Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021

Επέμβαση και εκκένωση του ΑΠΘ λίγες ώρες πριν τη λήξη της κατάληψης - Διαμαρτυρία Φοιτητών και συγκέντρωση στις 11:00 στην Καμάρα (φωτο & βίντεο)


Κι ενώ από χθες αργά το βράδυ είχε ληφθεί η απόφαση να λήξει σήμερα το μεσημέρι η κατάληψη της Πρυτανείας του ΑΠΘ, η ΕΛ.ΑΣ. έκανε σήμερα τα ξημερώματα επιχείρηση εκκένωσης του ΑΠΘ την οποία έφερε σε "αίσιο" τέλος σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας.

Σε χθεσινή ανάρτηση του thesstoday.gr διαβάζουμε, "η πολύωρη συνέλευση της Τετάρτης των φοιτητικών συλλόγων του ΑΠΘ, που τελείωσε αργά το βράδυ, οδήγησε τελικά στη λήψη κατά πλειοψηφία της απόφασης για τη λήξη της κατάληψης της πρυτανείας, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της αυριανής πορείας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι φοιτητές μετά την αυριανή πορεία, που θα καταλήξει στην πρυτανεία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, θα προχωρήσουν στην έκδοση ανακοίνωσης και θα σημάνουν και τυπικά τη λήξη της κατάληψης."

Παρ' όλα αυτά η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε τα ξημερώματα σε δυναμική επέμβαση στο ΑΠΘ ρίχνοντας λάδι στη φωτιά, ενώ θα μπορούσε να περιμένει ως το μεσημέρι για να δει τις εξελίξεις!!!

Ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με την ολοκλήρωση της αστυνομικής επιχείρησης για την εκκένωση της κατάληψης της Πρυτανείας του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.)

Σε συντονισμένη επιχείρηση της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή δυνάμεων Ε.Κ.Α.Μ., Ο.Π.Κ.Ε. καθώς και της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων και των Διευθύνσεων Αστυνομίας και Τροχαίας Θεσσαλονίκης, ολοκληρώθηκε ομαλά την 07:20 ώρα η εκκένωση της κατάληψης της Πρυτανείας του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.).

Από εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, έχουν προσαχθεί συνολικά 33 άτομα (26 άνδρες και 7 γυναίκες), από τους οποίους 32 ημεδαποί και ένας Κύπριος. Οι 19 από αυτούς δήλωσαν φοιτητές του Α.Π.Θ. ενώ οι υπόλοιποι 14 δεν σχετίζονται με το Πανεπιστήμιο.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ταυτοποίηση τους και εφόσον χρειαστεί θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση.

Φωτογραφίες από το δελτίο τύπου της ΕΛ.ΑΣ.

==============
Διαμαρτυρία φοιτητών για την επέμβαση της αστυνομίας

Στην βιβλιοθήκη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης συγκεντρωθήκαν μέλη Φοιτητικών Συλλογών της Θεσσαλονίκης προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την επέμβαση της αστυνομίας εντός του πανεπιστημίου με σκοπό την εκκένωση της κατάληψης.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο του GRTimes.gr δυνάμεις της ΕΛΑΣ απομακρύνουν τους φοιτητές και τους εκπροσώπους εργατικών σωματείων.

«Καταγγέλλουμε την περικύκλωση του ΑΠΘ από τις αστυνομικές δυνάμεις και την εκκένωση της κατάληψης της Πρυτανείας. Από την πρώτη στιγμή στον χώρο βρέθηκαν συνδικαλιστές φοιτητικών συλλόγων, εκπρόσωποι εργατικών σωματείων. 

Καταγγέλλουμε την απρόκλητη και αναίτια επίθεση που δέχθηκαν επειδή απλά βρίσκονταν στον χώρο και καταδίκαζαν την παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων στο ΑΠΘ καλώντας τους άμεσα να αποχωρήσουν από αυτό», τονίζουν στο ψήφισμα που έδωσαν λίγα λεπτά αργότερα το ΔΣ των Φοιτητικών Συλλόγων.

«Στέλνουμε ηχηρό μήνυμα: Ούτε να το σκέφτονται ότι θα αφήσουμε την αστυνομία να στρατοπεδεύσει στις σχολές μας! Δεν θα επιτρέψουμε η καταστολή να κυριαρχήσει στις σχολές μας, ο φόβος και ο αυταρχισμός να επιβληθεί σπέρνοντας την υποταγή στην πολιτική τους. 

Ακόμη μια φορά , η τρομοκρατία στόχο έχουν να μας ισοπεδώσουν, ακόμη μια φορά ωστόσο δεν θα το πετύχουν. Είναι οι αγώνες μας, η μαζικοποίηση και η δυναμική τους η απάντηση μας Απαιτούμε να αποσυρθούν άμεσα οι αστυνομικές δυνάμεις από το ΑΠΘ. 

Καλούμε σε συγκέντρωση στις 11.00 στην Καμάρα», καταλήγουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom