Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Στραβοπάτημα της Εθνικής στο Καραϊσκάκη,ήττα 0-1 από τη Ρουμανία

Για πρώτη φορά ποδοσφαιριστής της Β' Εθνικής αγωνίστηκε σε επίσημο παιχνίδι της γαλανόλευκης,πρόκειται για τον 23χρονο Πέτρο Μάνταλο που αγωνίζεται στην ΑΕΚ

Με το δεξί στα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί σε δύο χρόνια στην Γαλλία ήθελε να μπει η Εθνική μας ομάδα του ποδοσφαίρου απόψε στο άδειο, λόγω τιμωρίας “Γ. Καραϊσκάκης”,με αντίπαλο τη Ρουμανία που έψαχνε εκδίκηση για τον αποκλεισμό της από το Μουντιάλ.

Οι Ρουμάνοι όμως δεν μας έκαναν το χατήρι... πήραν την εκδίκησή τους με 0-1 και μας πίκραναν κι αυτοί με τη σειρά τους σήμερα,μετά τους Σέρβους στο Μπάσκετ.

Ασχημο ντεμπούτο για τον Ιταλό ομοσπονδιακό τεχνικό Κλαούντιο Ρανιέρι,αλλά και για τον Πέτρο Μάνταλο που έπεσε με το καλησπέρα στα.. βαθιά!
Πολύ άσχημα ξεκίνησε για την Εθνική μας το ματς,αφού μόλις στο 9' ο Χολέμπας παραχώρησε πέναλτι και ο Ρουμάνος Μάρικα που το εκτέλεσε ευστόχησε γράφοντας το 0-1.

Η ψυχρολουσία στο έτσι κι αλλιώς ψυχρό Καραϊσκάκη μούδιασε τους διεθνείς μας,ενώ οι Ρουμάνοι από την άλλη έδειχναν δυνατοί και πίστευαν ότι μπορούσαν να διατηρήσουν το προβάδισμα....

Πρώτη καλή φάση για την Εθνική μας στο 18' με τον Σαλπιγγίδη,που αν τροφοδοτούσε το Σάμαρη ίσως ήταν καλύτερα

Χωρίς ρυθμό το παιχνίδι,χωρίς φάσεις,νωχελικά μακριά από την περιοχή των Ρουμάνων και ήδη από το 25' δύο κίτρινες κάρτες σε Χολέμπας και Μανωλά!

Στο 37' οι Ρουμάνοι απείλησαν με δεύτερο γκολ,όταν σε σουτ του Μαξίμ η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.

Τίποτα το ιδιαίτερο μέχρι τέλους του ημιχρόνου εκτός από ένα φάουλ του Σάμαρη,που απέκρουσε εύκολα ο Ρουμάνος τερματοφύλακας και ακριβώς στο 45' μια  κεφαλιά του Γκριγκόρε μετά από κόρνερ που απέκρουσε ο Καρνέζης.


Εναρξη δευτέρου ημιχρόνου με τον Διαμαντάκο στη θέση του Σαμαρά.

Στο 53' ο Μάρικα είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Σάμαρη και οι Ρουμάνοι έμειναν με 10 παίκτες.

Στο 62' μια καλή στιγμή για την Εθνική με το σουτ του Διαμαντάκου να φεύγει λίγο δίπλα από τα δοκάρια και πάλι στο 65' κεραυνός του Σάμαρη από το ύψος της περιοχής έφυγε άουτ.

Μια κεφαλιά του Κονέ σε σέντρα του Τοροσίδη στο 77' μπλόκαρε ο Ταταρουσάνου.

Μετά το 80' οι τραυματισμοί των Ρουμάνων έδιναν κι έπαιρναν με στόχο τη διατήρηση του 0-1.

Κι όμως στο 88' κοντινό σουτ του Τοροσίδη μετά από εκτέλεση φάουλ του Κονέ βρήκε το δοκάρι των Ρουμάνων.

Στα 4 λεπτά των καθυστερήσεων σουτ του Χριστοδουλόπουλου και του Κονέ έφυγαν άουτ...

Παρά την αριθμητική υπεροχή της και το συνεχές πρεσάρισμα η Εθνική μας δεν μπορούσε να βρει το δρόμο για τα δίχτυα των Ρουμάνων,οι οποίοι όταν έβρισκαν ευκαιρία δεν δίσταζαν να βγουν στην αντεπίθεση.

Ανορθόδοξο προπολεμικό παίξιμο,πασίτσες έξω από την περιοχή και γεμίσματα με καμινάδες,βεβιασμένα σουτ πάνω στους αντιπάλους,ούτε μία κάθετη μπαλιά,ούτε φαντασία... τίποτα,αμέτρητα φάουλ και κόρνερ πέρασαν ανεκμετάλλευτα,σκέτη απογοήτευση!
Δυστυχώς αυτή η Εθνική δεν έπεισε...

Ελλάδα: Καρνέζης, Μανωλάς, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Χολέμπας, Μάνταλος(65' Κονέ), Σάμαρης(65' Χριστοδουλόπουλος), Ταχτσίδης, Μήτρογλου, Σαμαράς, Σαλπιγγίδης.

Ρουμανία: Ταταρουσάνου, Ρατς, Τάμας, Κίρικες, Γκριγκόρε, Χόμπαν, Κίπτσιου(90' Τόρζε), Πίντιλιι, Μαξίμ(68' Ενάκε), Μαρικά, Στάνκου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom