Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018

Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Το Κέντρο Υγείας Ραφήνας εκκενώθηκε με πρωτοβουλία της διευθύντριας


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία υποστηρίζει ότι η διευθύντρια καλούσε όλους τους φορείς και κανείς δεν της έδινε οδηγίες - Το κτίριο σώθηκε από την πρωτοβουλία τριών τεχνικών, που κινδύνευσε η ζωή τους

Έλλειψη συντονισμού κατά τη διάρκεια της καταστροφικής πυρκαγιάς καταγγέλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, το Κέντρο Υγείας Ραφήνας εκκενώθηκε με πρωτοβουλία της διευθύντριας, καθώς δεν υπήρξε κανένας συντονισμός. «Έπαιρνε άπειρα τηλέφωνα στον δήμο, την αστυνομία, την Πυροσβεστική και κανένας δεν της έλεγε τι να κάνει.

Το πρώτο πυροσβεστικό εμφανίστηκε 11:30 τα μεσάνυκτα. Το κτίριο σώθηκε από τις φωτιές από 3 τεχνικούς υπαλλήλους με δική τους πρωτοβουλία και κίνδυνο τη ζωή τους. Άφαντοι οι αρμόδιοι» σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, το Κέντρο Υγείας εκκενώθηκε στις 6:30 μ.μ. και κανείς δεν γνωρίζει τι θα είχε συμβεί εάν η διευθύντρια-συντονίστρια δεν έπαιρνε την πρωτοβουλία να το εκκενώσει. «Απομακρύνθηκαν οι εργαζόμενοι και οι ασθενείς στη Λ. Μαραθώνος. Με δική της ευθύνη και αυτοθυσία γύρισαν πίσω οι τρεις τεχνικοί (υδραυλικός, ψυκτικός, ηλεκτρολόγος), πήραν τις μάνικες και έσωσαν το Κέντρο Υγείας» τονίζει.

«Μάχη» δόθηκε στα Κέντρα Υγείας Νέας Μάκρης και Σπάτων.

Πολλοί από τους εργαζόμενους έχασαν περιουσίες στην πύρινη λαίλαπα και κινδύνεψαν δικοί τους άνθρωποι. Όμως, όλοι προσέτρεξαν στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης και πρόσφεραν βοήθεια σε τραυματίες και εγκαυματίες, επισημαίνουν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοοκομεία.

«Πήγαν όλοι οι εργαζόμενοι, γιατροί, νοσηλευτές για να προσφέρουν τη βοήθειά τους. Οι ίδιοι περιγράφουν εικόνες φρίκης και καταστάσεις μπάχαλο, χωρίς κανέναν συντονισμό. Περιέθαλψαν 92 εγκαυματίες και τραυματίες, εκ των οποίων οι τρεις πιο σοβαρά διακομίστηκαν με το ΕΚΑΒ σε εφημερεύοντα νοσοκομεία» υπογραμμίζει η ΠΟΕΔΗΝ.

Στο Κέντρο Υγείας Σπάτων, γιατροί και νοσηλευτές περιέθαλψαν 25 εγκαυματίες και τραυματίες, εκ των οποίων οι δύο πιο σοβαρά διακομίσθηκαν σε εφημερεύοντα νοσοκομεία και σύμφωνα με την Ομοσπονδία «αρκετοί εργαζόμενοι που είναι κάτοικοι της περιοχής έχασαν τα σπίτια τους και κινδύνεψαν συγγενείς τους, περιγράφουν εικόνες φρίκης και παντελή έλλειψη συντονισμού με το δημαρχείο και τις άλλες αρμόδιες αρχές».

Η ΠΟΕΔΗΝ προσφέρει 3.000 ευρώ στους πυρόπληκτους και καλεί τα σωματεία-μέλη της να συνεισφέρουν και αυτά όπως μπορούν. Τέλος, εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους συγγενείς των θυμάτων της πύρινης λαίλαπας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ

Υγειονομικές Μονάδες στο μάτι της Πύρινης Λαίλαπας, Κ.Υ. Ν.Μάκρης- Ραφήνας- Σπάτων. Θρηνούμε μια συνάδελφο που χάθηκε στις φωτιές με τα δύο παιδιά της και τη μητέρα της.

ΑΘΗΝΑ 25/7/2018

Θρηνούμε μία συνάδελφο που χάθηκε στις φωτιές με τα δύο παιδιά της
και τη μητέρα της

Υγειονομικές Μονάδες στο μάτι της Πύρινης Λαίλαπας

• Κέντρα Υγείας Νέας Μάκρης – Σπάτων έδωσαν μάχη για να σώσουν εγκαυματίες και τραυματίες
• Το Κέντρο Υγείας Ραφήνας εκκενώθηκε με πρωτοβουλία της Διευθύντριας. Κανένας συντονισμός δεν υπήρξε. Έπαιρνε άπειρα τηλέφωνα στο Δήμο – Αστυνομία – Πυροσβεστική και κανένας δεν της έλεγε τι να κάνει. Το πρώτο πυροσβεστικό εμφανίστηκε 11:30 τα μεσάνυκτα. Το κτίριο σώθηκε από τις φωτιές από 3 τεχνικούς Υπαλλήλους με δική τους πρωτοβουλία και κίνδυνο τη ζωή τους
Άφαντοι οι αρμόδιοι

Η ΠΟΕΔΗΝ προσφέρει 3.000 ευρώ στους πυρόπληκτους και καλούμε τα Σωματεία μέλη να συνεισφέρουν και τα ίδια.

Τα θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους συγγενείς των θυμάτων της πύρινης λαίλαπας. Ευχόμαστε όλοι οι αγνοούμενοι να είναι καλά στην υγεία τους.

Οι Πολιτικές των υψηλών Πρωτογενών Πλεονασμάτων και όχι τα «ασύμμετρα φαινόμενα» δεν αποτρέπουν και μετατρέπουν τις φυσικές καταστροφές σε εθνικές τραγωδίες.

Δυστυχώς από επίσημη ενημέρωση που έχουμε μεταξύ των θυμάτων βρίσκεται και συνάδελφος Τεχνολόγος- Ακτινολόγος με τα δύο παιδιά της και τη μητέρα της που αναγνωρίστηκαν σε ένα από τα καμένα αυτοκίνητα (αναγνωρίστηκε το παιδί της και βρέθηκε η τσάντα με την ταυτότητά τους).

Η τραγική ειρωνεία είναι ότι η άτυχη συνάδελφός μας, παρουσιάστηκε για πρώτη ημέρα την Δευτέρα 23 Ιουλίου στο Κέντρο Υγείας Ραφήνας με τρίμηνη μετακίνηση από το ΓΟΝΚ που υπηρετούσε. Μονογονεϊκή οικογένεια που πέρυσι στο ίδιο σπίτι χάθηκε και ο πατέρας της (σκοτώθηκε στο πηγάδι του σπιτιού).

Οι συνάδελφοι περιγράφουν παντελή έλλειψη συντονισμού με το Δημαρχείο και άλλες αρμόδιες αρχές.

Κέντρο Υγείας Ραφήνας
Βρίσκεται στην έκταση του Νταού Πεντέλης. Εκεί που ξεκίνησε η φωτιά. Η Διευθύντρια – Συντονίστρια έπαιρνε συνεχώς τηλέφωνα στο Δημαρχείο, την Πυροσβεστική, την Αστυνομία και τις άλλες αρμόδιες υπηρεσίες και δεν έβρισκε κανέναν. Δεν ήξερε αν πρέπει να εκκενώσει το κτίριο καθ’ ότι η φωτιά πλησίαζε και απειλούσε.

Μετά τις επανειλημμένες εκκλήσεις με εντολή της ΥΠΕ εκκενώθηκε το Κέντρο Υγείας στις 6.30μ.μ. Δεν υπήρχε κανείς από τους αρμόδιους να τους πει τι να κάνουν. Εάν δεν έπαιρνε την πρωτοβουλία η Διευθύντρια –Συντονίστρια να εκκενώσει το Κέντρο Υγείας, κανείς δεν γνωρίζει την εξέλιξη.

Απομακρύνθηκαν οι εργαζόμενοι και οι ασθενείς στη Λ. Μαραθώνος. Με δική της ευθύνη και αυτοθυσία γύρισαν πίσω οι τρεις τεχνικοί (Υδραυλικός, Ψυκτικός, Ηλεκτρολόγος), πήραν τις μάνικες και έσωσαν το Κέντρο Υγείας.

Πολλοί από τους εργαζόμενους έχασαν περιουσίες στην πύρινη λαίλαπα και κινδύνεψαν δικοί τους άνθρωποι. Και όμως όλοι προσέτρεξαν στο Κέντρο Υγείας Σπάτων και πρόσφεραν βοήθεια σε τραυματίες και εγκαυματίες.

Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης
Προσέτρεξαν όλοι οι εργαζόμενοι, γιατροί, Νοσηλευτές για να προσφέρουν τη βοήθειά τους. Οι εργαζόμενοι κάτοικοι της περιοχής που αγνοούνταν δικοί τους άνθρωποι, έχαναν περιουσίες και όμως ήταν εκεί για να βοηθήσουν. Περιγράφουν εικόνες φρίκης και καταστάσεις μπάχαλο, χωρίς κανένα συντονισμό.

Περιέθαλψαν 92 εγκαυματίες και τραυματίες, εκ’ των οποίων οι ποιο σοβαρά τρεις διακομίστηκαν με το ΕΚΑΒ σε Εφημερεύοντα Νοσοκομεία.

Κέντρο Υγείας Σπάτων
Προσέτρεξαν σχεδόν όλοι εργαζόμενοι, γιατροί, Νοσηλευτές από το σπίτι τους για να προσφέρουν την βοήθειά τους. Επίσης προσέτρεξαν οι γιατροί και το Προσωπικό του Κέντρου Υγείας Ραφήνας που έκλεισε. Περιέθαλψαν 25 εγκαυματίες και τραυματίες, εκ’ των οποίων οι δύο πιο σοβαρά διακομίσθηκαν σε Εφημερεύοντα Νοσοκομεία.

Αρκετοί εργαζόμενοι που είναι κάτοικοι της περιοχής έχασαν τα σπίτια τους και κινδύνεψαν συγγενείς τους. Περιγράφουν εικόνες φρίκης και παντελή έλλειψη συντονισμού με το Δημαρχείο και τις άλλες αρμόδιες αρχές.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ   ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom