Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

H ιστορία επαναλαμβάνεται η ΔΕΘ «τρώει»... πρωθυπουργούς


H ιστορία επαναλαμβάνεται, όχι ως φάρσα αλλά ως απόδειξη ότι τα λάθη πληρώνονται και μάλιστα ακριβά. Ο λαός δεν ξεχνά και αποδίδει τα του Kαίσαρος τω Kαίσαρι.
Σεπτέμβρης του 2008 και στην 73η ΔΕΘ δίνει συνέντευξη ο τότε πρωθυπουργός, Κ. Καραμανλής. Τότε οι δημοσκοπήσεις έδειχναν ότι η ΝΔ αντέχει και είναι κυρίαρχη του πολιτικού παιχνιδιού, όπως και ο Καραμανλής, παρά τα σκάνδαλα και το κλίμα σήψης που επικρατούσε στην ελληνική κοινωνία. Τότε όλοι ασχολούμαστε με το Βατοπέδι κι όχι με τα δημοσιονομικά (και το πληρώνουμε με τον πιο δραματικό τρόπο σήμερα).
Η συνέντευξη του κ. Καραμανλή τότε θεωρήθηκε η αρχή του τέλους του. Οι επικοινωνιολόγοι του τού είχαν πει να στηρίξει τον Γ. Βουλγαράκη, τον Θ. Ρουσόπουλο και τους άλλους που είχαν πληγώσει τη ΝΔ και ο Κ. Καραμανλής το έκανε. Η δυσαρμονία μεταξύ της κοινωνίας και του πρωθυπουργού ήταν εμφανής και μια εβδομάδα μετά απέπεμψε τον Βουλγαράκη.
Έκτοτε όλες οι δημοσκοπήσεις έδειχναν ότι η ΝΔ πήρε την κάτω βόλτα και ο Παπανδρέου άρχισε να ανεβαίνει.
Ένα χρόνο μετά στην 74η ΔΕΘ το 2009 όλα ήταν προεκλογικά. Δύο μέρες πριν από τα εγκαίνια της στις 4 Σεπτεμβρίου, με τηλεοπτικό του διάγγελμα ο τότε πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής προκήρυξε πρόωρες εκλογές.
Τα πάντα είχαν κριθεί και η κοινωνία είχε αποφασίσει να τιμωρήσει όσους την πλήγωσαν.
Το οξύμωρο είναι ότι από τότε άρχισε και ο πολιτικός θάνατος του Γ. Παπανδρέου διότι από τη Θεσσαλονίκη είχε ξεστομίσει την περίφημη φράση «λεφτά υπάρχουν» που έμεινε στην ιστορία και στοιχειώνει ακόμη το ΠΑΣΟΚ.
Μπορεί λίγες εβδομάδες μετά να κερδίζει με 11 μονάδες διαφορά αλλά τα πάντα θα ήταν διαφορετικά.
Και δύο χρόνια μετά ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου έσκαψε το λάκκο του στη Θεσσαλονίκη και υπέγραψε το πολιτικό του τέλος.
Κάποιοι λένε ότι η ΔΕΘ είναι ξεπερασμένη όπως είναι στημένη. Όμως, ενίοτε «τρώει» πρωθυπουργούς και αλλάζει το πολιτικό σκηνικό της χώρας. Κάπως έτσι έγινε και φέτος.
antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom