Κυριακή 29 Ιουλίου 2018

Πολιτική θύελλα με αφορμή την ώρα που βρέθηκε ο πρώτος νεκρός στο Μάτι - Τι ισχυρίζονται οι διασώστες - Η δήλωση Κουρουμπλή και οι αντιδράσεις (βίντεο)


Ο επικεφαλής των ΟΥΚ, ο γ.γ. Σωματείου Ειδικών Φρουρών, αλλά και ο Πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ αποκάλυψαν ότι οι αναφορές για πρώτους νεκρούς είχαν έρθει ήδη στις 20:40, με τον υπουργό Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή να επιβεβαιώνει σε συνέντευξή του ότι όντως υπήρχε η πληροφορία, αλλά δεν αξιολογήθηκε ως ασφαλής.

Επικεφαλής της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών που έσπευσε για βοήθεια στο Μάτι: Πριν βραδιάσει βρήκαμε τους πρώτους νεκρούς

Στην αποκάλυψη ότι πριν βραδιάσει είχαν εντοπίσει τους πρώτους νεκρούς στο Μάτι, ώρες πριν λάβει αναλυτική ενημέρωση της κατάστασης από τους αρμόδιους υπουργούς ο Πρωθυπουργός, δίχως να αναφερθούν τυχόν θύματα τη στιγμή εκείνη, προχώρησε ο επικεφαλής αξιωματικός των Ειδικών Δυνάμεων που ηγείτο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών, η οποία από τη πρώτη στιγμή ενημερώθηκε και έσπευσε στην περιοχή, προκειμένου να βοηθήσει τους ανθρώπους που είχαν πέσει στη θάλασσα για να σωθούν από την πύρινη λαίλαπα.

Τα όσα ανέφερε κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στον ΣΚΑΪ ο Δημήτρης Μπαλτάκος επιβεβαίωσε και ο γενικός γραμματέας του Σωματείου Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος. Συγκεκριμένα, ο κ. Μαυροειδάκος σημείωσε ότι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. είχαν εντοπίσει τον πρώτο νεκρό της πυρκαγιάς στην ανατολική Αττική στις 19:40 το απόγευμα της Δευτέρας. Μάλιστα, τόνισε ότι, δεν δόθηκαν εγκαίρως εντολές στη διαθέσιμη αστυνομική δύναμη να μεταβεί στο Μάτι, καθώς επίσης πως επικοινωνούσαν μαζί του αστυνομικοί και του έλεγαν ότι είναι έτοιμοι, αλλά δεν είχαν λάβει ακόμα εντολές για το πού πρέπει να πάνε.

Την ίδια ώρα, η περιγραφή από τον επικεφαλής της ειδικής μονάδας υποβρυχίων αποστολών, της επιχείρησης διάσωσης στην περιοχή, συγκλονίζει.

Κουρουμπλής: Υπήρχε η πληροφορία για νεκρό αλλά δεν την αξιολογήσαμε ως ασφαλή



"Υπήρχε η πληροφορία για νεκρό αλλά δεν την αξιολογήσαμε ως ασφαλή" δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής για τα όσα αποκάλυψε ο επικεφαλής των 40 ανδρών της Ομάδας Υποβρυχίων Αποστολών ότι είχε ενημερώσει για τον πρώτο νεκρό της τραγωδίας στο Μάτι το απόγευμα της Δευτέρας, πριν νυχτώσει.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΘΕΜΑ 104,6 ο υπουργός Ναυτιλίας, ανέφερε ότι "υπήρχαν τέτοιες πληροφορίες, στη θάλασσα δούλευε το σώμα αυτό, δεν νομίζω ότι η πληροφορία αυτή ήταν ασφαλής. Αυτό δεν είναι το ζητούμενο αυτή τη στιγμή, αυτά θα τα δούμε όταν ηρεμήσουν τα πράγματα, θα δούμε ακριβώς που είναι οι ευθύνες".

Ερωτηθείς για τη συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού απάντησε "Δεν είπε ψέματα ο Πρωθυπουργός, Εκείνη την ώρα της μάχης κάνεις ότι περισσότερο έχεις ως δυνατότητα να περιορίσεις το κακό, τα υπόλοιπα θα τα βρεις στη συνέχεια. Αν υπάρξουν παραλείψεις και αδυναμίες, δεν λέω ότι δεν μπορεί να διαπιστωθούν και αν υπάρχουν και ανίκανοι θα τους βρει ο Πρωθυπουργός".

"Εγώ πρέπει να απαντήσω με συγκεκριμένο τρόπο, τώρα να μπω σε συγκεκριμένες λεπτομέρειες... Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι το λιμενικό δούλεψε όσο μπορούσε και έσωσε 700 και πλέον ανθρώπους" συμπλήρωσε.

"Η Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών, οι βατραχάνθρωποι που λέμε, πήγαν εκεί και ήμουν σε ανοιχτή επαφή με τον λιμενάρχη. Επιτάξαμε τα σκάφη της περιοχής. Το λιμενικό δεν έχει στόλο, έχει ένα σκάφος ανά περιοχή" είπε ο υπουργός.

"Ουδέποτε υπήρξε Πρωθυπουργός της χώρας, στα πολιτικά χρονικά της χώρας σε τέτοιου είδους συνθήκες από πυρκαγιές κλπ, που ανέλαβε προσωπικά την πολιτική ευθύνη. Αναγνωρίζει πολιτικές ευθύνες, αυτό δεν αναζητούμε; Γιατί ακούω κάθε μέρα για παραιτήσεις" υπογράμμισε.

"Εάν ο Πρωθυπουργός κάνει ότι έκαναν οι προηγούμενοι, θα γίνει μέρος και ο ίδιος και η κυβέρνηση του, της ευθύνης αυτού του διαχρονικού εγκλήματος. Αν μπεις στο Μάτι και δεν το ξέρεις δεν βγαίνεις εύκολα" τόνισε.

"Η Τροχαία δεν εμπόδιζε την έξοδο, εμπόδιζε την κατεύθυνση προς το Μάτι. Έχω προσωπική μαρτυρία ανθρώπου, έπεσε πίσω του ένα δέντρο και φράκαραν οι υπόλοιποι" ανέφερε.

Ολόκληρη η συνέντευξη Κουρουμπλή


Πρόεδρος Εργαζομένων ΕΚΑΒ: Στις 20:40 δεχτήκαμε την πρώτη κλήση για νεκρό από τις φωτιές

Στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ Γιώργος Μαθιόπουλος ανέφερε αναλυτικά τη σειρά των γεγονότων το μοιραίο απόγευμα της Δευτέρας στο Μάτι, όπως έχουν καταγραφεί στις κλήσεις που δέχθηκε το κέντρο τους. Μάλιστα τόνισε χαρακτηριστικά ότι "στις 20:40 είχαμε την πρώτη κλήση για νεκρό από τις πυρκαγιές στο Μάτι", κάτι που νωρίτερα είχαν αναφέρει τόσο ο επικεφαλής αξιωματικός των Ειδικών Δυνάμεων που ηγείτο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών που έσπευσαν στο σημείο, όσο και ο γενικός γραμματέας του Σωματείου Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:


ΚΙΝΑΛ: Αποκαλύφθηκε το σόου εξαπάτησης και συγκάλυψης

Ολομέτωπη επίθεση στην Κυβέρνηση και για την επικοινωνιακή διαχείριση της φονικής πυρκαγιάς με τους δεκάδες νεκρούς εξαπολύει και το Κίνημα Αλλαγής.
Με αφορμή όσα υποστήριξε ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, σχετικά με την πρώτη ενημέρωση για νεκρούς την ημέρα της πυρκαγιάς και την αντίδραση της Κυβέρνησης, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κiνήματος Αλλαγής σχολίασε ότι πρόκειται για «ομολογία κυνισμού και απανθρωπιάς».
Όπως σημειώνει ο Παύλος Χρηστίδης «έστησαν επικοινωνιακό show εξαπάτησης και συγκάλυψης. Αποκαλύφθηκαν. Αλλά τσίπα για έμπρακτη ανάληψη της ευθύνης τους δεν έχουν».
Το Ποτάμι: Αισχρό θέατρο για παραπλάνηση των πολιτών
«Ο επικεφαλής των ΟΥΚ και ο γ.γ. Σωματείου Ειδικών Φρουρών αποκαλύπτουν ότι είχαν ενημερωθεί οι αρμόδιοι υπουργοί, πριν νυχτώσει, πως ήδη είχαν χαθεί ανθρώπινες ζωές στο Μάτι. Τρεις ώρες αργότερα παίζεται ένα αισχρό θέατρο μπροστά στις κάμερες. Εμφανίζεται ο Πρωθυπουργός στις 23.37 σε μια σύσκεψη στο Συντονιστικό στην οποία δεν γίνεται κουβέντα για ανθρώπους που έχουν πεθάνει κι άλλους που δίνουν μάχη για τη ζωή τους στη θάλασσα», αναφέρει σε δήλωση του ο Εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού, σχολιάζοντας όσα είπε ο Γενικός Γραμματέας του Σωματείου Ειδικών Φρουρών
Όπως υποστηρίζει ο Δημήτρης Τσιόδρας, «πρόκειται για συνειδητή πράξη παραπλάνησης των πολιτών. Η τραγωδία απέδειξε, όχι μόνο την ανικανότητα των κυβερνώντων, αλλά και ότι δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα. Κυνικοί και προκλητικοί. Οι τεράστιες ευθύνες και τα μεγάλα ψέματα που καθημερινά αποκαλύπτονται θα ‘πρεπε να ‘χουν οδηγήσει σε παραιτήσεις. Αλλά, πρωθυπουργός και υπουργοί συνεχίζουν απτόητοι προκαλώντας την κοινωνία».
ΝΔ: Η κυβέρνηση οφείλει να απολογηθεί - Απέκρυψε τους νεκρούς σε ένα θλιβερό τηλεοπτικό σόου
«Η κυβέρνηση οφείλει να απολογηθεί για το γεγονός ότι την ώρα που αποδεδειγμένα πια γνώριζε για την ύπαρξη νεκρών,το απέκρυψε σε ένα θλιβερό τηλεοπτικό σόου με πρωταγωνιστή τον ίδιο τον Πρωθυπουργό» αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΝΔ, αναφορικά με τις αποκαλύψεις ότι οι αναφορές για τους πρώτους νεκρούς είχαν έρθει ήδη στις 20:40, με τον υπουργό Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή να επιβεβαιώνει σε συνέντευξή του ότι όντως υπήρχε η πληροφορία, αλλά δεν αξιολογήθηκε ως ασφαλής.
Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:
«Η κυβέρνηση οφείλει να απολογηθεί για το γεγονός ότι την ώρα που αποδεδειγμένα πια γνώριζε για την ύπαρξη νεκρών, το απέκρυψε σε ένα θλιβερό τηλεοπτικό σόου με πρωταγωνιστή τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, επιδιώκοντας να εξαπατήσει τους πολίτες.
Κυρίως όμως οφείλει να ενημερώσει επιτέλους τους πολίτες για τον ακριβή αριθμό των αγνοουμένων.
Ο πόνος της ελληνικής κοινωνίας είναι μεγάλος. Δεν χρειάζεται επιπλέον σύγχυση και επιπλέον ψέματα».
Αδωνις Γεωργιάδης: Ο πρωθυπουργός έπαιζε θέατρο

Έχει αποδειχτεί πια ότι ο Αλέξης Τσίπρας «έπαιζε θέατρο» το βράδυ της Δευτέρας διότι «γνώριζε για τους νεκρούς», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης.

Τόνισε μάλιστα πως ο πρωθυπουργός προτίμησε να αποσπάσει όλους τους επιτελείς που συντόνιζαν τις επιχειρήσεις στο Μάτι και στην Ραφήνα προκειμένου να στήσει το «επικοινωνιακό του σόου», με συνέπεια να αποδυναμωθεί η επιχείρηση διάσωσης πυρόπληκτων και ναυαγών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom