Σάββατο 24 Ιουνίου 2023

Εμφύλιος Wagner - Πούτιν: Φτάνουν στο Ροστόφ οι πιστοί του Καντίροφ, θα βρεθούν αντιμέτωποι με τους άντρες του Πριγκόζιν


Με κομμένη την ανάσα ο κόσμος παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Ρωσία – και στην Ουκρανία – μετά την ένοπλη ανταρσία της Wagner. Το μεσημέρι του Σαββάτου (24.6.2023) έγινε γνωστό πως ο Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε νόμο για φυλάκιση σε όποιον παραβιάζει τον στρατιωτικό νόμο.

Νωρίτερα, η ναυσιπλοΐα στον ποταμό Μόσχοβα, που διασχίζει την πρωτεύουσα της Ρωσίας, ανεστάλη προσωρινά σήμερα εν  μέσω της ένοπλης ανταρσίας από την Wagner.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήδη άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους βίντεο με τον περίγυρο της Μόσχας να είναι στρατοκρατούμενος, ενώ ισχυρές δυνάμεις υπάρχουν και στο Κρεμλίνο.

 2 hours ago
Πεσκόφ: Ο Πούτιν παραμένει στο Κρεμλίνο - Όργιο φημών ότι είχε εγκαταλείψει τη Μόσχα

Ο Πούτιν εργάζεται στο Κρεμλίνο, δήλωσε ο εκπρόσωπός του Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

«Ο πρόεδρος εργάζεται στο Κρεμλίνο», διαβεβαίωσε ο Πεσκόφ, διαψεύδοντας φήμες που διακινούνται σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ο Ρώσος πρόεδρος έφυγε από τη Μόσχα λόγω της ανταρσίας της Wagner.

Δίκτυα ενημέρωσης όπως το Visegrad 24 είχαν μεταδώσει πως το αεροσκάφος του Πούτιν είχε απογειωθεί από τη Μόσχα με κατεύθυνση την Αγία Πετρούπολη.


Ο Πούτιν σε διάγγελμά του νωρίτερα σήμερα τόνισε πως οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας του μάχονται για τη ζωή και την ασφάλεια του ρωσικού λαού.
Updated: an hour ago
  •  
    5
  • Share
4 minutes ago
Στα «χαρακώματα» η Ρωσία – Οι ραγδαίες εξελίξεις και το χρονικό της ανταρσίας

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη Ρωσία μετά την ανταρσία των μισθοφόρων της Wagner και τον ανοιχτό πόλεμο που έχει ξεσπάσει από το βράδυ της Παρασκευή με τη ρωσική στρατιωτική και πολιτική ηγεσία.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ορκίστηκε να συντρίψει μια ένοπλη ανταρσία, αφού ο αρχηγός της Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν μπήκε στη Ρωσία μαζί με τα στρατεύματά του με σκοπό να ανατρέψει τη στρατιωτική ιεραρχία, δηλώνοντας «έτοιμος να πεθάνει» μαζί με τους 25.000 άνδρες του για να «απελευθερώσει τον ρωσικό λαό».

Ακολουθεί ένα σύντομο χρονικό των γεγονότων όπως αυτά έχουν γίνει ως τώρα ενώ οι εξελίξεις τρέχουν ραγδαία.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Updated: 4 minutes ago
  •  
    0
  • Share
6 minutes ago
Η Wagner στοχεύει τα πυρηνικά όπλα του Βορονέζ;

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γίνονται αναφορές για επέλαση της Wagner προς εγκαταστάσεις με πυρηνικά όπλα.

Ειδικότερα, ουκρανικά μέσα αναφέρουν πως στα περίχωρα του Μπορισογκλέμπσκ, στην περιοχή Βορονέζ υπάρχει μια αποθήκη με πυρηνικά όπλα του ρωσικού στρατού και ήδη οι μισθοφόροι της Wagner κατευθύνονται προς τα εκεί.



  •  
    0
  • Share
13 minutes ago
Ιράν: Εσωτερικό ζήτημα της Ρωσίας

Το Ιράν υποστηρίζει την τήρηση των νόμου και της τάξης στη Ρωσική Ομοσπονδία και θεωρεί ότι τα τελευταία γεγονότα αποτελούν εσωτερικό ζήτημα της Ρωσίας.

Τα ιρανικά κρατικά ΜΜΕ μετέδωσαν την παραπάνω δήλωση, επικαλούμενα τον εκπρόσωπο του υπουργείου των Εξωτερικών Νασέρ Καναανί.

  •  
    0
  • Share
19 minutes ago
Ταραχές στους δρόμους του Ροστόφ

Σύμφωνα με το Visegrad24, στους δρόμους του Ροστόφ ξεσπούν από το πρωί ταραχές ανάμεσα σε υποστηρικτές και μισθοφόρους της Wagner και σε υποστηρικτές του Πούτιν.



  •  
    0
  • Share
30 minutes ago
Μπλίνκεν: Οι ΗΠΑ θα μείνουν συντονισμένες με τους συμμάχους τους

O Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν ανέφερε σήμερα ότι μίλησε με τους υπουργούς των Εξωτερικών της G7 και τον ύπατο απεσταλμένο της ΕΕ για ζητήματα Εξωτερικής Πολιτικής Ζοζέπ Μπορέλ, αφού μισθοφόροι της Βάγκνερ πήραν τον έλεγχο μερικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων στη Νότια Ρωσία.

«Οι ΗΠΑ θα μείνουν συντονισμένες με τους συμμάχους τους, καθώς η κατάσταση εξακολουθεί να εξελίσσεται», έγραψε ο Μπλίνκεν στο Twitter.


  •  
    0
  • Share
an hour ago
Ο Πούτιν υπέγραψε στρατιωτικό νόμο

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε σήμερα νόμο που επιτρέπει την φυλάκιση για 30 ημέρες όσων παραβιάζουν τον στρατιωτικό νόμο σε μέρη όπου αυτός έχει επιβληθεί, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

  •  
    3
  • Share
an hour ago
Δυνάμεις της Wagner από την Αφρική και τη Συρία εγκαταλείπουν τις αποστολές τους

Εδώ και αρκετή ώρα κυκλοφορούν φήμες ότι οι μισθοφόροι της Wagner που βρίσκονταν στην Αφρική και τη Συρία εγκαταλείπουν τις αποστολές της για να ενωθούν με τις δυνάμεις που αντιμάχονται τον Πούτιν.


  •  
    0
  • Share
an hour ago
Ο Καντίροφ στέλνει τους άνδρες του σε «περιοχές έντασης» στη Ρωσία

Ο ηγέτης της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ και ένας από τους στενότερους συμμάχους του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, ανακοίνωσε ότι στέλνει τους άνδρες του σε «περιοχές έντασης», καθώς η Ρωσία αντιμετωπίζει ένοπλη ανταρσία από την οργάνωση Wagner, κυρίως στο Ροστόφ, στην νότια Ρωσία.

«Οι μαχητές του υπουργείου Άμυνας και της Εθνικής Φρουράς της Τσετσενίας έχουν ήδη μεταβεί στις περιοχές έντασης. Θα κάνουμε τα πάντα για να διατηρήσουμε την ενότητα της Ρωσίας και να προστατεύσουμε το κράτος», δήλωσε στο Telegram ο Καντίροφ.

Οι μαχητές του Καντίροφ είχαν πολύ ενεργή συμμετοχή στην ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

  •  
    0
  • Share
an hour ago
Πριγκόζιν: Για τη μισθοδοσία της Βάγκνερ προορίζονταν τα χρήματα που εντοπίστηκαν στη Αγία Πετρούπολη

Ο υπεύθυνος της Βάγκνερ, Γεβγκένι Πριγκόζιν δήλωσε ότι τα κουτιά με ρευστό χρήμα που εντοπίστηκαν σε οχήματα κοντά στο γραφείο του στην Αγία Πετρούπολη από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες (FSB) προορίζονταν για την κάλυψη της μισθοδοσίας, αλλά και άλλα έξοδα των μαχητών της αναφερόμενης εταιρίας μισθοφόρων.

Μη επιβεβαιωμένες αναφορές ρωσικών ΜΜΕ έκαναν λόγο για ποσό 4 δισεκατομμυρίων ρουβλίων (47 εκατομμυρίων δολαρίων) που εντοπίστηκαν μέσα σε χάρτινες κούτες.

  •  
    1
  • Share
an hour ago
Ο αριθμός των μισθοφόρων του Πριγκόζιν και το οπλοστάσιο

Η ομάδα Wagner του Γεβγκένι Πριγκόζιν που επαναστάτησε ενάντια στη Ρωσία είναι μια καλοκουρδισμένη και ισχυρή πολεμική μηχανή με μεγάλο αριθμό ανδρών, ενώ είναι εξοπλισμένη ακόμα και με μαχητικά αεροσκάφη, άρματα μάχης, αλλά και πυραύλους μικρού βεληνεκούς.

Η Daily Mail έκανε μια καταγραφή του αριθμού των μισθοφόρων στρατιωτών που διαθέτει η ομάδα Wagner του Γεβγκένι Πριγκόζιν και τα νούμερα είναι εντυπωσιακά.

Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι το οπλοστάσιο που διαθέτεικαι όλα αυτά δείχνουν ότι η Ρωσία δεν έχει και τόσο εύκολο έργο απέναντί τους και οι μάχες που ξεκίνησαν θα είναι σφοδρές.

  •  
    0
  • Share

 Add 24liveblog to your site

Ο δήμαρχος της Μόσχας, ο Σεργκέι Σομπιάνιν τόνισε σε ξεχωριστή του ανακοίνωση ότι δεν έχουν τεθεί περιορισμοί για τις μετακινήσεις αυτοκινήτων και φορτηγών που εισέρχονται και εξέρχονται από την ρωσική πρωτεύουσα, σημειώνοντας ωστόσο ότι οι έλεγχοι ασφαλείας έχουν ενισχυθεί.

Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος του Βλαντιμίρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε πως ο Πούτιν παραμένει και εργάζεται στο Κρεμλίνο, διαψεύδοντας τις φήμες ότι ο Ρώσος πρόεδρος έχει εγκαταλείψει τη Μόσχα. 

Το μεσημέρι του Σαββάτου ο Πούτιν υπέγραψε νόμο που επιτρέπει την φυλάκιση για 30 ημέρες όσων παραβιάζουν τον στρατιωτικό νόμο σε μέρη όπου αυτός έχει επιβληθεί, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Ο ηγέτης της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ και ένας από τους στενότερους συμμάχους του Πούτιν, ανακοίνωσε ότι στέλνει τους άνδρες του σε «περιοχές έντασης», καθώς η Ρωσία αντιμετωπίζει ένοπλη ανταρσία από την οργάνωση Wagner, κυρίως στο Ροστόφ, στην νότια Ρωσία.

Νωρίτερα μαχητές που φέρονται να ανήκουν στη Wagner δήλωναν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως μετά την κατάληψη του Ροστόφ και μέρους της Βορονέζ, επόμενος στόχος είναι η Μόσχα.

 Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στην Κόκκινη Πλατεία:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom