Τρίτη 4 Ιουλίου 2023

Στοιβαγμένοι σε δωμάτια μια… σταλιά: Μούχλα, υγρασία και άθλιες συνθήκες διαμονής - Τι καταγγέλλουν εργαζόμενοι στον τουρισμό


Εικόνες που δεν τις χωρά ανθρώπινος νους αντικρίζουν οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε σεζόν. Όπως φαίνεται στα βίντεο που δημοσιεύει το enikos.gr, οι εργαζόμενοι καλούνται να μείνουν σε σπίτια, τα οποία είναι σε τραγική κατάσταση.

Οι εικόνες είναι ενδεικτικές.

του Μίλτου Σακελλάρη

Οι ίδιοι έχουν καταγγείλει πολλές φορές τις άθλιες συνθήκες διαμονής, καθώς στοιβάζονται πολλά άτομα σε ένα δωμάτιο. Το αποτέλεσμα; Η καθημερινότητά τους είναι δυσβάσταχτη…

Είναι χαρακτηριστικό πως σε ορισμένα από τα δωμάτια τα οποία τους παραχωρούν οι εργοδότες για να ταξιδέψουν και να δουλέψουν σε κάποιο νησί, έχουν εντοπίσει ακόμη και… μούχλα και υγρασία μέσα στις ντουλάπες. Σε ένα από τα δωμάτια δεν υπάρχει ούτε παράθυρο!

Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που οι εργαζόμενοι εντοπίζουν ακόμη και κατσαρίδες.

«Πολλοί εργαζόμενοι σε ένα δωμάτιο. Με το ζόρι χωράνε οι βαλίτσες μας. Οι συνθήκες για τους περισσότερους από εμάς είναι άθλιες. Αλλά οι περισσότεροι έχουμε ανάγκη τα χρήματα», είπε ένας εργαζόμενους, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

«Καταλαβαίνετε πόσο δύσκολο είναι για εμάς που αρκετές φορές καλούμαστε να δουλέψουμε ακόμη και 12 ή 14 ώρες την ημέρα για ένα μεροκάματο. Δεν μπορούμε να μένουμε υπό αυτές τις συνθήκες αλλά αναγκαζόμαστε. Δεν υπάρχει άλλη λύση ή επιλογή, καθώς όλοι έχουμε ανάγκη αυτή την δουλειά», συνέχισε ο ίδιος στις δηλώσεις του στο enikos.gr.

https://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom