Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Χάρρυ Κλυνν:"ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΗ..."

Στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργεύων για να μοιράσει και πάλι καθρεφτάκια στους ιθαγενείς

Χάρρυ Κλυνν

Στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργεύων για να μοιράσει και πάλι καθρεφτάκια στους ιθαγενείς
- Μείωση στον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης 
- Μείωση στην έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης,
- Ρύθμιση στον ΕΝΦΙΑ για τα ξενοίκιαστα ακίνητα
- Διατήρηση του ΦΠΑ στην εστίαση
- "Φρούριο" η Θεσσαλονίκη 
- Διαδηλώσεις το απόγευμα

Με πακέτο φοροελαφρύνσεων ανεβαίνει ο Αντώνης Σαμαράς στη Θεσσαλονίκη. Κατα τη διάρκεια της ομιλίας του στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει μειώσεις στους φόρους και αυξήσεις στις δοσεις για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων χρεών.

Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες θα εξαγγείλει πέντε βασικές αλλαγές:

- Μείωση στην έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης,
- Ρύθμιση για τα ξενοίκιαστα στον ΕΝΦΙΑ,
- Αύξηση των δόσεων για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων προς τα ταμεία,
- Μείωση στον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και
- Διατήρηση του ΦΠΑ στην εστίαση

Η ομιλία του πρωθυπουργού θα πραγματοποιηθεί στο Βελλίδειο, αμέσως μετά τα εγκαίνια της έκθεσης. Στη Θεσσαλονίκη τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια με περισσότερους από 4.000 αστυνομικούς να βρίσκονται στους δρόμους.

Για το απόγευμα έχουν προγραμματιστεί διαδηλώσεις από φορείς και συνδικάτα, με συγκεντρώσεις σε διάφορα σημεία της πόλης και πορείες μέχρι τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ.

"Αστακός" η Θεσσαλονίκη ενόψει...ΔΕΘ



Η 79η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης βρίσκεται προ των πυλών και οι προετοιμασίες για το σημαντικό αυτό γεγονός κινούνται με φρενήρεις ρυθμούς, λίγες ώρες πριν τα επίσημα εγκαίνια, που θα πραγματοποιήσει αύριο, Σάββατο, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

Από τη μία πλευρά, ελέγχονται οι τελευταίες "πινελιές" στα... ενδότερα της έκθεσης, ούτως ώστε να είναι όλα έτοιμα όσον αφορά στο οργανωτικό κομμάτι που αφορά στα περίπτερα και την παρουσίαση της ΔΕΘ αυτής καθ' αυτής. 

Ωστόσο οι προετοιμασίες έχουν να κάνουν και στο... εξωτερικό της έκθεσης με τα μέτρα που έχουν ληφθεί από την αστυνομία να είναι ισχυρά, με αποτέλεσμα βέβαια και την ταλαιπωρία που υφίστανται συνήθως οι Θεσσαλονικείς κάθε χρόνο κατά την διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Εκτός από τα κυκλοφοριακά μέτρα, θα υποάρχει και ισχυρότατη αστυνομική παρουσία, με 4.000 άνδρες σε ετοιμότητα σε περίπτωση που προκύψει οποιοδήποτε πρόβλημα.

"Απαγορευμένη" περίμετρος


Από σήμερα, Παρασκευή, η τροχαία έχει πάρει τα μέτρα της, για τα οχήματα που θα κινούνται στα πέριξ της έκθεσης. Ή μάλλον που... δεν θα κινούνται, αφού ήδη από τις 06:00 το πρωί της Παρασκευής απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων σε συγκεκριμένες οδούς που βρίσκονται περιμετρικά του σημείου πουα θα φιλοξενήσει την 79η ΔΕΘ.
Πηγή φωτό - Σκάϊ
Πηγή φωτό - Σκάϊ
Αυτές είναι οι Λεωφόρος Στρατού, η 3η Σεπτεμβρίου, η Αγίου ΔΗμητρίου, η Εθνικής Αμύνης, η Αγγελάκη, καθώς και όλοι οι παρακείμενοι δρόμοι.

Από αύριο, Σάββατο, ξεκινά και η απαγόρευση κυκλοφορίας από το Βελλίδειο και σε όλους τους δρόμους που οδηγούν προς το κέντρο, όπου έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις, οι οποίες όπως γίνεται συνήθως, θα "καθορίσουν" και το ποιες οδοί θα μείνουν κλειστές, ενώ οι οδηγοί θα εξυπηρετούνται από παρακαμπτήριες οδούς.

Οι κτηνοτρόφοι "εγκαινιάζουν" τις διαδηλώσεις


Την αρχή στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας θα κάνουν από το μεσημέρι της Παρασκευής οι κτηνοτρόφοι, οι οποίοι έχουν προγραμματίσει να συγκεντρωθούν στις 13:00, έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. 

Την... σκυτάλη θα πάρουν οι ένστολοι, οι οποίοι έχουν δώσει ραντεβού στις 17:00 το απόγευμα της Παρασκευής στην πλατεία Λευκού Πύργου, με κύριο αίτημα την εφαρμογή της δικαστικής απόγασης που αφορά στα μισθολογικά τους ζητήματα.

Στο σημείο θα συγκεντρωθούν αστυνομικοί, στρατιωτικοί, λιμενικοί και πυροσβέστες, οι οποίοι αναμένεται επίσης να πραγματοποιήσουν πορεία προς το Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. 

Το Σάββατο η συνέχεια στις συγκεντρώσεις


Για τις 18:00 το απόγευμα του Σαββάτου έχει προγραμματιστεί το μεγάλο κάλεσμα στο άγαλμα του Βενιζέλου από ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, Εργατικό Κέντρο, ενώ επίσης στις 18:00 στην πλατεία Αριστοτέλους θα συγκεντρωθούν τα μέλη του ΠΑΜΕ και θα πραγματοποιήσουν πορεία. 

Στην πλατεία της Καμάρας, την ίδια ώρα θα βρίσκονται τα Πρωτοβάθμια Σωματεία και οι αντιεξουσιαστές, ενώ στις 17:00 στην πλατεία Αγίας Σοφίας  θα συγκεντρωθούν και κάτοικοι της Χαλκιδικής, που είναι αντίθετοι στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές.

Η παρουσία των πολιτικών


Στην Θεσσαλονίκη βρίσκεται ήδη από σήμερα, Παρασκευή, ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, ενώ το πρωί του Σαββάτου αναμένεται να καταφθάσει και ο πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τον κ. Δένδια και τον κ. Αβραμόπουλο, ενώ στην γενέτειρά του θα βρεθεί και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος. 

Τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν στις 10:30 το πρωί του Σαββάτου από τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος την φετινή χρονιά θα κάνει την ομιλία του στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, ενώ αμέσως μετά αναμένεται να αποχωρήσει από την συμπρωτεύουσα. 

Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε πως την φετινή χρονιά, δεν θα παρευρεθεί στις εκδηλώσεις της 79ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος βρίσκεται σε Διεθνές Φόρουμ στην Βόρεια Ιταλία, απόφαση που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της εσωκομματικής μειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom