Τρίτη 25 Απριλίου 2023

Απόφαση σκάνδαλο: Η Μενδώνη θέλει να ελέγχει το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και μετά τις εκλογές


Η υπουργός πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ανανέωσε τη θητεία του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου η οποία λήγει στις 21 Μαϊου, την ημέρα των εκλογών.

«Είναι προφανείς οι λόγοι, η υπουργός θέλει να συνεχίσει να ελέγχει το ΚΑΣ στην περίπτωση που έχουμε υπηρεσιακή κυβέρνηση» λέει στο tvxs η Δ. Κουτσούμπα, πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων.

Η πρόεδρος προσθέτει πως στις προθέσεις της υπουργού είναι «Να παραμείνει η υπάκουη σύνθεση του ΚΑΣ, που είναι η ίδια που συναίνεσε στην καταστροφή των αρχαιοτήτων του Σταθμού Βενιζέλου, που είπε ναι στις ανεμογεννήτριες στην Κοιλάδα των Μουσών, που συναίνεσε στην καταστροφή νεολιθικού μνημείου στο Γυαλί Νισύρου και πολλά άλλα ατοπήματα.

Το σωστό θα ήταν η σύνθεση του ΚΑΣ, που δυστυχώς επί υπουργίας Λ. Μενδώνη δεν έγινε με επιστημονικά αλλά με κομματικά κριτήρια, να λήξει τον Μάιο και όποιος είναι τότε Υπουργός, να την ανανεώσει ή να την αλλάξει.

«Όμως, η Υπουργός ανανεώνει τη θητεία των εκλεκτών της για τρία χρόνια, για να μπορεί σε περίπτωση υπηρεσιακής κυβέρνησης να περνάνε τα θέματα που θέλει, με τα τηλέφωνα στα μέλη του ΚΑΣ που της χρωστάνε.

Ας μην ξεχνάμε ότι, για παράδειγμα, η κ. Πούλου και ο κ. Πανέτσος, που είναι τακτικά μέλη αυτού του ΚΑΣ ανταμείφθηκαν -για την άψογη συνεργασία τους με την Υπουργό στην καταστροφή μνημείων- και με τον διορισμό τους σε ΔΣ Μουσείων.

Ο κ. Πανέτσος, μάλιστα σε έμμισθη θέση Προέδρου στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο. Από εκεί βέβαια θα τους διώξουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι με τις κινητοποιήσεις μας. Σήμερα 25/4 έχουμε 24ωρη απεργία ενάντια σε αυτά τα δοτά ΔΣ της Λ. Μενδώνη».

Δείτε την απόφαση της υπουργού:

Φωτεινή Λαμπρίδη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom