Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020

Χανιά: Μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού - Εντοπίστηκε σκάφος γεμάτο μετανάστες (φωτο)


Συναγερμός σήμανε νωρίτερα στο Λιμενικό καθώς εντοπίστηκε σκάφος με μετανάστες νότια των Χανίων.Στο σκάφος με σημαία Ιταλίας είναι περίπου 70 μετανάστες, Ιρακινής και Κούρδικης καταγωγής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σκάφος εντοπίστηκε στο Στόμιο, λίγο έξω από τη Χρυσοσκαλίτισσα.Άμεσα ξεκίνησε επιχείρηση διάσωσης από το Λιμενικό, καθώς πνέουν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες κάποιοι από τους μετανάστες έπεσαν στο νερό ωστόσο άνδρες της Αστυνομίας τους εντόπισαν. Στο σημείο βρίσκεται επίσης και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, για να δώσει τις πρώτες βοήθειες.

Τελευταία ενημέρωση:

Σε Λιμάνι νότια των Χανίων ρυμουλκούμενο από το ναυαγοσωστικό σκάφος του λιμενικού έχει κατευθυνθεί πλέον το ιστιοφόρο με μετανάστες που εντοπίστηκε νότια των Χανίων.

Υπενθυμίζεται ότι από το πρωί έχει σημάνει συναγερμός στο Λιμενικό, καθώς σκάφος με μετανάστες εντοπίστηκε νότια των Χανίων.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στο σκάφος επιβαίνουν περίπου 70-80 άτομα, μεταξύ των οποίων υπάρχουν γυναίκες και παιδιά.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το σκάφος αρχικά κατάφερε να προσεγγίσει σημείο της ευρύτερης περιοχής και περίπου 11 άτομα κατάφεραν να αποβιβαστούν, κοντά στο Στόμιο.

Μεταξύ τους είναι και τρία παιδιά. Σε όλους τους μετανάστες που έχουν εντοπιστεί, έχει παρασχεθεί η ανάλογη φροντίδα. Αρχικά το σκάφος με τους μετανάστες επιχείρησε να κατευθυνθεί σε διεθνή ύδατα, αλλά εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών αυτό δεν έγινε εφικτό.
 
        
https://www.zarpanews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom