Δευτέρα, 9 Ιουλίου 2018

Σοκ στην Αργυρούπολη από την αυτοκτονία του 15χρονου - Καταθέσεις από γονείς και μαθητές


Παγωμένοι όλοι παρακολουθούν τις εξελίξεις στην Αργυρούπολη. Η αυτοκτονία του 15χρονου έχει σοκάρει τους πάντες. Οι καταθέσεις των γονιών του, αλλά και των παιδιών που κατονομάζονται στο σημείωμα ίσως ρίξουν φως στην υπόθεση.

Η αυτοκτονία του 15χρονου τα ξημερώματα της Κυριακής στην Αργυρούπολη δείχνει ότι το bullying έχει πάρει σοβαρές διαστάσεις. Ο μαθητής άφησε σημείωμα όπου κατονομάζει τους δράστες της συμπεριφοράς αυτής σε βάρος του και έτσι τις επόμενες ημέρες αναμένονται εξελίξεις.

Οι πρώτοι που θα κληθούν για καταθέσεις, όταν το επιτρέψει η ψυχολογία τους, θα είναι οι τραγικοί γονείς. Στη συνέχεια θα κληθούν για καταθέσεις οι νεαροί που κατονομάζονται από τον νεαρό που έβαλε τέρμα στη ζωή του, αλλά και οι γονείς τους.

Στη γειτονιά και στο σχολείο του 15χρονου κανείς δεν θέλει να μιλήσει. Αυτό κανείς δεν έχει συνειδητοποιήσει πως ο σχολικός εκφοβισμός μπορεί να έχει αυτά τα αποτελέσματα σε ένα παιδί που έχει τη ζωή μπροστά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο μαθητής που μόλις είχε αποφοιτήσει από την Γ’ Γυμνασίου κατονομάζει έξι συμμαθητές του ως τους υπεύθυνους ψυχολογικής πίεσης, λέγοντας πως αυτοί τον οδήγησαν στην πράξη του.

Στο σημείωμα που λέγεται πως άφησε ο 15χρονος φέρεται να έγραφε “καταστρέψτε τους όπως με κατέστρεψαν”. Στο ίδιο σημείωμα το αγόρι γράφει ότι αγαπάει τη μητέρα, τον πατέρα και τον αδελφό του.

Σε μια από τις τελευταίες αναρτήσεις του στα social media ο 15χρονος έγραφε: “όποιος μιλάει άσχημα κατά την απουσία σου, φοβάται την παρουσία σου”.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit πάνω από το διαμέρισμα που ο μικρός έβαλε τέλος στη ζωή του μένει ένας γιατρός που μόλις κατάλαβε τι συνέβαινε έσπευσε να βοηθήσει ωστόσο ήταν ήδη πολύ αργά.

Ρεπορτάζ: Ε. Μιλή – Θ. Πάνου
https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: