Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018

Τραγωδία στην Τουρκία: 24 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από εκτροχιασμό τρένου (φωτο)


Στους 24 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών στο σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε την Κυριακή στην περιοχή Τεκίρντα, στη βορειοδυτική Τουρκία, όπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Ρετζέπ Ακντά.

Οι επιχειρήσεις διάσωσης ολοκληρώθηκαν το πρωί της Δευτέρας. Δυστυχώς ο αριθμός των νεκρών υπερδιπλασιάστηκε και πλέον γίνεται λόγος για 24 νεκρούς.

Το τρένο που μετέφερε περίπου 360 επιβάτες, είχε ξεκινήσει από το Καπίκουλε, στα σύνορα με τη Βουλγαρία, και μετέβαινε στην Κωνσταντινούπολη. Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών η γραμμή φαίνεται ότι υπέστη καθίζηση με αποτέλεσμα έξι από τα βαγόνια της να εκτροχιαστούν.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενημερώθηκε από τους υπουργούς Μεταφορών και Εσωτερικών για το δυστύχημα και απέστειλε συλλυπητήρια τηλεγραφήματα στις οικογένειες των θυμάτων.

Ο εκτροχιασμός του τρένου σημειώθηκε έπειτα από σφοδρή βροχόπτωση και μια κατολίσθηση, όπως μεταδίδουν τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα επικαλούμενα αξιωματούχους.

Τηλεοπτικές εικόνες έδειχναν αρκετά βαγόνια να έχουν ανατραπεί και μέλη των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών να περπατούν για να φτάσουν στο σημείο του δυστυχήματος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του πρωθυπουργού, ο εκτροχιασμός της προαστιακής αμαξοστοιχίας σημειώθηκε έπειτα από μια κατολίσθηση. «Δυστυχώς έχουμε θύματα», αναφέρει η ανακοίνωση.
Εικόνες που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση δείχνουν προσωπικό των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών να σπεύδει στο σημείο του δυστυχήματος.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom