Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

Μοιραίος, προκλητικός και χαοτικός ο κ. Τσίπρας


Πρώτα ηγήθηκε µιας συνεδρίασης στο Πυροσβεστικό Σώµα όπου δεν ήξερε, δεν είδε, δεν άκουσε ή, εν πάση περιπτώσει, δεν του είπαν. Υστερα κήρυξε τριήµερο πένθος. Και στη συνέχεια εξαφανίστηκε.

«Αόρατο» χαρακτήρισε την περασµένη εβδοµάδα τον έλληνα Πρωθυπουργό το Reuters, επισηµαίνοντας ότι δεν έκρινε σκόπιµο να επισκεφθεί κανένα από τα θύµατα της φωτιάς στο νοσοκοµείο.

Και ξαφνικά, χθες, ο Αλέξης Τσίπρας εµφανίστηκε. Επισκέφθηκε πρωί πρωί τα καµένα, όχι όµως για να µιλήσει µε τους κατοίκους, να ακούσει τα προβλήµατά τους, να τους δείξει ότι είναι δίπλα τους.

Πήγε στο Μάτι ινκόγκνιτο, µόνο µε µερικούς συνεργάτες του, τους σωµατοφύλακές του και τα κρατικά αυτοκίνητα, µε µοναδικό σκοπό να ανεβάσει έπειτα προπαγανδιστικά βίντεο και να στηρίξει το κυβερνητικό αφήγηµα ότι για την καταστροφή φταίνε οι... νεκροί. Την προηγούµενη φορά το είχε διακηρύξει προκλητικά ο Καµµένος.

Τώρα το επανέλαβε η µηχανικός του υπουργείου Υποδοµών και ο Πρωθυπουργός κουνούσε το κεφάλι του µε νόηµα. Οχι πια αόρατος. Αλλά πάντα προκλητικός. Πάντα χαοτικός. Και τώρα µοιραίος.

Υπήρξαν φυσικά οι στερεότυπες υποσχέσεις πως θα γίνει ό,τι πρέπει. Οπως υπήρξε και η δικαιολογηµένη εκδήλωση θαυµασµού προς τους οπλίτες και τους πυροσβέστες. Αυτό που για άλλη µια φορά απουσίασε ήταν µια συζήτηση για τους λόγους που δεν διατάχθηκε εκκένωση, που δεν οργανώθηκε αποµάκρυνση, που έγινε µε τόση καθυστέρηση η διάσωση.

Απανθρακωµένοι και πνιγµένοι εξακολουθούν να ανασύρονται, αλλά η κυβέρνηση αρνείται να ζητήσει συγγνώµη, να κάνει αυτοκριτική, να αναλάβει ουσιαστική ευθύνη.

Οπως στα χρόνια του κοµµουνισµού έσβηναν από τις φωτογραφίες τα ενοχλητικά πρόσωπα, έτσι σήµερα οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σβήνουν από το κάδρο τα ενοχλητικά συναισθήµατα. Η οργή όµως δεν µπορεί να διαγραφεί. Αντίθετα, φουντώνει.

http://www.tanea.gr/

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Που και ποτε υπηρξε κομμουνισμος που εσβηναν τις ανεπιθυμητες φατσες?
Τετοιος κομμουνισμος δεν περασε ποτε πανω στη γη Αυτα ισως σενεβαιναν σε αντιδραστικα καθεστωτα
Περι ενοχλητικων συναισθηματων οτι τασβησε ο Συριζα ειναι αληθεια Αλλα ο
Συριζα δεν ειναι τιποτε αλλο παρα ενα αντιδραστικο μορφωμα

Read more: Go to TOP and Bottom