Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

Παραίτηση Ψινάκη ζητούν 23 από τους 30 δημοτικούς συμβούλους Μαραθώνα - Ανίκανος και επικίνδυνος


Την παραίτηση του δημάρχου Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη ζητάει «εδώ και τώρα» το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου, χαρακτηρίζοντάς τον «ανεπιθύμητο», «ανίκανο» και «επικίνδυνο» για την περιοχή.

Επρεπε φαίνεται να περάσουν τέσσερα ολόκληρα χρόνια θητείας γεμάτης αμετροέπεια και φιέστες και να μετράμε δεκάδες νεκρούς στο Μάτι –το οποίο υπάγεται διοικητικά στον Μαραθώνα– για να καταλήξουν οι δημοτικοί σύμβουλοι της περιοχής στα συγκεκριμένα συμπεράσματα για τον κ. Ψινάκη και την ικανότητά του να είναι δήμαρχος.

Λένε ότι ποτέ δεν είναι αργά, αλλά εδώ ίσως να είναι απελπιστικά αργά… Επιρρίπτοντας στον κ. Ψινάκη ευθύνες για την καταστροφή και τα δεκάδες θύματα που άφησε πίσω της η φονική πυρκαγιά στο Mάτι στις 23 Ιουλίου και κατακρίνοντας τη συμπεριφορά του μετά την πυρκαγιά, 23 από τους 30 δημοτικούς συμβούλους ζητούν με επίσημο αίτημα την άμεση συνεδρίαση του σώματος προκειμένου να εκδοθεί ψήφισμα για την παραίτηση του δημάρχου.

Στη σχετική ανακοίνωση θα βρει κανείς σκληρούς χαρακτηρισμούς για τον δήμαρχο Ψινάκη, με τους δημοτικούς συμβούλους να επισημαίνουν πως ο δήμος έμεινε ανοχύρωτος και έρμαιο στα χέρια του.

Κατά τους ίδιους, ο κ. Ψινάκης δεν είναι μόνο ανίκανος και επικίνδυνος για την περιοχή, αλλά προσβάλλει με τη συμπεριφορά του και με τις δημόσιες εμφανίσεις του την ηθική και την αξιοπρέπεια κάθε κατοίκου του Βαρνάβα, του Γραμματικού, του Μαραθώνα και της Νέας Μάκρης.

Πάλι αργά το κατάλαβαν, αλλά ας είναι. Την Τρίτη ο κ. Ψινάκης θα διαβεί το κατώφλι του εισαγγελέα που ερευνά τα αίτια της φονικής πυρκαγιάς που κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 91 πολίτες.

Ο δήμαρχος Μαραθώνα θα κληθεί να εξηγήσει τις παραλείψεις στην πυροπροστασία της περιοχής υπό την εποπτεία του καθώς και το γεγονός ότι δεν ζήτησε την εκκένωση των οικισμών στο Μάτι, με συνέπεια αμέτρητοι πολίτες να εγκλωβιστούν και πολλοί να βρουν μαρτυρικό θάνατο.

Το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Μαραθώνα έχει ως εξής:
ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΠΕΡΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΗΛΙΑ ΨΙΝΑΚΗ

Ο δήμος μας βιώνει από το απόγευμα της Δευτέρας 23 Ιουλίου 2018 μια ανείπωτη τραγωδία που όμοιά της δεν έχει ζήσει ποτέ στο παρελθόν. Δυστυχώς, ο χρόνος δεν μπορεί να γυρίσει πίσω. Ο πόνος για την απώλεια ψυχών δεν μπορεί να μετριαστεί.

Ωστόσο, όλοι εμείς που εκπροσωπούμε ως δημοτικοί σύμβουλοι τους συμπολίτες μας στο ανώτατο όργανο διοίκησης του δήμου, έχουμε ορκιστεί να υπηρετούμε αποκλειστικά το δικό τους συμφέρον και να τους προστατεύουμε από κάθε είδους απειλή.

Και, δυστυχώς, αποτύχαμε. Αφήσαμε τον δήμο μας ανοχύρωτο και έρμαιο στα χέρια ενός δημάρχου που, πλέον, δεν αποδεικνύεται μόνο εξαιρετικά ανίκανος και επικίνδυνος για την πόλη μας, αλλά προσβάλλει με τη συμπεριφορά του και με τις δημόσιες εμφανίσεις του την ηθική και την αξιοπρέπεια κάθε κατοίκου του Βαρνάβα, του Γραμματικού, του Μαραθώνα και της Νέας Μάκρης.

Ο Ηλίας Ψινάκης δεν είναι απλά ένας ανίκανος δήμαρχος. Είναι πλέον ένας επικίνδυνος δήμαρχος για τον τόπο μας. Σε μια περίοδο που η πόλη μας χρειάζεται συνετή διοίκηση και οργανωμένο πλάνο, προκειμένου να σταθεί ξανά στα πόδια της, να κλείσει πληγές και να διαχειριστεί μια πελώρια αγκαλιά αγάπης που φθάνει καθημερινά από κάθε γωνιά της χώρας, έχουμε ανάγκη η συγκεκριμένη διαχείριση να πραγματοποιηθεί από ανθρώπους που πονάνε αυτόν τον τόπο, που νιώθουν τον πόνο και την οδύνη των συμπολιτών μας και που αντιλαμβάνονται το μέγεθος της ευθύνης για την τραγωδία που ζήσαμε.

Ο νόμος, καλώς ή κακώς, δεν μας παρέχει τη δυνατότητα οιασδήποτε μορφής καθαίρεσης ενός δημάρχου από τα καθήκοντά του. Βασιζόμαστε στην ευθιξία του, αν μπορεί να τη βρει έστω και την ύστατη στιγμή.

Με το συγκεκριμένο ψήφισμα το Δημοτικό Συμβούλιο Μαραθώνα καθιστά τον Ηλία Ψινάκη ανεπιθύμητο και άκρως επικίνδυνο ακόμη και για τη σωματική υγεία των πολιτών του δήμου μας και τον καλεί να παραιτηθεί από τη θέση του δημάρχου.

Ποιοι υπογράφουν το ψήφισμα 

Το αίτημα για τη διενέργεια συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου, και κατ’ επέκταση το ψήφισμα για την παραίτηση Ψινάκη, υπογράφουν οι ακόλουθοι δημοτικοί σύμβουλοι (βάσει της σειράς που εμφανίζονται οι υπογραφές τους στο έγγραφο):

Από την παράταξη «Πολίτες» του Ηλία Ψινάκη οι: Στέφανος Μπαϊρακτάρης, Δήμητρα Κάκκαρη, Αναστασία Ρίζου, Δήμητρα Λαμπαρού, Γιάννης Μπούσουλας, Πέτρος Αλεξανδρής και Αναστασία Παππά (η οποία ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή της το πρωί του Σαββάτου).

Από τις παρατάξεις της μειοψηφίας οι: Στέργιος Τσίρκας, Βασίλης Δελαγραμμάτικας, Νικόλαος Χατζηγιάννης (επικεφαλής, αντιστοίχως, των παρατάξεων «Ενωμένη Πολιτεία», «Δύναμη Πολιτών», «Νέα Εποχή»), Σταματία Μυλωνά, Καλλιόπη Πατεράκη, Κώστας Λάσκος, Βαγγέλης Σωτηρίου, Μάνος Γεωργάτος, Αλέξανδρος Αστρινάκης, Χρήστος Στάμος.

Οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι: Κωνσταντίνος Τσίρκας, Σταυρούλα Δρακοπούλου, Αλέξανδρος Σόμογλου, Αδάμ Μεγαγιάννης, Βασιλική Σταυρακοπούλου, Σπύρος Λιβαθηνός.

Το αίτημα για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και την αναγκαιότητα της παραίτησης του Ηλία Ψινάκη συνυπογράφει με δική της επιστολή και η «Λαϊκή Συσπείρωση Μαραθώνα», διά του επικεφαλής της Νίκου Στεφανίδη.

Πηγή: Protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom