επιχείρησε να ξεπεράσει την αμηχανία του χαριεντιζόμενος με ένα παιδάκι.


Νωρίτερα, αισιοδοξία ότι με τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από τις προσφορές φορέων στην Ελλάδα και το Εξωτερικό, θα μπορέσουν σταδιακά να αποκατασταθούν όλα τα κτίρια που καταστράφηκαν από τις φονικές φωτιές στην Αττική και ίσως να διορθωθούν κάποια λάθη του παρελθόντος, εξέφρασε ο υπουργός Άμυνας, στη σύσκεψη που είχε με τον Δήμαρχο Ραφήνας Ευάγγελο Μπουρνούς.

Ο κ. Πάνος Καμμένος επισκέπτεται σήμερα τις πληγείσες περιοχές στη Ραφήνα και το Μάτι, όπου επιχειρούν και δυνάμεις του Στρατού, έχοντας στήσει μαγειρείο για τη σίτιση των πυρόπληκτων αλλά και κέντρο συντονισμού για τις επιχειρήσεις θωράκισης και αστυνόμευσης της ευρύτερης περιοχής.

Στη σύσκεψη που είχε με τον κ. Μπουρνούς, ο υπουργός Άμυνας διαβεβαίωσε τον δήμαρχο ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις θα κάνουν ό,τι μπορούν για να αρχίσει σύντομα η εφαρμογή όσων προβλέπουν οι μελέτες για τα αντιπλημμυρικά έργα, ώστε να αποφευχθούν περαιτέρω καταστροφές ενόψει της επιδείνωσης του καιρού αλλά και των βροχών του Σεπτεμβρίου.

«Θα εμπλακούμε ενεργά και στο έργο της αναδάσωσης αλλά και στη διαμόρφωση υποδομών του δήμου εάν χρειαστεί», πρόσθεσε ο κ. Καμμένος, κάνοντας ειδική αναφορά στην αποκατάσταση του αθλητικού κέντρου του Βουτζά, ένα έργο ιδιαίτερα σημαντικό για τους νέους της περιοχής.

«Είμαστε στη διάθεσή σας για ό,τι άλλο χρειαστείτε» διαβεβαίωσε ο υπουργός τον κ. Μπουρνούς, προτού αναχωρήσουν μαζί από το Δημαρχείο Ραφήνας για την επίσκεψή τους στις πληγείσες περιοχές.
https://www.protothema.gr/


Αντιμέτωπος με την οργή πολιτών στο Μάτι ο υπουργός Άμυνας - «Πήγαμε ανάποδα την Μαραθώνος για να σωθούμε» - «Τέσσερις ώρες κολυμπάγαμε και έλεγα στα παιδιά μην γυρίσετε πίσω γιατί πέφτουν σπίθες στα μάτια» - Ο Πάνος Καμμένος είναι ο πρώτος υπουργός που επισκέπτεται την περιοχή και μιλάει με τους πολίτες - 81 οι νεκροί - δεκάδες τραυματίες - Άγνωστος έως και σήμερα ο αριθμός των αγνοουμένων

Στην ανατολική Αττική βρίσκεται ο Πάνος Καμμένος. Ο πρώτος κυβερνητικός παράγοντας που επισκέπτεται την περιοχή τέσσερις μέρες μετά την καταστροφική πυρκαγιά βρέθηκε αντιμέτωπος με την οργή των πολιτών.

Χαρακτηριστικά είναι όσα του είπε με αναφιλητά η κ. Κατερίνα Σαμιώτη. «Πήγαμε ανάποδα την Μαραθώνος για να σωθούμε. Γιατί κλείσατε την Μαραθώνος; Μας αφήσατε στο έλεος! Δεν ήρθε πυροσβεστικό. Τίποτα! Μας αφήσατε να καούμε! Κάντε κάτι έχει καεί κόσμος! Οι κατασκηνώσεις πως εκκενώθηκαν; Δεν έπρεπε να γίνει αυτό! Κάηκε ο κόσμος τζάμπα!»


Στο σημείο είναι και άλλοι πολίτες οι οποίοι εκφράζουν την οργή τους για τα όσα έζησαν και για όσα είδαν να διαδραματίζονται μπροστά στα μάτια τους.

Συγκλονίζει ένα κορίτσι: «Όποιος καθόταν στην στεριά κάηκε»


Μια κοπέλα κλαίγοντας είπε: «20 χρονών παιδιά! Τόσα πτώματα». Και ο πατέρας της δίπλα της κλαίγοντας επίσης είπε: «Είναι δύσκολες στιγμές. Τι να πω σε αυτό το παιδί που έχασε τον φίλο της τον Πάρη; Δεν είναι ψέμματα παιδιά. Δεν είναι πολιτικά εδώ. Εδώ πρέπει να σώσουμε την κατάσταση».

Ο κ. Καμμένος απάντησε: «Εμείς είμαστε εδώ και ως ένοπλες δυνάμεις προσπαθούμε να βοηθήσουμε όσο γίνεται. Ο ανθρώπινος πόνος δεν αντικαθίσταται. Δεν μπορώ να φέρω τα παιδιά πίσω. Βλέπω την κόρη μου και βλέπω το παιδάκι το 9χρονο που ήταν μέσα και το ψάχνουμε και αισθάνομαι το ίδιο».

«Στην θάλασσα έσβησε η φωτιά! Πεταγόντουσαν τα τζάμια στα παιδιά και τους είπα να μην κοιτάνε πίσω! Τέσσερις ώρες κολυμπάγαμε και τους έλεγα μην γυρίσετε πίσω γιατί πέφτουν σπίθες στα μάτια», είπε ο πατέρας του κοριτσιού με την πεθερά του να νοσηλεύεται στην εντατική στο Σισμανόγλειο.

Και το κορίτσι μην μπορώντας να σταματήσει το κλάμα είπε: «Όποιος καθόταν στην στεριά, κάηκε! Όποιος έφυγε βαθιά σώθηκε! Στα άπατα! Ήρθε το Λιμενικό και δεν μπορούσε να πλησιάσει. Μας έλεγαν βουτήξτε να σωθείτε! Πως να βουτήξουμε να σωθούμε. Πως να βουτήξουν οι ηλικιωμένοι; Ούτε στα ρηχά δεν μπορούν να βουτήξουν».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΙΡΗΝΗ ΜΙΛΗ
https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom