Πέμπτη 17 Αυγούστου 2023

Βούλιαξε το Μπαμπαλιό στο 11ο Συναπάντημα Μπαμπαλιωτών τον Δεκαπενταύγουστο (φωτο & βίντεο)


Ανήμερα της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στις 15 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκε και φέτος το καθιερωμένο πλέον ετήσιο Συναπάντημα των Μπαμπαλιωτών, το 11ο στη σειρά, με μεγάλη επιτυχία.

Μπορεί με τα χρόνια και τις οικονομικές συγκυρίες στο Μπαμπαλιό να έμειναν περίπου 150 άνθρωποι. Ομως στη μεγάλη γιορτή της Παναγίας τον Δεκαπενταύγουστο, το Πάσχα του καλοκαιριού, γίνεται το μεγάλο συναπάντημα, το χωριό πλημμυρίζει ξανά από τους απανταχού πόντιους και τους φίλους των.

Στο πανέμορφο προσφυγικό χωριό του Βάλτου Αιτ/νίας στο Μπαμπαλιό, αντάμωσαν και γλέντησαν σε ποντιακούς ρυθμούς οι Μπαμπαλιώτες.Εκαντοντάδες άνθρωποι από κάθε γωνιά της Ελλάδας, κάθε ηλικίας βρέθηκαν στον τόπο που γεννήθηκαν οι ίδιοι και έζησαν οι πρόσφυγες από τον Πόντο προγονοί τους, εκεί που χτυπά η καρδιά τους.

Σκοπός της εκδήλωσης αυτής είναι η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που έχουν κοινές ρίζες, παράδοση και πολιτισμό.Μέσα από το πανηγύρι, το γλέντι και το χορό, τιμούν τον τόπο καταγωγής τους, θυμούνται οι παλιοί και γαλουχούνται οι νέοι στην ιστορία, τα ήθη και τα έθιμα του Ποντιακού Ελληνισμού.

Στην πλατεία του χωριού ο Θεοφάνης Κοντοχρήστος, πρόεδρος του συλλόγου Ποντίων Μπαμπαλιού “Αξέχαστες Πατρίδες”,  καλωσόρισε και ευχαρίστησε όλους όσους έδωσαν και φέτος το βροντερό παρών.

Στο συναπάντημα αυτό όλα τα φαγητά και τα ποτά που προσφέρονται στον κόσμο, είναι απολύτως δωρεάν καθώς όλα τα έξοδα προέρχονται από ευγενικές χορηγίες των χωριανών και των φίλων του χωριού.

Στο τρικούβερτο γλέντι που ακολούθησε συνετέλεσαν τα μέγιστα οι παραπάνω εικονονιζόμενοι μουσικοί, ενώ τιμήθηκε ο λαογράφος και χοροδιδάσκαλος Γιάννης Κάτσιος.

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσους προσέφεραν εθελοντική εργασία και μόχθησαν για να φέρουν εις πέρας με άριστα αποτελέσματα και το φετινό συναπάντημα, όπως ανέφερε και ο Πρόεδρος του συλλόγου Ποντίων Μπαμπαλιού “Αξέχαστες Πατρίδες”.

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν επίσης στον Πρόεδρο και στο Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου Ποντίων Μπαμπαλιού “Αξέχαστες Πατρίδες”, που είχαν την επιμέλεια και την ευθύνη της επιτυχημένης διοργάνωσης.

Στο τέλος του 11ου Συναπαντήματος των Μπαμπαλιωτών έμειναν όλοι ευχαριστημένοι και με λαχτάρα θα περιμένουν το επόμενο συναπάντημα!

Δείτε βίντεο και φωτο 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom