Δευτέρα 21 Αυγούστου 2023

Θεσ/κη: Τούρκος οδηγός έσπασε την μπάρα των διοδίων με 192 χλμ και χτύπησε πυροσβέστες που έσπευσαν να τον βοηθήσουν

Καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τριών ετών και δέκα μηνών

Σε ποινή φυλάκισης τριών ετών και δέκα μηνών καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ο 31χρονος Τούρκος που έσπασε τη μπάρα των διοδίων Λαγκαδά, καθώς έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα και στη συνέχεια επιτέθηκε στους δύο πυροσβέστες που έσπευσαν να τον βοηθήσουν.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για επικίνδυνη οδήγηση, βία κατά υπαλλήλων, σωματική βλάβη κατά συρροή και διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας. 

Παρότι το δικαστήριο αποφάσισε η ποινή του να μην ανασταλεί, η έφεση που άσκησε έχει αναστέλλουσα δύναμη και έτσι θα αφεθεί ελεύθερος μέχρι τη δίκη σε δεύτερο βαθμό.

Όπως έγραψε η Voria.gr, το όχημα που οδηγούσε ο 31χρονος το πρωί του Σαββάτου για να μεταβεί στην Αυστρία, όπου και διαμένει, ανέπτυξε ταχύτητα που άγγιξε τα 192 χιλιόμετρα ανά ώρα, σπάζοντας τη μπάρα των διοδίων. 

Το όχημά του ανατράπηκε και μάλιστα η μηχανή εκτοξεύτηκε στα 50 μέτρα, προκαλώντας φωτιά σε ξερά χόρτα. Πυροσβέστες έσπευσαν για τον βοηθήσουν και τον βρήκαν να προσεύχεται σε χαλάκι ειδικό για αυτόν τον σκοπό. 

Ωστόσο ο κατηγορούμενος τους επιτέθηκε, καθώς, όπως είπε στους αστυνομικούς αργότερα, οι πυροσβέστες πάτησαν πάνω σε αυτό, γεγονός που θεώρησε ασέβεια.

Οι δύο πυροσβέστες που κλήθηκαν να καταθέσουν ως μάρτυρες τόνισαν ότι, βλέποντάς τον σε κατάσταση προσευχής, περίμεναν μέχρι να τελειώσει και δεν τον ενόχλησαν.

«Δεν πατήσαμε στο στρωμένο χαλάκι και, αφού διαπιστώσαμε πως είναι καλά, περιμέναμε να τελειώσει την προσευχή του. Ξαφνικά ο συνάδελφός μου δέχθηκε σωρεία χτυπημάτων και στη συνέχεια χτύπησε κι εμένα. Έδειξε με το δάχτυλο ψηλά και είπε "Αλλάχ Ακμπάρ"», κατέθεσε ο ένας πυροσβέστης.

«Ήταν γονατιστός με κλειστά μάτια και δεν τον ενοχλήσαμε καθόλου. Τον πλησίασα μόνο για να δω αν είναι καλά γιατί είχε χτυπήσει. Αιφνιδιάστηκα όταν μας επιτέθηκε», κατέθεσε ο δεύτερος.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως δεν είδε τη μπάρα των διοδίων όταν οδηγούσε και ότι στη συνέχεια δεν επιτέθηκε ο ίδιος στους πυροσβέστες αλλά πως τον χτύπησαν αυτοί πρώτοι.

Μόλις άκουσε το ύψος της ποινής διαμαρτυρήθηκε και σημείωσε πως «τρία χρόνια είναι πάρα πολλά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom