Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021

Βόρεια Εύβοια: Ο πρωθυπουργός αρνήθηκε να δεχθεί αντιπροσωπεία των πυρόπληκτων (φωτο & βίντεο)


Προκλητικά απαξίωσε τους συγκεντρωμένους πυρόπληκτους της Βόρειας Εύβοιας ο πρωθυπουργός, στην Ιστιαία, ο οποίος δεν δέχθηκε την αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα.

Οι πυρόπληκτοι ζήτησαν να τον συναντήσουν για του επιδώσουν το ψήφισμα με τα αιτήματά τους, την ώρα που πραγματοποιούσαν συγκέντρωση έξω από το χώρο της επίσκεψης του Κυρ. Μητσοτάκη.

Μάλιστα, εκπρόσωπος της κυβερνητικής αντιπροσωπείας που τους συνάντησε για να παραλάβει το ψήφισμα, κι ενώ του ζητούσαν να δουν τον πρωθυπουργό, τους απαξίωσε ακόμα περισσότερο, λέγοντας τους πως «κάνατε το κομμάτι σας, αρκετά»!

Οι διαδηλωτές, με πορεία και συνθήματα στους κεντρικούς δρόμους της Ιστιαίας καταγγέλλουν την κυβερνητική πολιτική που δεν ικανοποιεί τα δίκαια αιτήματα των λαϊκών οικογενειών που υπέστησαν ζημιές αλλά εγγυάται τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων στο πλαίσιο του «εθνικού σχεδίου για την ανασυγκρότηση της περιοχής».

Με πανό και συνθήματα «υποδέχθηκαν» αγωνιστικά τον πρωθυπουργό

Με μια δυναμική κινητοποίηση, με πανό και συνθήματα, «υποδέχθηκαν» οι πυρόπληκτοι κάτοικοι -που ακόμα περιμένουν τις αποζημιώσεις για τις μεγάλες καταστροφές που υπέστησαν τα σπίτια, τα χωριά και οι καλλιέργειες τους από τις πυρκαγιές του Αυγούστου- τον πρωθυπουργό, ο οποίος σήμερα περιοδεύει στην Β. Εύβοια για να διαφημίσει το «εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης» της περιοχής, ένα σχέδιο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του κεφαλαίου.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Πυρόπληκτων της Β. Εύβοιας, από νωρίς το πρωί κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής συγκεντρώθηκαν έξω από το σχολικό συγκρότημα στην Ιστιαία, όπου ο Κυρ. Μητσοτάκης έχει συναντήσεις με τοπικούς φορείς και επαγγελματίες της περιοχής.

Οι πυρόπληκτοι διεκδικούν την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους για αποζημιώσεις στο 100%, για να αποκαταστήσουν τις καταστροφές στα σπίτια και τα χωράφια τους, για να μείνουν στον τόπο τους με αξιοπρέπεια.

Στο κεντρικό πανό της Επιτροπής αναγραφόταν το σύνθημα «Τέσσερις μήνες χορτάσαμε υποσχέσεις και οράματα - Τώρα μέτρα προστασίας της ζωής και του εισοδήματός μας».

Νωρίτερα, τον πρωθυπουργό στο λιμάνι της Αιδηψού, την ώρα που κατέβηκε από το φέρι μποτ, «υποδέχθηκε» η Επιτροπή Αγώνα Ιστιαίας ανοίγοντας πανό στο λιμάνι που ανέγραφε το σύνθημα «Δώστε λεφτά για τη φτωχολογιά και όχι για του κεφαλαίου τα αρπακτικά».

Οι διαδηλωτές, με πορεία και συνθήματα στους κεντρικούς δρόμους της Ιστιαίας καταγγέλλουν την κυβερνητική πολιτική που δεν ικανοποιεί τα δίκαια αιτήματα των λαϊκών οικογενειών που υπέστησαν ζημιές, αλλά εγγυάται τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων στο πλαίσιο του «εθνικού σχεδίου για την ανασυγκρότηση της περιοχής».

Διατράνωσαν την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν τον αγώνα έως ότου ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους για να μείνουν στον τόπο τους και τα χωριά τους με αξιοπρέπεια.

Την αποφασιστικότητα των πληγέντων να συνεχίσουν τον αγώνα τους για 100% αποζημιώσεις, αποκατάσταση των ζημιών σε όλους τους κλάδους, για αναπλήρωση εισοδήματος, εκφράζει σε ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Πυρόπληκτων Β. Εύβοιας.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom