Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

Κρήτη: Ελικόπτερα και πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες στη Σητεία (βίντεο)


Μια πραγματική μάχη με τις φλόγες είναι αυτή που δίνουν οι πυροσβέστες στα Αχλάδια Σητείας εκεί όπου μαίνεται μεγάλη φωτιά.

Σε εξέλιξη βρίσκεται από νωρίς το μεσημέρι επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για φωτιά που ξέσπασε στη Σητεία και συγκεκριμένα στη θέση Αχλάδια στις ανεμογεννήτριες, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία.

Η φωτιά καίει χορτολιβαδική έκταση και δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή.

Στο σημείο αυτή την ώρα επιχειρούν 2 πεζοπόρα τμήματα, 7 οχήματα της ΠΥ με 14 πυροσβέστες καθώς και τα 2 πυροσβεστικά ελικόπτερα που διαθέτει το νησί.

(Ο ανεφοδιασμός του πυροσβεστικού ελικοπτέρου)

Σύμφωνα με τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Δυνάμεων της Κρήτης Γιάννη Μαραγκάκη που μίλησε στο Ράδιο Κρήτη και το ekriti.gr η φωτιά που μαίνεται είναι μεγάλη και μεταξύ άλλων έχει ζητηθεί η βοήθεια του Στρατού και της Πολιτικής Προστασίας.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν και υδροφόρες του Δήμου Σητείας. Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Σητείας κ. Νίκος Κοζυράκης μιλωντας στο «Ραδιο Κρήτη», σημείωσε ότι: «η φωτιά είναι μεγάλη και ξεκίνησε κοντά στο χωριό Αχλάδια. Η κατεύθυνση της είναι προς το φαράγγι της περιοχής και αν περάσει απο εκεί θα πλησιάσει το χωριό της Συκιάς. Οι άνεμοι είναι ισχυροί και δυσκολεύουν το έργο, σε συνδυασμό με το δύσβατο της περιοχής».

(βίντεο Αντώνης Γενναράκης)

Να σημειωθεί ότι από τις φλόγες δεν κινδυνεύουν ούτε οι ανεμογεννήτριες αλλά ούτε και το χωριό ενώ το έργο των πυροσβεστών δυσχαιρέρουν οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.
http://www.ekriti.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom