Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021

Πέθανε ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Βαγγέλης Σιαφάκας


Έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 69 ετών ο Ηπειρώτης δημοσιογράφος και συγγραφέας Βαγγέλης Σιαφάκας. Ο δημοσιογράφος σύμφωνα με πληροφορίες το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε μικροπροβλήματα υγείας.

Ο Βαγγέλης Σιαφάκας γεννήθηκε στα Γιάννενα το 1952, σπούδασε αρχιτεκτονική στη Φλωρεντία, αλλά επέλεξε τη δημοσιογραφία.

Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα από την εφημερίδα «Αυγή» και διετέλεσε επί σειρά ετών διευθυντικό στέλεχος σε ραδιοφωνικούς σταθμούς (ΑΘΗΝΑ 9.84, FLASH 96.1) και τηλεοπτικά δίκτυα (MEGA, ANT1), για να επιστρέψει στην έντυπη δημοσιογραφία ως αρχισυντάκτης και μετέπειτα διευθυντής σύνταξης της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας (1999-2011).

Υπήρξε τακτικός αρθρογράφος σε πολλές εφημερίδες και περιοδικά. Το 2013 ανέλαβε τα καθήκοντα του ειδικού συμβούλου στο ΑΠΕ.

Τον Οκτώβριο του 2016 κυκλοφόρησε το βιβλίο του με τίτλο «Με μια χιλιάρα καβασάκι». Μιλούσε την ιταλική και την αγγλική γλώσσα.

Όπως αναφέρεται στο βιογραφικό του,που έχει αναρτηθεί στο biblionet.gr, ήταν στέλεχος του «Ρήγα Φεραίου» από τα χρόνια της Δικτατορίας, και μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της οργάνωσης έως το 1977, όταν και εγκατέλειψε την ενεργό πολιτική δράση, όχι όμως και τις απόψεις του για την ανανεωτική ευρωπαϊκή Αριστερά.

Διαβάστε ΕΔΩ μία μεγάλη και αποκαλυπτική συνέντευξη του Βαγγέλη Σιαφάκα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom