Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Ανθοπώλες: Τα "άνθη της κρίσης" και πως αντιδράμε! (βίντεο)


Ένας κλάδος που από πάντα ομορφαίνει και αρωματίζει τη ζωή μας, διέρχεται πολύ σοβαρή κρίση. Πρόκειται για τον κλάδο των ανθοπωλών που είναι από τους πρώτους που επλήγη από την κρίση.


Συναντήσαμε στα γραφεία του ΕΕΑ όπου βρισκόταν για συνεργασία πάνω σε προγράμματα, τον πρόεδρο του Συλλόγου Ανθοπωλών Καταστηματαρχών Αττικής κ. Μάριο Βαλλιάνο, την Αντιπρόεδρο κα Μαρία Δεριζιώτου και τον ΓΓ κ. Δημήτρη Παπαδάκη. Όπως επεσήμαναν στη συζήτηση που ακολούθησε, ο κάδος τους βρίσκεται σε βαθιά κρίση και αποδιοργάνωση. Τα σωματεία της Περιφέρειας δεν λειτουργούν πλέον, πολλά ανθοπωλεία έχουν κλείσει και οι φόροι σε συνδυασμό με τα μειωμένα εισοδήματα των καταναλωτών, εξανεμίζουν κάθε ελπίδα άμεσης ανάκαμψης.

Αυτά είναι τα «άνθη της κρίσης» αλλά το μεγαλύτερο αγκάθι σ αυτά τα άνθη, όπως τόνισαν και οι τρεις με μια φωνή, είναι το παραεμπόριο και το παραεπάγγελμα. Στα χρόνια της κρίσης το παραεμπόριο γιγαντώθηκε, έφτασε στο δυσθεώρητο ποσοστό του 60% του τζίρου του κλάδου και τρώει τα σωθικά του επαγγέλματος κλέβοντας τους ισχνούς τζίρους των ανθοπωλών!

Απέναντι στην κρίση και στις απειλές αφανισμού του επαγγέλματος, ο Σύλλογος έχει αναπτύξει σειρά δραστηριοτήτων, προγραμμάτων και εκδηλώσεων με στόχο να ανεβάσει το επίπεδο του ανθοπώλη, να ανεβάσει τον τζίρο, να ενημερώσει και να φέρει πιο κοντά τους καταναλωτές και τους ανθοπώλες.


Παγκόσμια «Ημέρας της φιλίας»!

Μέσα στο πρόγραμμά τους είναι να καθιερώσουν τον θεσμό της «Ημέρας της φιλίας» η οποία πουθενά δεν υπάρχει στον κόσμο! Σκοπός της η διάδοση αυτού του ιδανικού που περιέχει τα πιο σπουδαία ανθρώπινα συναισθήματα η οποία πως θα διανθιστεί; Μα φυσικά με άνθη! Η ιδέα υιοθετήθηκε από την παγκόσμια «βιομηχανία» του κλάδου και έτσι, την 1η Οκτωβρίου θα γιορτάσουμε εδώ

Δείτε τι είπαν στην κάμερα του www.eea.gr

Μάριος Βαλλιάνος: Αντιδρώντας στην κρίση, μεταξύ άλλων θα καθιερώσουμε τον θεσμό της «Ημέρας της Φιλίας»!


Δημήτρης Παπαδάκης: Ο Ανθοπώλης στενάζει αλλά ο Σύλλογος δεν το βάζει κάτω!


http://www.eea.gr/gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom