Παρασκευή 11 Αυγούστου 2023

Νέα Φιλαδέλφεια: Πέντε είναι οι βασικοί ύποπτοι για την δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή


Οι έρευνες για τον δολοφόνο του Μιχάλη Κατσουρή έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια συνεχίζονται και οι Αρχές έχουν καταλήξει σε πέντε άτομα.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ οι βασικοί ύποπτοι είναι ένας Κροάτης, ένας ένας Αλβανός και τρεις Έλληνες. Οι δυο αλλοδαποί κατά τη σύλληψή τους είχαν πάνω τους αναδιπλούμενους σουγιάδες με αίμα και αμέσως διαχωρίστηκαν από τους υπόλοιπους συλληφθέντες στη Νέα Φιλαδέλφεια, ως ύποπτοι για τον φόνο.

Από τους Έλληνες οι δυο είναι οργανωμένοι οπαδοί ελληνικής ομάδας και έχουν βαρύ ποινικό μητρώο. Μάλιστα ο πρώτος είναι 27χρονών και έχει συλληφθεί άλλες 4 φορές:

-Στις15/3/2018: συνελήφθη μαζί με άλλα 10-15 άτομα για επίθεση με λοστούς σε κατάστημα στα Πετράλωνα
-Στις20/2/2019: λήστεψε με μαχαίρι διερχόμενο στο Ίλιον
-Στις 7/4/2019: συνελήφθη με μαχαίρι στην Πετρούπολη
-Στις 6/11/2021: σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος του για εμπρησμό, έκρηξη, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και ληστεία.

Συνελήφθη και προφυλακίστηκε, αλλά αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Ακόμη το όνομά του εμφανίζεται και πάλι σε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, με αρχηγό γυναίκα, η οποία οργάνωνε επιδρομές, κλοπές και επιθέσεις σε συνδέσμους. Όμως αφέθηκε ελεύθερος μέχρι τη δίκη, η οποία αναβλήθηκε πριν λίγους μήνες.

Το κατάστημά του βρίσκεται πίσω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού στη λεωφόρο Αλεξάνδρας ενώ το μεσημέρι της Πέμπτης έγινε στόχος από περίπου δέκα άτομα που επέβαιναν χωρίς διακριτικά σε μηχανάκια.

Ο δεύτερος βασικός ύποπτος σύμφωνα πάντα με την ΕΡΤ είναι επίσης Έλληνας, 27 ετών και είχε συλληφθεί το Φεβρουάριο του 2022 για συμμετοχή σε επεισόδια αθλητικής βίας.

Ο τρίτος Έλληνας βασικός ύποπτος, αναζητείται όμως έχει ταυτοποιηθεί από αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου και έλεγε πως έδωσε το παρών στη Νέα Φιλαδέλφεια αλλά και στη συμπλοκή.

Την Παρασκευή ξεκινούν οι απολογίες των συλληφθέντων

Στη ΓΑΔΑ παραμένουν οι 104 από τους 105 συλληφθέντες για τα επεισόδια το βράδυ της περασμένης Δευτέρας έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 29χρονου φιλάθλου των κιτρινόμαυρων, Μιχάλη Κατσουρή.

Οι συλληφθέντες παραμένουν στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών, την ώρα που οι Αρχές, εξετάζοντας τα κινητά τους αλλά και βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας, προσπαθούν να ταυτοποιήσουν τον δολοφόνο του 29χρονου.

Κρίσιμο ρόλο θα παίξει το DNA που έχει ληφθεί από τους κατηγορούμενους, καθώς στη σορό του Μιχάλη Κατσουρή βρέθηκε γενετικό υλικό του δράστη.
Οι 105 θα ξεκινήσουν σταδιακά από αύριο να οδηγούνται στους ανακριτές που έχουν αναλάβει την υπόθεση.

Ο υπεύθυνος ασφαλείας της ΑΕΚ είχε ενημερώσει από τις 21:13 τον επικεφαλής της ΓΑΔΑ

Ακόμη ένα στοιχείο που δείχνει τις τεράστιες παραλείψεις των αρχών, το μοιραίο βράδυ της Δευτέρας (07/08) αποκαλύπτει ο ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο υπεύθυνος ασφαλείας της ΑΕΚ είχε ενημερώσει από νωρίς τον επικεφαλής της ΓΑΔΑ για την επερχόμενη παρουσία Κροατών οπαδών στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Συγκεκριμένα, ο εν λόγω υπεύθυνος, που είναι υποστράτηγος της ΕΛΑΣ εν αποστρατεία, επικοινώνησε στις 21:13 με τον επικεφαλής της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής και τον πληροφόρησε πως οι Κροάτες προσέγγιζαν την περιοχή.

Ένα λεπτό νωρίτερα, είχε ενημερώσει και τον υπεύθυνο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας σε αθλητικούς χώρους, ο οποίος βρισκόταν έξω από την OPAP Arena.

Μέσα στα επόμενα λεπτά, η αποστολή της Ντινάμο Ζάγκρεμπ αποχώρησε μετά την προπόνηση που έκανε στο γήπεδο για το ξενοδοχείο, υπό τη συνοδεία διμοιρίας της ΥΜΕΤ.

https://www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom