Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Φοιτητές… κρατούμενοι

4 κρατούμενοι των Φυλακών Ανηλίκων Αυλώνα πέρασαν στα ΑΕΙ
«Η πέτρα, το σίδερο, το ατσάλι δεν αντέχουν. Ο άνθρωπος αντέχει» είχε γράψει ο Νίκος Καζατζάκης. Τα λόγια αυτά έρχονται σήμερα να επιβεβαιώσουν τέσσερις κρατούμενοι των Φυλακών Ανηλίκων οι οποίοι κατάφεραν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις και να πετύχουν την εισαγωγή τους σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

DSCN9685Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Διευθυντής του Γυμνασίου και του Λυκείου του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνας, Πέτρος Δαμιανός, στις Πανελλαδικές συμμετείχαν συνολικά πέντε μαθητές- κρατούμενοι. Από αυτούς οι τέσσερις εισήχθησαν σε πανεπιστήμια, γεγονός που αποτελεί τεράστια επιτυχία, αν αναλογιστεί κανείς τις συνθήκες διαβίωσης που επικρατούν σε μία φυλακή.
Ο δρόμος προς την επιτυχία μόνο εύκολος δεν ήταν για τα παιδιά αυτά αφού η σχολική χρονιά ξεκίνησε με αρκετή καθυστέρηση. Το σχολείο του ΕΚΚΝ Αυλώνα υπολειτουργούσε στις αρχές της περασμένης σχολικής χρονιάς καθώς δεν υπήρχε ο απαραίτητος αριθμός καθηγητών. Όταν διορίστηκαν καθηγητές, έπρεπε να προλάβουν να παραδώσουν την απαραίτητη διδακτέα ύλη των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων. Ωστόσο, οι μαθητές-κρατούμενοι κατάφεραν να κερδίσουν τον χρόνο και με ταχείς ρυθμούς προετοιμάστηκαν και τελικά πέτυχαν στις εξετάσεις.
fylakes_photo_3
«Ευχόμαστε σε όλους συγχαρητήρια, με την ευχή η πολιτεία να ενισχύσει την προσπάθειά τους παρέχοντας τις ειδικές άδειες που χρειάζονται προκειμένου να συνεχίσουν απρόσκοπτα τις ανώτερες σπουδές τους κάνοντας μια καινούρια αρχή στη ζωή τους και παράλληλα να γίνουν φάρος ελπίδας και έμπνευσης για τους υπόλοιπους μαθητές» αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Διευθυντής του Γυμνασίου-Λυκείου Ε.Κ.Κ.Ν.Α. Πέτρος Δαμιανός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom