Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018

Αυξάνεται ο τραγικός απολογισμός: 85 oι νεκροί από τον πύρινο όλεθρο στην Αττική - Άγνωστος ο αριθμός αγνοουμένων (εικόνες αποκάλυψης & βίντεο)


Αυξάνεται δραματικά ο τραγικός απολογισμός της πύρινης λαίλαπας που έπληξε την ανατολική Αττική, με τους νεκρούς να ξεπερνούν τους 80. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, οι νεκροί έχουν φθάσει τους 83, όμως
πριν από λίγο έγινε γνωστό πως ανασύρθηκαν ακόμη δύο σοροί από το οικόπεδο της φρίκης όπου είχαν βρεθεί οι 26 απανθρακωμένοι.

Το τελευταίο θύμα της πυρκαγιάς είναι ένας 73χρονος εγκαυματίας ο οποίος νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του ΚΑΤ, ενώ έντονοι είναι οι φόβοι ότι η μακάβρια λίστα θα μεγαλώσει.

Αστυνομικοί, πυροσβέστες και εθελοντές συνεχίζουν να ερευνούν κάθε σπίτι διεξοδικά προκειμένου να εντοπίσουν συμπολίτες μας που δεν πρόλαβαν να διαφύγουν από τη φονική πυρκαγιά.
Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας για τους τραυματίες από τις πυρκαγιές, 57 ενήλικες συνεχίζουν να νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 11 διασωληνωμένοι. Τέσσερα παιδιά, επίσης, συνεχίζουν να νοσηλεύονται και αυτά στα νοσοκομείο Παίδων.
Στο μεταξύ, το βράδυ της Τρίτης συνελήφθησαν τέσσερα άτομα στην περιοχή του Νέου Βουτζά, τα οποία είχαν διαρρήξει νωρίτερα ένα σπίτι στην περιοχή και είχαν αφαιρέσει πολύτιμα αντικείμενα.
Οι τοπικές Αρχές από την πρώτη στιγμή είχαν δηλώσει ότι υπάρχουν φόβοι για πλιάτσικο στις στάχτες κι έχουν ζητήσει συνεχείς περιπολίες από την Αστυνομία.
Σοκάρουν τα αποτελέσματα από τις αυτοψίες
Από 720 κατοικίες, 5 επαγγελματικούς χώρους, 2 δημόσια κτίρια, 22 αποθήκες, χαρακτηρίστηκαν «Κόκκινα»: 211 κατοικίες, 3 επαγγελματικοί χώροι, και 8 αποθήκες. «Κίτρινα» χαρακτηρίστηκαν 234 κατοικίες και 12 αποθήκες, ενώ «πράσινα» είναι 275 κατοικίες, 2 επαγγελματικοί χώροι και 2 αποθήκες, σύμφωνα με τις πρώτες αυτοψίες που πραγματοποιούν στις πληγείσες περιοχές περίπου 200 μηχανικοί του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Εικόνες αποκάλυψης
Ο κεντρικός δρόμος στο Μάτι μοιάζει με σκηνικό Αποκάλυψης καθώς όλα έχουν μετατραπεί σε στάχτες. Συγκλονιστικές είναι και οι μαρτυρίες των κατοίκων που είδαν ζωές και περιουσίες να χάνονται στις φλόγες.
Ανάμεσά τους η κ. Εύα, η οποία επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι «κολυμπούσε επί 4 ώρες κόντρα σε αγριεμένα κύματα, χωρίς να κοιτάζει πίσω της, κρατώντας σφιχτά το κινητό της τηλέφωνο, σε αδιάβροχη θήκη το οποίο και της ‘’έσωσε τη ζωή’’». Καλύπτοντας το κεφάλι της με το φόρεμά της ώστε να αποφύγει τις κάφτρες και τα αποκαΐδια που συνεχώς πετάγονταν κι αψηφώντας τις κράμπες που είχαν αρχίσει να την πιάνουν κολυμπούσε με ό,τι της έχει μείνει, «την ανθρώπινη δύναμη» όπως είπε, τη θέληση για ζωή.
Διασωθέντες περιγράφουν με δικό τους τρόπο τις δραματικές στιγμές που βίωσαν. Ένας άνδρας άρπαξε το παιδί του κι έτρεξε να σωθεί ενώ δεν κοίταξε καν πίσω, εκεί που εικάζει ότι ξέμεινε η γυναίκα του, η οποία χάθηκε στην πύρινη λαίλαπα.
Μάλλον η γυναίκα μου κάηκε εδώ, ομολογεί μιλώντας στο Reuters. Εκείνος και το παιδί διασώθηκαν, φτάνοντας στο νερό, η γυναίκα του όμως αγνοείται. Στο ερώτημα αν την είδε, ομολογεί και πάλι «όχι, δεν γύρισα πίσω, έτρεχα προς τη θάλασσα".












Επίσης, ο οδοντίατρος, Δημήτρης Κούκλας, με καταγωγή από τα Τρίκαλα, εγκλωβίστηκε στο σπίτι του με τη γυναίκα του, ενώ την τελευταία στιγμή διέφυγαν τα εγγονάκια του.
Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalavoice.gr, ο 72χρονος αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και του ήταν ιδιαίτερα δύσκολο να μετακινηθεί. Την τελευταία στιγμή η γυναίκα που είχαν στο σπίτι για να τους βοηθάει κατάφερε έγκαιρα να φυγαδευτεί μαζί με τα εγγονάκια του προς τη θάλασσα. Όμως η σύζυγός του δεν έκανε το ίδιο. παρέμεινε δίπλα του ως το τέλος.
Σε ένδειξη πένθους για τις φονικές πυρκαγιές στην Ελλάδα και την τραγωδία που βιώνει η χώρα μεσίστιες είναι οι σημαίες στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες, ενώ μηνύματα συμπαράστασης έχουν στείλει όλοι οι ηγέτες.
Έπειτα από 4 ώρες κι αφού προσπαθούσε να δίνει το στίγμα της στο λιμενικό ένα αλιευτικό την εντόπισε και την διέσωσε. Ωστόσο, εκφράζοντας την ανησυχία της, ανέφερε ότι δυστυχώς φοβάται ότι θα βρεθούν πολλοί πνιγμένοι.
Ακόμη, οι διασώστες, συγκλονισμένοι από το μέγεθος της τραγωδίας που αντίκρισαν, περιγράφουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ την ιστορία ενός ηλικιωμένου 70χρονου ο οποίος «έχασε» το 6 μηνών εγγόνι του κι η κόρη του βρίσκεται στην εντατική. Τραγική ειρωνεία το γεγονός ότι ο γαμπρός του συμμετέχει στο έργο της κατάσβεσης.
Ο κ. Κώστας μέλος του Πυροσβεστικού Σώματος της Κοζάνης αφηγείται σοκαρισμένος πως δεν έχει ξαναδεί στα χρόνια που βρίσκεται στο σώμα τέτοια καταστροφή. «Ο αέρας ήταν τόσο μανιασμένος που δεν άφηνε περιθώρια αντιμετώπισης από τις πυροσβεστικές δυνάμεις, κι ο πανικός που κυρίευσε τον κόσμο επιβάρυνε την κατάσταση».
Στο μεταξύ μηχανήματα βαρέως τύπου συνοδευόμενα από εκπροσώπους του δήμου έφτασαν στην περιοχή για να απελευθερώσουν τους δρόμους απομακρύνοντας τα καμένα αυτοκίνητα.
Ωστόσο δεν είναι λίγοι εκείνοι που αποδίδουν ευθύνες στη δημοτική αρχή και συγκεκριμένα στην υπηρεσία καθαριότητας, καθώς όπως επισημαίνουν «αδιαφορούσαν στις επανειλημμένες εκκλήσεις τους να απομακρύνουν τα συσσωρευμένα κατά τόπους ογκώδη κλαδέματα κι άλλα εύφλεκτα ρυπογόνα υλικά».



Συγκλονιστικές εικόνες από drone
Εικόνες που παγώνουν το αίμα και αποτυπώνουν με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο το φονικό πέρασμα της πυρκαγιάς από το Μάτι κατέγραψε το drone του enikos.gr.==============

Πηγή ΦΩΤΟ: ΑΠΕ - ΜΠΕ
http://www.enikos.gr/society/586470/afxanetai-o-tragikos-apologismos-81-nekroi-apo-ton-pyrino-olethro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom