Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία και οι φωτο 40 πορτοφολάδων που «ρήμαζαν» τουρίστες στην Αθήνα!


Στην δημοσιότητα δόθηκαν σήμερα τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες σαράντα αλλοδαπών, μελών εγκληματικού δικτύου.Πρόκειται για  πορτοφολάδες που αποτελούσαν τον φόβο και τον τρόμο εκατοντάδων πολιτών και τουριστών στην πρωτεύουσα!

Η δημοσιοποίηση των στοιχείων που αφορούν τους πορτοφολάδες, έγινε κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.Οι 21 εξ αυτών έχουν ήδη συλληφθεί ενώ οι υπόλοιποι παραμένουν ασύλληπτοι.

Το εν λόγω κύκλωμα διέπραττε συστηματικά κλοπές πορτοφολιών και λοιπών αντικειμένων από τουρίστες και επισκέπτες σε σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος και εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών.

Οπως προέκυψε από τις έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, οι αρχηγοί της συμμορίας, τρεις Αιγύπτιοι οι οποίοι ζουν στην Ελλάδα από το 2011 και έχουν καταθέσει και αίτημα ασύλου, είχαν δώσει εντολές στους πορτοφολάδες να μεταμφιέζονται σε τουρίστες και να εισέρχονται σε τουριστικά γκρουπ στην Ακρόπολη, την Πλάκα και του Ψυρρή, και με την μέθοδο του συνωστισμού, να ξαφρίζουν πορτοφόλια.

Άλλη μέθοδος που χρησιμοποιούσαν οι κακοποιοί, ήταν αυτή των ερωτήσεων. Δηλαδή επίσης το “έπαιζαν” τουρίστες και με έναν χάρτη ανά χείρας ρωτούσαν άλλους τουρίστες για το πως θα κατευθυνθούν δήθεν σ’ έναν προορισμό, με αποτέλεσμα ο συνεργός τους να ξαφρίζει με ταχυδακτυλουργικό τρόπο το πορτοφόλι και τα αντικείμενα αξίας του ανυποψίαστου τουρίστα.

Μάλιστα οι αστυνομικοί που εξάρθρωσαν την σπείρα, από τις παρακολουθήσεις διαπίστωσαν πως οι κακοποιοί προετοίμαζαν καλοκαιρινά ταξίδια στην Κρήτη, στην Μύκονο και άλλα νησιά του Αιγαίου, προκειμένου και από εκεί να ξαφρίσουν πορτοφόλια τουριστών.

Οι φερόμενοι αρχηγοί της συμμορίας είχαν δημιουργήσει μια παράλληλη ομάδα, η οποία παρακολουθούσε τις περιπολίες των Αστυνομικών, προκειμένου να ενημερώσουν τους πορτοφολάδες για την παρουσία ένστολων στην περιοχή.

Επιπλέον η ίδια ομάδα παρακολουθούσε καταστηματάρχες στην οδό Έρμού, οι οποίοι είχαν εντοπίσει τους πορτοφολάδες και μιλούσαν στους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συγκεκριμένοι καταστηματάρχες είχαν δεχθεί απειλές για ξυλοδαρμό και καταστροφή του καταστήματος τους εάν συνέχιζαν να μιλούν στην Αστυνομία, για την δραστηριότητα της σπείρας.

Δείτε στη σελίδα της ΕΛ.ΑΣ. τις φωτο και τα στοιχεία και των 40 κακοποιών,που στη μεγάλη τους πλειοψηφία είναι Βούλγαροι και Ρουμάνοι.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση χρονικής διάρκειας μέχρι 27-12-2018, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων, καθώς και στην διερεύνηση της συμμετοχής αυτών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις προκειμένου δια της δημοσιοποιήσεως των στοιχείων τους να προσέλθουν προς τις Αστυνομικές Αρχές και τυχόν έτερα παθόντα πρόσωπα.

Επιπλέον για να ταυτοποιηθούν αφενός τα στοιχεία των λοιπών αγνώστων δραστών που είχαν δραστηριότητα στην εν λόγω εγκληματική οργάνωση και αφετέρου για να ταυτοποιηθούν οι μισθωμένοι χώροι οι οποίοι χρησιμοποιούνταν από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ως αποθηκευτικοί χώροι κλοπιμαίων αλλά και ως σημεία συνάντησης των μελών της.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-8695542 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom