Πέμπτη 13 Απριλίου 2023

Πληθαίνουν οι καταγγελίες για ψεύτικες γυμνές φωτογραφίες γυναικών στα social media (βίντεο)


Πληθαίνουν οι καταγγελίες για γυναίκες που έχουν πέσει θύματα αγνώστων στα μέσα κοινωνική δικτύωσης, οι οποίοι παίρνουν τις φωτογραφίες τους, τις επεξεργάζονται ψηφιακά, τις εμφανίζουν γυμνές και τις μοιράζουν σε φόρουμ.

«Κάποιοι πήραν μία φωτογραφία μου από το προφίλ μου στο Instagram, την επεξεργάστηκαν με photoshop, αφαίρεσαν τον μαγιό που φορούσα και την διακίνησαν σε μία ιδιωτική ομάδα με 12.000 μέλη» ανέφερε σε βίντεό της στο TikTok η Ελένη, που έπεσε θύμα εκμετάλλευσης των επιτήδειων.

Από αυτήν την μαρτυρία της Ελένης ξεκίνησε να ξετυλίγεται και το κουβάρι των αποκαλύψεων για τα ιδιωτικά γκρουπ στα social media όπου άνδρες ανταλλάζουν ψεύτικες και παράνομες γυμνές φωτογραφίες γυναικών.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η Ελένη εξέφρασε τον θυμό της για το πρόσωπο που προχώρησε σε αυτήν την αποτρόπαια ενέργεια. «Εγώ από γνωστό γνωστού το ανακάλυψα, όπου κάποιος με αναγνώρισε. Δεν μπορώ να φανταστώ ποιος μπορεί να το έκανε, όχι. Το μόνο που κάνουν είναι να υποβιβάζουν το γυναικείο φύλο σε αυτές τις ομάδες. Θύμωσα να πω την αλήθεια. Ήθελα πάρα πολύ να μάθω ποιος είναι αυτός που το έκανε αυτό και στοχοποιεί εμένα, στοχοποιεί και άλλες κοπέλες» δήλωσε.

«Μπήκα στη διαδικασία απευθείας να το δημοσιοποιήσω για να μαθευτεί ότι αυτό μπορεί να γίνει και δεν είναι κάτι εξωπραγματικό. Αφού ανέβασα το βίντεο επικοινώνησαν μαζί μου αρκετές κοπέλες και μου είπαν ότι του έχει συμβεί το ίδιο πράγμα» συμπλήρωσε.

Διάλογοι-σοκ στα επίμαχα γκρουπ

Οι διάλογοι ανάμεσα στα μέλη των συγκεκριμένων γκρουπ προκαλούν σοκ.

  • Ψήνεται κανείς να μιλήσουμε για την μικρή μου αδερφή;
  • Πόσο είναι;
  • 20
  • Για στείλε να δούμε ή αν θες προσωπικό

Ανάμεσα στα 15.000 μέλη της ομάδας με την ονομασία “Τα κορίτσια της διπλανής πόρτας” υπάρχουν και εκείνοι που δεν διστάζουν να ζητήσουν χρήματα ώστε να λάβουν κάποια επεξεργασμένη φωτογραφία ενώ οι επιλογές χωρίζονται αναλόγως τις περιοχές.

Σε άλλο διάλογο αναφέρεται:

  • Από Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική έχετε σπάνιο και ακυκλοφόρητο υλικό;
  • Πληρώνω και θέλω βίντεο από την Α… αν έχει κάποιος
  • Μην ανησυχείτε για τίποτα, όλοι ενωμένοι ποτέ νικημένοι

Υπάρχουν πάνω από 20 υπό-ομάδες για διάφορες πόλεις της Ελλάδας όπως και ομάδα για την Κύπρο, στις οποίες οι χρήστες δίνουν το ονοματεπώνυμο της κοπέλας που αναζητούν, όπως και το σύνδεσμο της στα social media και στη συνέχεια περιμένουν κάποιον άλλον χρήστη να ανταποκριθεί, ο οποίος θα επεξεργαστεί και θα διαθέσει το υλικό. Αυτή είναι μία από τις περιγραφές.

«Μην ξεχνάτε ότι για την είσοδο στην καλύτερη ομαδική της Ελλάδας μπορεί να στείλετε υλικό από πρώην σας και σας εγγυόμαστε 100% εχεμύθεια. Αν το επιθυμείτε δεν θα ανέβει πουθενά το σετ απλώς θα είναι το εισιτήριό σας για την είσοδό σας στην μεγαλύτερη πριβέ της Ελλάδας» είναι μία από τις περιγραφές που υπάρχει στα συγκεκριμένα γκρουπ.

Στα social media οι χρήστες τις τελευταίες ώρες ζητούν από τα θύματα να προβούν στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ώστε να καταγγείλουν τα συγκεκριμένα ιδιωτικά γκρουπ. Μέχρι στιγμής ερευνώνται 15 καταγγελίες, οι οποίες όμως σύμφωνα με πληροφορίες δεν προκύπτουν από θύματα αλλά από χρήστες των social media.

https://www.ant1news.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom