Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Στη Γ' Εθνική ο Ηρακλής αν μέχρι τις 11:00 δεν αποσύρει την προσφυγή του στα πολιτικά δικαστήρια


Απρόβλεπτες διαστάσεις παίρνει πλέον η μετωπική σύγκρουση του Ηρακλή με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Η κίνηση του «Γηραιού» να προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια έχει ως συνέπεια τον υποβιβασμό του στην αμέσως επόμενη κατηγορία (Γ' Εθνική) ύστερα από σημερινή απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΕΠΟ. Στον Ηρακλή δίδεται προθεσμία μέχρι τις 11 το πρωί της Παρασκευής για να αποσύρει τα ασφαλιστικά μέτρα, αλλιώς η απόφαση θα ισχύσει κανονικά, με τους «κυανέρυθρους» να πέφτουν δύο κατηγορίες μέσα σε ένα καλοκαίρι. Πάντως η ΠΑΕ Ηρακλής, η οποία με επιστολή ζητάει ακόμα και την πρωθυπουργική παρέμβαση (!), αργά το βράδυ της Πέμπτης εξέδωσε νέα σκληρή ανακοίνωση κατά της ΕΠΟ, μέσω της οποίας αφήνει να εννοηθεί πως δεν θα αποσύρει τα ασφαλιστικά μέτρα!



Σε αντίθεση, δηλαδή, με τον ΟΦΗ, τη Λάρισα και τον Πανσερραϊκό που είχαν αποσύρει τις προσφυγές, όταν έλαβαν το ίδιο τελεσίγραφο από την ΕΠΟ. Κι ενώ απαγορεύεται ρητά η προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια εναντίον θεσμικών οργάνων του ποδοσφαίρου, ο Ανδρέας Παντελή δεν μοιάζει διατεθειμένος να υποκύψει.

Ιδού το κείμενο της ανακοίνωσης που εξέδωσε αργά το βράδυ ο Ηρακλής: "Η ΕΠΟ, σε συνέχεια των άστοχων και πανελληνίως λοιδωρούμενων αποφάσεών της εις βάρος του Ηρακλή υπέπεσε σε νέο ατόπημα, ανακοινώνοντας τη γνωστή `απόφαση νέου υποβιβασμού`, αμέσως μετά την κατάθεση αίτησης ασφαλιστικών μέτρων από πλευράς της ΠΑΕ, προκαλώντας το φίλαθλο αίσθημα με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο. Καταπατώντας κάθε αίσθημα δικαίου, ακυρώνοντας απόφαση Ανώτατου Δικαιοδοτικού Οργάνου της ίδιας της Ομοσπονδίας τους και, προ παντός, μη υπολογίζοντας την ίδια την Πολιτεία και τους Φορείς της, οι άνθρωποι, που κινούν τα νήματα στην ΕΠΟ, συνεχίζουν στον δρόμο, που τους επιτάσσει το προσχεδιασμένο έργο τους. Ο Ηρακλής αναζητά το δίκαιο, που είναι με το μέρος του, δίκαιο, που βρήκε μέσα από την απόφαση του Ανώτατου Δικαιοδοτικού Οργάνου της ΕΠΟ, το Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο, απόφαση, η οποία, όμως, ακυρώθηκε από τις επιτροπές της Ομοσπονδίας, πραξικοπηματικά. Απευθυνθήκαμε επισήμως και εγγράφως στην Εκτελεστική Γραμματεία της ΕΠΟ, ζητώντας να προσδιορίσει την ιεραρχία των Δικαιοδοτικών Οργάνων της, όμως αντί απάντησης εισπράξαμε τη σημερινή απειλητική απόφαση, καταδεικνύοντας την μνημειώδη εμπάθεια, με την οποία αντιμετωπίζει η Ομοσπονδία όλο αυτό το διάστημα την ομάδα μας. Ο δρόμος, που ακολουθούμε είναι δρόμος χωρίς επιστροφή. Ο αγώνας για την δικαίωση αποτελεί ευθύνη όλων μας έναντι των 103 ετών ιστορίας του Συλλόγου μας. Δεν πρόκειται να υποκύψουμε σε εκβιασμούς και απειλές, απεμπολώντας τα δικαιώματά μας. Η ιστορικότερη ομάδα της Ελλάδας, την οποία με μανία προσπαθούν να εξαφανίσουν οι `ειδήμονες` του ποδοσφαίρου, θα συνεχίσει το δίκαιο αγώνα της, πρωτοστατώντας στην οριστική εξυγίανση του ποδοσφαίρου".

Η ΠΑΕ Ηρακλής κατέθεσε το μεσημέρι της Πέμπτης αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στο Πρωτοδικείο, διεκδικώντας το μπλοκάρισμα της συμμετοχής του Αστέρα Τρίπολης στους αγώνες του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. Η απόφαση του δικαστηρίου (αν δεν αποσυρθεί η αίτηση) αναμένεται την Παρασκευή.

Λίγο αργότερα ανακοινώθηκε από την ΕΠΟ ότι η εκτελεστική γραμματεία "ομόφωνα αποφάσισε να επιβάλλει στην ΠΑΕ Ηρακλής την ποινή του υποβιβασμού στην αμέσως κατώτερη κατηγορία για την αγωνιστική περίοδο 2011-2012. Στην ίδια ως άνω ΠΑΕ δίδεται χρονικό περιθώριο έως την Παρασκευή 9/9/2011 και ώρα 11:00, να παραιτηθεί επισήμως της προσφυγής της στα πολιτικά δικαστήρια και να ενημερώσει για τούτο εγγράφως την ΕΠΟ. Σε διαφορετική περίπτωση, μετά την παρέλευση του ως άνω χρονικού ορίου, ισχύει απολύτως η ποινή του υποβιβασμού στην αμέσως κατώτερη κατηγορία για την περίοδο 2011-2012".

Στον πρωθυπουργό

Εν τω μεταξύ, σε μία προσπάθεια να ασκήσουν πίεση, οι άνθρωποι του Ηρακλή έστειλαν επιστολή στον πρωθυπουργό, ζητώντας του να παρέμβει για να αποκαταστήσει «την αδικία που υφίσταται ο σύλλογος». Οι «κυανόλευκοι» επαινούν το έργο της Πολιτείας στην πάταξη των στημένων αγώνων, όμως επιτίθενται στην ΕΠΟ, θεωρόντας ότι «ο ομοσπονδία έχει στοχοποιήσει καταφανέστατα τον Ηρακλή».

Την επιστολή υπογράφουν νυν και πρώην πρόεδροι και μέλη των ΔΣ του Ερασιτέχνη, της ΠΑΕ, της ΚΑΕ και του ΤΑΠ, οι Ολυμπιονίκες της ομάδας, οι αθλητές όλων των τμημάτων, οι σύλλογοι βετεράνων της ομάδας και οι οργανωμένοι οπαδοί.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom