Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Διπλό σκάνδαλο επηρεασμού διαιτητών συγκλονίζει το Ευρωμπάσκετ


Διπλό  σκάνδαλο συγκλονίζει το  Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας. 
Από Ελληνικής πλευράς ο  Σταύρος Ελληνιάδης,ως ιδιώτης,πλησίασε διαιτητές αγώνων της Εθνικής μας και προσπάθησε να τους επηρεάσει με μηνύματα στο κινητό τους,ο δε Μαυροβούνιος διαιτητής Ζόραν Σουτούλοβιτς  προσπάθησε να επηρεάσει το αποτέλεσμα του αγώνα της χώρας του με την Ελλάδα πλησιάζοντας κι αυτός τους διαιτητές του αγώνα.

Οι διοργανωτές του Ευρωμπάσκετ αφαίρεσαν τη δημοσιογραφική διαπίστευση από τον Ελληνιάδη και του επέβαλαν πρόστιμο 15.000 ευρώ.Ο πρώην μάνατζερ της Εθνικής (επί ημερών Καζλάουσκας) δεν έχει τώρα πια καμία σχέση με την ομοσπονδία, ούτε είναι μέλος της αποστολής, αφού σε αυτή την  περίπτωση θα ήταν βέβαιη η αποβολή της Ελλάδας από το Ευρωμπάσκετ.

"Κατ'αρχήν, ήρθα στη Λιθουανία ιδιωτικά. Οταν άκουσα τους Σκοπιανούς να γιουχάρουν τον εθνικό μας ύμνο, έστειλα με δική μου πρωτοβουλία μήνυμα στο ΛαΜόνικα και το Σαμπόν (οι διαιτητές), ώστε να προσέξουν τυχόν προβοκάτσιες των αντιπάλων μας. Γνωριζόμαστε καλά, τόσα χρόνια στα γήπεδα. Και τους ευχήθηκα καλή τύχη. Αυτό ήταν όλο", ισχυρίστηκε ο ίδιος ο Σταύρος Ελληνιάδης.

Επίσης εκτός Ευρωμπάσκετ (με σιωπηρή τιμωρία) τέθηκε και ο Μαυροβούνιος διαιτητής Ζόραν Σουτούλοβιτς γιατί προσπάθησε να επηρεάσει το αποτέλεσμα του αγώνα της χώρας του με την Ελλάδα, όπου το Μαυροβούνιο χρειαζόταν τη νίκη για να προκριθεί.

Οι διαιτητές όμως του αγώνα, ο Γερμανός Λότερμοζερ, ο Σέρβος Γιόφσιτς και ο Πορτογάλος Ρόσα κατήγγειλαν στους διοργανωτές ότι πριν τον αγώνα τους προσέγγισε ο Σουτούλοβιτς, ζητώντας τους να... βάλουν το χεράκι τους για να προκριθεί το Μαυροβούνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom